Påskeevangeliet ifølge Magnhild – den store påskekrimmens siste del

Posted: 24. April 2011 by antigirl29 in Magnhilds påskekrim


I dag er en gledens dag. Påsken nærmer seg slutten, og Magnhild er ikke langt fra gjenoppstandelsen.

Det var sånn rundt torsdag hun ble dømt til døden. Hun hadde fornektet partysvensken en rekke ganger før hanen galte, men befant seg likevel i senga hans for andre natt på rad. -Du e så jetteskøn, sa han. – Jesus sa hun. Og så var de i gang igjen.

Cirka hele torsdag ettermiddag hadde Magnhild blitt forhørt etter at røveren Øyvind hadde blitt mer poppis enn henne og fortalt litt vel mye om hvorfor hun ikke hadde kommet tilbake til hytta kvelden før. Hun hadde nekta for at hun var i ferd med å gifte seg, nekta for å invitere mistenkte brudgom på middag og nekta for at hun hadde en karriere foran seg som prostituert, men skjønte at hele hennes integritet bare kunne begraves i snurredassen sammen med hele 68-generasjonens frittalenhet i det mora spurte over påskelammets døve øre om hun hadde brukt kondom. Den noe pinte stemningen etter at Magnhild svarte på en litt vel sinna måte, gjorde det ikke vanskeligere å gå på afterski helt alene med større pushup enn Rachel Nordtømme.

Fredag hang Magnhild på korset, det vil si satt mutters stille i sofaen, det vil si var sånn passe utstøtt for å ha svikta familien til fordel for en svenske, det vil si..ja, dere skjønner at det hele er en allegori. Og dere skjønner kanskje at fredagen i hytta ble sånn passe lang og jævlig i ei lita trehytte full av velluktende oljer. Til slutt døde Magnhild. Det var på en måte alles skyld, kanskje med unntak av John Carew.

Lørdag gikk Magnhilds familie ut for å kjøpe skismurning og påskegodt. Da de kom tilbake, var det ingen Magnhild i hytta. – Noen har stjålet Magnhild, sa Karoline. Eller det ville hun i hvert fall sagt om hun var litt flinke til å snakke. – Neida, sa Øyvind. – Hun er bare sånn passe gjenoppstanden.

Og så kom altså påskemorgen og slukket sorgen. Magnhild har vært dødsdømt og pint under familien, men salvet av en partysvenske. Hun har ingen prinsipper igjen, men har tatt en tur til himmels, ligger ved partysvenskens høyre side og skal derfra komme igjen og dømme levende og døde.

– Så feil kan man ta, tenker Magnhild i det det går for henne for tredje gang. – Selv en overstrigla partysvenske kan vise seg å være den reine messias.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s