Magnhild vet ikke om hun er død eller om hun lever

Posted: 18. April 2011 by antigirl29 in Magnhilds påskekrim

Det var en ny morgen på ei råtten trehytte i et påskefjell uten antydning til påskevær. Kvelden før, mens Magnhild hadde karra seg fram til de relativt shabby toalettfasilitetene på utsida av påskeparadiset, hadde noen bestemt at Magnhild skulle være snill tante og dele rom med Karoline, grusomhetens niese, i en natt. Magnhild var rimelig sjokkert. Her hadde hun i et helt døgn signalisert med hele sitt kroppsspråk at hun hadde lyst til å drepe barnet, uten at noen hadde merket det. Nå ville de stenge henne og niesa fra helvete inne på et lite rom bestående av ei køyeseng og to blytunge dyner fra 70-tallet. Magnhild bare visste at en av dem ikke kom til å komme levende ifra det.

Øyvind, han som gråt da han ble født, fikk et blikk fra Magnhild som signaliserte at han også kom til å gråte når han en gang skulle komme til å dø. Det blikket sa også noe om at det godt kunne skje litt raskere enn Øyvind hadde forutsett. Men noe i Magnhild greide ikke å stritte i mot. Hun var jo på mange måter død allerede. Men det var det ingen som visste.

I påskens spede begynnelse, et par dager før Jesus begynte å ri på palmeblader, hadde Magnhild tilbydt seg selv, nærmest naken på et palmeblad, til en mann. En mann hvis navn ikke nevnes. Vedkommende hadde ganske lenge vært en del av Magnhilds liv. De brukte å hygge seg sammen på en mer enn vennskapelig måte, noe begge tilsynelatende trivdes med. Magnhild satte pris på at han hadde et klart hode (vel, det gikk liksom an å prate med han. Hvor ofte skjer det at en mann både kan snakke og ja, gjøre andre ting?), et varmt hjerte (ihvertfall tilsynelatende, da han satt og lytta til hennes utgreiinger om hennes indre følelsesliv over en varm kaffe), flinke hender og god helse (puh).

Vel, på fredag skjedde det noe mystisk med selvrespekten til den godeste Magnhild. Den døde. Det er uvisst når dette skjedde. Var det før Magnhild drakk sin ellevte alkoholenhet, eller var det etter at mann hvis navn ikke nevnes hadde drukket sin andre øl? Var det før Magnhild og mann hvis navn ikke nevnes hadde begynt å gå for å ta taxi sammen, eller var det etter at de hadde satt seg i taxien? Eller skjedde det rett og slett da Magnhild insisterte på å bli med mann hvis navn ikke nevnes hjem, men han betalte taxisjåføren for å kjøre henne hjem til seg selv heller, sa god natt og lukket døra?

Magnhild vet ikke. Hun vet bare at hun snart ikke lever. Eller at barnet i overkøya ikke gjør det. Eller at faren til barnet, han som ligger og sover på et eget rom og nyter friheten sin, ikke gjør det. To be continued.

Advertisements
Comments
  1. Avvisning svir, og særlig når den etterfølges av en heller tradisjonell påske. En får så innmari mye tid til å tenke dumme tanker, og helst dumme tanker om seg selv.
    Skulle dette ende i et tradisjonelt påskefamilemord (broren din ligger vel tynt an her skulle jeg tro) skal jeg vitne til fordel for deg Mag. Det kan rakne for noen og enhver under de rette omstendighetene 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s