300 000 potensielle voldtektsmenn

Posted: 10. April 2011 by antigirl29 in Magnhild realitetsorienterer, Magnhild synser

“Jeg venter her til jeg ser at du har kommet deg trygt inn døra”, sa drosjesjåføren til meg i natt. Han var forresten somalier.

Hvis du er dame og ute etter stengetid i Oslo, skal du nå være veldig, veldig redd. Sjansen for at du blir voldtatt rundt neste sving er nemlig alarmerende, og du må pent peke på kartet og fortelle VG hvor i Oslo du er aller mest redd. Det er heller ikke måte på hvor mange råd vi som likevel våger oss utenfor dørstokken, får. For eksempel å ta taxi med videoovervåking, holde oss unna de uopplyste gatene, lære oss selvforsvar og for all del aldri gå alene. Og årsaken til dette er den økte innvandringa til Norge.

Jeg er selvfølgelig enig i at fem voldtekter i Oslo den siste uka er fem for mye, og at det kan være grunn til å passe seg. Men jeg syns det er verdt å stille spørsmål ved de løsningene som plutselig dukker opp, særlig når skylda legges på det såkalte innvandrermiljøet. Arbeiderpartiets dedikerte spåkonefan Saera Kahn mener for eksempel en løsning er å oppsøke innvandrermiljøet, der alt det dårlige kvinnesynet er. Det syns jeg er ganske interessant. Særlig fordi jeg lurer på hvor hun har tenkt å finne dette innvandrermiljøet. Er det bare en gruppe folk man kan sende en telefax til? Ser hun for seg en gjeng som sitter på en kafe på Grønland, kanskje? Eller noen som står langs Akerselva og dealer? Eller nei, vent, kanskje hun har tenkt å sette opp oppslag i oppgangene til blokkene på Furuset?

Du skjønner, innvandrermiljøet står ikke under “i” i telefonkatalogen. Disse innvandrerne det snakkes om er ikke mindre en halv million mennesker i Norge, hvorav over halvparten menn. Vi snakker altså om i underkant av 300 000 menn som i dette sekund er mistenkt for å være potensielle voldtektsmenn og som derfor skal oppsøkes. Det er menn som til vanlig er høytstående politikere, sykepleiere, taxisjåfører, familiefedre, kjærester, politimenn, fotballspillere, ektemenn, journalister, barneskolelærere, homser og leger, for å nevne noe. Men det er altså også menn som har bakgrunn fra alle mulige andre land enn Norge, faktisk fra en eller flere av de 216 nasjonene som er representert her til lands.

Også lurer jeg på hvilket dårlige kvinnesyn Saera Khan & co sikter til. For selv om jeg er enig i at det fins noen merkelige holdninger i enkelte islamske miljøer og at traumer kan gi noen særdeles dårlige utfall, så klarer jeg ikke å se at dette er noe generelt problem, ei heller at det nødvendigvis leder til voldtekt. Jeg kjenner en del av de 300 000 potensielle voldtektsmennene, nemlig. Til og med kjenner jeg en del av de som er somaliere og muslimer – de skumleste av de skumle. Det er folk jeg gjerne kunne vært innestengt i heisen med, ikke folk jeg noen gang er redd for skal voldta meg. Det er noen av de mest sympatiske mennene jeg kjenner. Og noen av de som bryr seg mest om menneskene rundt seg, enten det er familie, venner eller folk de tilfeldigvis møter på gata. Og det er de eneste mennene jeg kjenner som holder opp døra for meg eller hjelper meg uten å forvente noe tilbake. Og nevnte jeg at det var en somalier som sto og venta til jeg kom meg inn døra i går natt for at jeg ikke skulle bli voldtatt på veien – en somalier som også hadde en lang tale til meg om hvor kjipt det må være å være kvinne i Oslo akkurat nå?

Og så kan vi jo tenke to sekunder på hvilket kvinnesyn norske menn har. Som singel kvinne som ser helt ok ut og liker å trykke puppene opp over magenivå, kan jeg godt nevne et par eksempler fra hverdagen. Jeg kan gi deg menn som sitter og rister på hodet hver gang jeg snakker for å sørge for at jeg egentlig ikke snakker så mye, bare sitter til pynt. Menn som konser noe sinnsykt på utringninga mi mens jeg forsøker å forklare kompliserte regnskapsmodeller. Menn som ser på meg som lettkjøpt underholdning fordi jeg innrømmer at jeg har et sexliv. Og menn som ringer meg midt på natta fordi kona tilfeldigvis er utenbys og de syns vi fikk god kontakt på julebordet. Og så kan jeg fortelle deg at alle de menna, de spiser kjøttkaker til middag mens de klager på alle menn som ikke er like norske som dem.

Voldtekt er ikke et innvandringsproblem. Det er et samfunnsproblem. 300 000 menn går ikke rundt med pikken klar til angrep i det de møter ei lettkledd jente med klakkende hæler. Noen gjør det kanskje, men årsaken til det kan ikke tilskrives 216 ulike kulturers måte å behandle kvinner på, ei heller det faktum at noen av de som innvandrer hit, har opplevd kjipe ting. Det fins nok av etniske nordmenn som har opplevd kjipe ting, kan jeg fortelle, soldater inkludert. Og det fins nok av menn som voldtar selv om de aldri har hørt om annet utland enn Syden . Kom ikke og fortell meg at de menna er unntaket, selv om de voldtar innenfor hjemmets fire vegger.

Men jøss, vær redd. Vær veldig, veldig redd. Det kommer det så mye konstruktivt ut av. Bare spør spåkonene.

Comments
 1. Jo Åse says:

  Glimrende.

  Da jeg leste nyheten tenkte jeg bare “here we go again”. Vi hadde jo en sånn fryktkampanje gående noen uker forrige gang dette skjedde.

  • antigirl29 says:

   Ikke sant. De kommer jo med jevne mellomrom og gir fin besin til koranbrenningsbålet. Og hva med oss som faktisk må gå alene hjem innimellom? Skal vi bare være ekstra redde?

   • Jo Åse says:

    Tror nok dere bare må det altså. Eventuelt aldri gå alene hjem (as if) eller starte et eget kvinnetaxifirma. Tror det hadde vært marked for det i alle fall de neste fire ukene.

    Hvis jeg hører setningen “alle (overfallsvoldtekter) blir begått av innvandrere” en gang til…

 2. Tarald says:

  Veldig bra skrevet!
  På fredag møtte jeg en psykolog på et møte jeg var på. Hun har hatt en del pasienter som har opplevd å bli voldtatt. Det eneste de hadde felles, var at voldtektsmannen hadde prøvd seg på dem tidligere på kvelden. Hun mente derfor at den beste måten å sikre seg selv på var å sørge for at han innpåslitne fyren ikke fikk sjansen til å bli alene med deg den kvelden.
  Og fortsatt begås voldtekt hovedsakelig hjemme.

 3. Veldig godt innlegg, Mag.

 4. MissPinky says:

  veldig på kornet, veldig enig, vedig glad noen sier det du sier her. :o)

 5. Lillian says:

  Absolutt ditt beste innlegg.

 6. potetrepublikken norge! says:

  innfør dødstraff

 7. Mirthful says:

  Det som irriterer meg mest er alle de voldtektsmennene som sitter rundt i Norge nå og tenker at de jo overhodet IKKE er voldtekstmenn, for de er jo ikke fra Somalia og er ikke muslimer og de har ikke gjemt seg i en byport og overfalt en dame, de bare kom til å møte på ei som tidligere hadde gitt klar beskjed om at hun ikke var interessert når hun var litt for full og tok henne med på nachspill hvor de sørget for at hun ble enda litt fullere før de “hadde sex”.

  Og de som kjenner de voldtekstmennene som tenker at kameraten jo bare hadde flaks. Og de som kjenner den stakkars dama og tenker at der har hun for å drikke så mye.

  Og alle de andre variantene av voldtekt som mange ikke regner som “ordentlig” voldtekt fordi det ikke involverte en fyr som hoppet ut fra et mørkt portrom.

 8. Jay says:

  Bra skrevet!

 9. -L says:

  Drit bra skrevet.. Synd at det er sann at man alltid maa ha en syndebukk..

 10. CiViX says:

  Takk for denne! Veldig viktige poeng.

 11. Loewe says:

  Overfallsvoldtektene gir nok helt riktig en uproposjonal overdreven frykt blant kvinner og helt riktig dreier ikke voldtekt seg bare om innvandrere (selv om overfallsvoldtekt er nærmest utelukkende et fenomen som blir begått av innvandrere). Men det ER et innvandrer problem spesielt og samfunnsproblem generelt.

  Og det er et problem som bør tas alvorlig når dette gir en frykt-effekt som påvirker veldig mange kvinners adferd. Innvandrermiljøet er riktig nok forholdsvis komplekst, men vi vet godt at enkelte grupper, muslimer og afrikanere, utmerker seg særskilt negativt i forhold til sedelighetssaker. Begge kulturer har et utpreget negativt kvinnesyn og overgrep mot kvinner er veldig utbredt. Blant muslimer så er imaner viktige holdningsskapere, og selv om jeg ikke er begeistret for å gi disse en legitimitet utover det storsamfunnet har gjort allerede, så er dette et av flere naturlige steder å starte en holdningskampanje blant innvandrer miljøene. Uten å kjenne det afrikanske miljøet i Oslo, så innbiller jeg meg at også denne gruppen har representanter og interessegrupper (mange av dem er også muslimer) som kan kontaktes i denne forbindelsen. Det er ikke bare norske kvinner som kan trekke nytte av en slik konstruktiv dialog, men også kvinner i disse lukkete miljøene som gjerne ikke anmelder overgrep pga. vanære, frykt for represalier eller fordi dette er noe disses kultur til varierende grad aksepterer.

  Din forsvarstale til innvandrer miljøet er kanskje prisverdig for her blir åpenbart mange gode mennesker stigmatisert, men jeg oppfattet blogg innlegget ditt likevel som forutsigbart naivt og kultursensitivt til grensen av det apatiske. Det er nettopp denne passive holdningen som har bidratt til integreringen til de grader har sviktet over hele Europa.

  • antigirl29 says:

   Syns kanskje du burde lære deg noen ting før du uttaler deg så skråsikkert. For det første: Afrika er et kontinent med i underkant av 900 millioner mennesker. En kultur? Ikke akkurat. For det andre: Imamer er ikke spesielt positive til voldtekt. For det tredje: Orddeling er passe døvt. Snakkes når du er gjennom videregåendepensum.

   • Arne Andersen says:

    Hersketeknikker er tegn på dårlige argumenter.

   • Loewe says:

    1. Afrika har over 1 billioner mennesker. Jeg har dessuten både bodd, arbeidet og feriert i forskjellige deler av Afrika. Har du? KulturEN har faktisk mange fellestrekk. En veldig høyt utstrakt macho-kultur og et syn på kvinnen som underordnet mannen og et sex-objekt. Vi ser effektene av dette gjennom den massive utbredelsen av sex-overgrep over hele det sub-Sahariske kontinent. Er kvinnen muslim i tillegg så er fornedrelsen, vanæren og stigma forbundet til overgrepet så stort at det kan føre til at kvinnen blir drept/steinet i hjel…for utroskap. Dette skjer jevnlig i Somalia f.eks.

    2. Akkurat som islam har mye godt og også mye ondt i seg, så har imamene det. Ditt “Imamer er ikke spesielt positive til voldtekt” er håpløst tabloid og i bestefall bare delvis korrekt. Imamer er blant annet kjent for å spre hat. Dette er det utallige eksempler på. Sjefs mufti’en i Australia, Sheik Taj Aldin al-Hilali, sammenlignet for noen få år siden voldtektsoffer til utildekket kjøtt som ba om å bli voldtatt. Kanskje er mannen ikke spesielt positiv til voldtekt, men han er åpenbart mere negativ til vestlige kvinners levesett. Alle som kjenner muslimsk kultur vet at dette er et problem.

    3. Så søtt! Hersketeknikk som en ryggmargsrefleks er noe du i allefall behersker bra. Kunnskapen din, og enda viktigere, din vilje til å kommunisere – er heller mangelfull. Når du så har opprettet en blogg så taler ditt svar volumer om deg som person. Personlig foretrekker jeg innhold fremfor presentasjon, for å bruke rettlesningsprogram i Word er ikke noe utpreget tegn på høyt utviklet intellekt. Just FYI.

  • Jo Åse says:

   Et lite PS siden du føler det nødvendig å si at det er et innvandrerproblem: Det er en del andre variabler som sannsynligvis har større betydning. 1: Voldtektsmenn har opplevd traumer og/eller misbruk (ca 80%). 2: Det er en korrelasjon mellom lav sosioøkonomisk klasse og voldtektsmenn.

   Med andre ord: Fattigdom og overgrep/traumer er en bedre indikasjon på voldtekt enn innvandring og kultur.

   • Loewe says:

    Takk for det første konstruktivte svaret.

    Dine første to opplysninger er kjente faktorer som jeg er skjønt enig i. Din konklusjon er derimot kun din egen, så jeg ville ikke ha uttrykket meg så bombastisk, mr. fantastisk. 😉

    Case in point. Sør Afrika er et meget velstående land i Afrika, likevel er voldtektsproblemet så massivt utstrakt her at de til og med har spesielle uttrykk for gjengvoldtekt. Kultur spiller så absolutt en vesentlig rolle ved sexovergrep.

  • Emma says:

   ummm har du ikke hatt geografi på skolen, kjære?? Det er IKKE slik at alle som bor i Afrika er muslimer!! Afrika er en verdensdel!! Ikke et land!! Islam er en religion, ikke en “stat”. Så man kan være norsk, blå øyd og blod og være muslim uten å tilhøre Afrikansl bakgrunn/etnisitet! I tillegg finner du muslimer i asia! Til og med i India som er kjent for å være et land for hinduer så er det flere mill. som er muslimer, til og med kina har muslimer!!

   • Loewe says:

    Kjære søte lille deg! Takk for enda mere hersketeknikk.

    Lær deg å lese. Jeg har ALDRI påstått at alle som bor i Afrika er muslimer. Jeg presiserte det gjennom å supplere i mitt første innlegg at mange afrikanere er det. Mange er ikke lik alle.

    En skal virkelig være “norsk, blåøyd og blond” (hvor er gramatikk nazi’en antigirl29 her…både orddelingsfeil og skrivefeil i en setning jo for pokker! ;))…og gjerne ha på seg nisselua også for å kun betrakte islam som en religion. Islam er et totalitært system med religiøse, politiske, kulturelle, militære og økonomiske aspekter.

    Wow! Hva du vet! Muslimer i Asia? Næh! Jeg har reist, arbeidet og bodd i Asia i flere år, så dette er ikke akkurat nyheter for meg. Hva er det med dere som gjør dere så arrogante at dere selv med svært begrensede kunnskaper automatisk antar at dere vet bedre enn andre? Latterlig!

 12. Elizabeth says:

  Beste blogg jeg har sett på lenge! Alt det du skriver i innlegget ditt er så sant! Trodde at det snart fantes ingen som skunne være realistisk og skrive ned sannheten!

 13. Karl Martell says:

  Vel, sannheten er at samtlige overfallsvoldtekter de siste årene er utført av ikke-vestlige menn, ofte asylsøkere.

  Dette er et faktum det ikke er mulig å vri seg unna (selv om “Jo Åse” så godt han/hun (det?) kan prøver)

  • Ingrid says:

   Samtlige? Hvor kommer de tallene fra?

  • Jo Åse says:

   Vrir meg ikke noe som helst sted jeg. At du stoler blindt på statistikk og tendensiøse fremstillinger og trekker enkle konklusjoner er ditt eget problem.

   Åvent. Det var nettop en overfallvoldtekt i stavanger med hvit gjerningsmannn.

   • Arne Andersen says:

    Sier du at alle hvite menn er vestlige? Wow, trodde du var den som ikke generaliserte…

  • Emma says:

   Du ikke kom og si til meg at det ikke finnes voldtektsmenn blant hvite, blåøyde norske menn!!
   Kjenner mange norske jenter som har blitt voldtatt på fester, på narshpiel, og grunnen til at det ikke blir anmeldt fordi veldig ofte jentene er så pass fulle at de ikke er klar over at de faktisk blir voldtatt!! Og når de dagen etter får med seg at de har blitt voldtatt så går de ikke og anmelder det, rett og slett fordi de har ikke en full og ordentlig forklaring , på blant annet forløpet, klokeslettet osv! Slik politiet krever! Og for å ikke snakke om norske pedofile, har lest om flere saker i avisene gjennom de siste årene, hvor norske familier har fungert som foster foreldre for barn som trenger hjem, men da har mannen i familien forgrepet seg på barnet! Oh ja vi må jo ikke glemme den berømte norske lommemannen! Og hva med ekle eldre norske menn som kjøper seg sex i thailand og andre steder i syden eller importerer thailandske damer til Norge, og når de er lei fra de så henter de en ny en??

 14. KenGuru says:

  Godt sagt dette her av blogger.
  Jo Åse: Keep up the good work!

 15. Jo Åse says:

  @Arne Andersen
  Kan godt hende den generaliseringen min var litt kjapp.

 16. Anne says:

  Som om jeg skulle sagt det selv. Takk for at du publiserte dine refleksjoner. Dette er viktig.

 17. J-man says:

  “Menn som konser noe sinnsykt på utringninga mi mens jeg forsøker å forklare kompliserte regnskapsmodeller.”

  Ja, dette er ikke noe bedre enn voldtekt.

  • antigirl29 says:

   Det er det selvfølgelig. Men det vitner ikke om et kjempebra kvinnesyn.

   • J-man says:

    Jeg sliter egentlig litt med hele det avsnittet. Som jeg ser det er dette et innlegg mot generalisering av innvandrere, også gjøres det ved å generalisere nordmenn istedet. Synes dette er latterlig og lite konstruktivt.

    Også er jeg forresten ikke enig i at det er et dårlig kvinnesyn. Hvorfor skulle det være det? Hva er det du skulle ønske, at vi ikke la noe merke til puppene i den derre utrigninga di i det hele tatt? Hvorfor går du med slik utrigning da, når du presenterer dine kompliserte regnskapsmodeller? Altså sorry mac, det står skrevet i DNAet vårt at vi skal synes pupper er pent og tiltrekkende, og akkurat DET kan vi ikke gjøre noe med, uansett hvor mye vi respekterer kvinner og deres evner. Men vi kan respektere kvinners vilje og verdi allikevel (f.eks ikke å voldta?), som er hva dette burde handle om.

    Og ekspemelet men han mannen som kontakta deg fordi dere fikk “god kontakt på julebordet”, hva er galt med det? Han spurte om det var gjensidig, du sa nei, og alt er helt greit. Nøkkel-forskjellen her er at han spurte deg og respekterte din vilje istedenfor å voldta.

   • antigirl29 says:

    Shit, jeg glemte et eksempel på norske menns kvinnesyn: De som alltid vet bedre enn deg og skal forklare deg hvordan ting henger sammen, siden du bare er ei lita, søt jente og de er indignerte på vegne av hele hannkjønnet.

   • J-man says:

    Den var clever! Siden jeg er uenig med deg personlig har jeg et dårlig kvinnesyn. Right. Det går så inflasjon i dette begrepet at det uungåelig mister sin betydning.

    Ok, dere får prate og syte sammen videre. Beklager at jeg var slik en festbrems. Men husk å ikke generalisere alle menn. Og viktigere; ikke generalisér alle kvinner heller og tro at alle synes de lever i en urettferdig verden. Tvert i mot, jeg kjenner mange høyt utdannede kvinner som ler av hele greia.

   • antigirl29 says:

    Som ler av voldtekt? Eller, eh? Har du egentlig lest innlegget mitt?

   • J-man says:

    Nei, ikke av voldtekt. Samtalen sporet litt av. Jeg mente det “kvinnekrenkende” synet i Norge.

    Ja, jeg har lest inlegget ditt og er enig i det du sier om den negative generaliseringen av innvandrere.

 18. Innvandrerpikk says:

  Haha, er du så anti at du må sensurere innlegg du ikke liker.

  Du er nok ikke så “frigjort” og “liberal” som du tror.

  • antigirl29 says:

   Stemmer det. Jeg sletter sjikanerende innhold. Hvis du har lyst til å holde på med det, kan du jo starte din egen blogg. Og at du syns jeg blir mindre frigjort av det, lever jeg fint med.

 19. Mohamed says:

  Litt utenfor innlegget:

  Enkelte kommentatorer må forstå at sensur av idiotiske kommentarer er ikke det samme som begrensing av ytringsfriheten. Bloggeieren bestemmer selv hva hun vil ha på sin blogg.

  Deal with it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s