Shabby fredag: En realitetsorientering om påskepynt

Posted: 9. April 2011 by antigirl29 in Magnhild realitetsorienterer, shabby fredag

Det ble en jævlig lang fredag i går, og jeg hadde håpa at lørdagsmorgen skulle slokke hele sorgen. Litt usikker på det, men nå bestemmer jeg ihvertfall at lørdag er det nye fredag og gir dere shabby fredag. I dag er jeg klar for en liten realitetsorientering om påskepynt.

Altså, la oss først ta for oss bakgrunnen for påske. Det er kanskje lett å tro at vi har påskeferie for å dyrke den fine kontrasten mellom rød og lilla Swix, for å dyrke norsk landstil i form av tømmer, peis og utedass, for å kunne ha god tid til å bake cup cakes med gule fjær, eller rett og slett bare for å kunne svi av litt kontantstøtte på gule pynteputer og egg i kontrastfarger til hvitt. Eller for å lage veldig kreative påskeegg til små prinser og prinsesser i blonder, avispapir, små mamelukker, sølv, gull, bronse, fjær i hatten, furuskjegg, franske makroner og søte små gule kyllinger, hjerter, stjerner og engler som daler ned i skjul, selv om det ikke er jul. Ikke alltid like lett å vite forskjell på høytidene.

Jeg kom over en interiørblogg som tok opp et av livets grunnleggende spørsmål her om dagen:

“Før var visst påsken for det
meste GUL, men nå kan den visst
være både lilla, grønn og oransje…m.m..
Forbinder du også påsken
først og fremst
med gult?”

Veit ikke om påska var gul, lilla, grønn eller oransje på den tida Moses var frontfigur for høytida.  Dette må nok noen jødiske interiørbloggere svare meg på. Hva som var yndlingsfargen til Jesus veit jeg heller ikke, men føler meg rimelig sikker på at påska har noe med han å gjøre, selv om en del av tingene begynner å bli litt old fashion. Eller litt rustikk, landstil, shabby, om du vil. Jeg gir deg noen interiørtips i den virkelige påskeånden.

Palmehelga: Start påskehøytiden med å dekorer yttergangen med palmeblader. Utrolig bra å ha noen palmeblader liggende i tilfelle noen kommer på døra for å frelse deg. Kan dekoreres med påskeegg i gult, lilla, grønt eller oransje, eller selvfølgelig lyseblått, om det er den lille prinsen som pynter til påske.

Mandag-onsdag: Dette er fridagene til evangelistene, så vi veit ikke så masse om dem. Du kan jo bruke dagene til å dra inn noen furukvister og dekorere dem med påskeengler, påskeharer, påskegeiter, påskemåser og alt annet et eller annet interiørmagasin har greid å selge deg med påske foran. Husk også å finne fram påskeduken, påskeserviettene, påskeserviset, påskematta, påskesengetøyet, påskeundertøyet, påskematta, påskesofaen, påskeradioen, påskedopapiret, påskenorgesglasset, påskekjøkkeninnredninga og alt annet du trenger til påske.

Skjærtorsdag: Dette er dagen for å åpne norgesglasset med de glutenfri nattverdsoblatene, og dekke på til 13 stykker ved spisebordet i stua. Her kan du finne fram påskeserviset, påskeglassene og påskeoppskriftene på brød og vin.

Langfredag: Dagen da Jesus ble hengt på korset. Du veit, den greia du har fjorten eksemplarer av i stua, lagd av rekved fra Kremmerhuset. Og et par varianter av over senga, på do, i boden og på kjøkkenet. Må ikke forveksles med de sju Buddha-figurene i trappeoppgangen, Davidskorset på kjøkkenet, Yin og Yang-symbolene på skjenken i stua eller versene fra koranen som du har skrevet på tapetet i stua.

Påskeaften: En liten fridag i den kristne høytida. Dagen kan brukes til oppgradering av påskepynten, siden butikkene er åpne igjen denne dagen. Dette kan også være dagen for å innrede en borg i snø utenfor terrassen med matchende sitteunderlag, gjerne noe i kontrast til hvitt; kanskje svart isopor er tingen? Og et reinskinn for å gjøre det litt mjukt og hjemmekoselig, kanskje? Eller så kan det være dagen for å vurdere å skifte fil og gå over til feiring av den jødiske påska. Dette hvis brød som er bakt uten gjær, lammeblod på dørkarmen og en liten baby i en kurv i et siv er mer din stil.

1. påskedag: En gledens dag, både for Jesus, jomfru Maria, ja, du veit hu du har ikoner fra Kremmerhuset av over hele stueveggen, for verden og for interiørbloggere. Ikke bare stod Jesus opp fra de døde denne dagen; evangelistene skal også ha det til at det var en engel til stede, i tillegg til mora til Jesus. Så her er det bare å kjøre på med engler og jomfruer til krampa tar deg. Påskeeggene du har brukt sju uker på å forberede, kommer i dag til sin rett. Eggene skal nemlig være symbolet på oppstandelsen. Vanlige folk driver jo og maler påskeegg før påske, men for interiørbloggere som elsker alt det hvite, er vel det ei helt uaktuell problemstilling.

Og du ikke er så opptatt av krig og fred og religion og sånn, ville jeg bare hatt fullt fokus på skismørning i kontrastfarger denne påska. Uansett; påskemorgen slokker vanligvis hele sorgen, og da er det greit å kaste ut påskepynten og begynne å forberede seg på neste høytid. Veit ikke helt hvordan du ligger an med pinsepyntinga, men 17. mai kan jo også være greit å tenke på. Mine fargetips: Rødt, hvitt og blått. Hvorfor? Den kan du tygge litt på.

Comments
 1. hehehe… you go girl!
  Jeg henger ikke med på påskepyntingen…*S*

  Ha en fin kveld videre!

 2. Spiderdama says:

  Haha! Det eneste som passer inn her er den Davidstjerna. Jeg skal for øvrig til Israel i påsken, så da slipper jeg heldigvis unna de hersens påskeeggene som skal stappes fulle av dødlig sukker!
  Ha en fin helg videre:-)

 3. Kremtoppen says:

  Hahahaaa, ler så jeg griner! (Men hysj, ikke si det til noen)…

 4. Zyprezz says:

  Ja du Magnhild, du er en faktisk av grunnene til at det faktisk ble interiørblogging på meg…Du er hjertelig velkommenl inn i shabby-chic fri sone! Vi er er ikke mange. men vii finnes!

  http://www.zyprezz.blogspot.com

  Ingrid 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s