Jeg er ikke kul

Posted: 24. March 2011 by antigirl29 in Misforstått framsnakking, Ufiltrert Magnhild

Hei, jeg heter Magnhild, og jeg er ikke kul. Bruk det mot meg.

-Du er så alt for kul, vettu, sa ei venninne til meg en dag. -Folk blir jo livredd bare du er i nærheten. Jeg tror hun forsøkte å forklare min mangel på mann (som i hennes øyne er noe av det verste som kan skje et menneske) med noe sånt som at jeg framstår som sikker på meg selv. Hun mener alle tror at jeg har mer enn nok av venner å henge med til enhver tid, at jeg er singel fordi jeg velger det og at jeg helt sikkert har planer neste fredag og fredagen deretter, ellers ville jeg sagt fra.

Jeg og det selvbildet mitt. Vi trenger visst ikke at noen tar oss med ut. Eller at noen i det hele tatt tar kontakt. Jeg fikser det bare selv, jeg. Ingen mann ville noen gang drømt om at jeg faktisk satt og venta på at han tok initiativ. For jeg ordner opp i de behovene jeg har. Venninna mi er faktisk riktig så misunnelig på at jeg bare styrer livet mitt selv og får alt som jeg vil. Om hun bare kunne vært litt som meg, liksom. Hun skulle bare visst.

For jeg kan bare fortelle venninna mi og co det, at jeg er faen ikke mye kul. Sa jeg at jeg heter Magnhild og er oppkalt etter tidenes kjipeste Bjørnsonkarakter? Jeg er kanskje tøff i trynet, men det er uttapå. Jeg er bare så mye mer selv enn sikker, ass. Kan hende jeg er sånn passe synlig, men jeg er fortsatt sånn passe usikker på om folk liker det de ser.

Jeg er verken interessert i shellac, cupcakes, dagens outfit eller veskehøner. Jeg er interessert i orderudsokker, lingvistiske begreper, glutenfrie nattverdsoblater og Urix.  Jeg abonnerer verken på Shabby Living eller Henne, men derimot på Wallpaper og Dag og Tid. Jeg ville ikke hatt silikonpupper om du kastet dem etter meg, men ville derimot blitt ganske glad for et par hjemmestrikkede sokker. Og jeg begynte å grine da Göran Tunström døde, men ga blaffen i skilsmissen til Brittney. Hvis du fortsatt tror at jeg er kul, henger du ikke med. Jeg har ikke en gang en plan å framstå som kul gjennom å ikke være det. Det overlater jeg til hipstere.

Så vær så snill, ikke bruk det at jeg er litt tøff i trynet mot meg. Det er min eneste overlevelsesstrategi i en verden som ikke passer meg. Vær så snill og se at jeg vil at du skal se meg. Hallo, meg. Ikke den kjappe replikken min eller den misforståtte selvsikkerheten. Det er bare en løgn. Som funker til å få en ukjent mann med meg hjem fra byen eller til å vinne festen og halve lunsjkantina. Men som funker særdeles dårlig dagen, uka og måneden etter. Når jeg sitter der og griner i min nedslitte sofa. Og håper noen tar kontakt mens alle tror jeg har det fint.

Fakta er nemlig det, at jeg kommer aldri til å tørre å si til deg at jeg er forelska i deg. Jeg kommer aldri til  å tørre å fortelle deg at jeg er litt ensom og vil komme på besøk uten å bælme innpå rødvin. Og jeg kommer aldri til å klare å uttrykke det de gangene  jeg ikke alltid har det så bra. For det, det funker tøffe tryner dårlig til.  Og den svake sida, den tror ikke folk at jeg har.

Så da får det bare være. Catch 22 og så videre. Men kanskje det er like greit om du innser at jeg ikke er så innmarri kul. Og helller bruker det mot meg. Det er tross alt enklere å forsvare seg mot.

Comments
 1. Interessant å lese er du, ihvertfall. Og du bor i feil by, ellers kunne vi fått det riktig så artig på croquetbanen. But we’ll always have Paris.

 2. MissPinky says:

  du og resten av verden…
  Kulheten sitter for det meste utenpå, sammen med sivilisertheten og spraytanen.

 3. Øy. Kan du ikke like godt skrive “krokkert”, når du først setter igang?

 4. Forresten var jeg jo i Paris i helgen og spanet ut forholdene, og jeg tror helt klart det er marked for bloggen vår. Vi trenger bare litt initiativ, en sponsor og så er vi der.

 5. M says:

  Kult eller ukul, du er i hvertfall en utrolig dyktig skribent som setter fingern (pennen? sorry, jeg mener tastefingern) på godvonde steder . Ikke hold opp med det der!

 6. Big Dick says:

  Det er ikke lett å være menneske, man dras i alle retninger. Men forfriskende med mennesker som tenker selv, og som er en smule burleske i tilslagene på tastaturet og i hodet, mener med det evner å snu verden litt opp/ned eller på hode.

  Stå på Mag, du har mye å bringe til torgs…

 7. Lillian says:

  Andres syn og forventninger til en selv er helt umulig å leve opp til… Og dessverre har man ofte ganske høye forventninger selv til hva man ønsker ut av livet. Da kan du tro det blir ganske så interessant for en selv, og spesielt andre, når man begynner å drite i krav, regler og forventninger… Jeg for min del gidder ikke lenger å omgås folk som er mer opptatt av hva jeg sier og gjør enn å bare VÆRE min venn, min søster, min bror… Når folk ikke kan se hvem jeg er, istedet for hvem de tror jeg er, så blir det så falskt og vanskelig, for meg. Så om du magnhild føler du er født på feil planet, feil verden, ja da er jeg glad jeg ikke er den eneste med denne følelsen.. Og hva har det vel å si om du er singel? Å være singel er ett valg, ikke en beskrivelse av hvem du er.

  • Ellie says:

   Det var et bra innlegg, Lillian. Denne gangen forstår jeg fullt ut hva du mener. Og jeg er enig! 🙂

 8. msjackson says:

  Er ikke KUL et definisjonsspørsmål? Og kan ikke jeg synes DU er kul (og tøff), fordi du viser den mindre kule siden? eller?
  I mine øyne er man ikke kul fordi man tror det selv, eller fordi man har mote-outfits og alt man såkalt bør ha. Og spraytan og silikonpupper, syns jeg er ganske harry. (Noen tror de er kule med det også, og noen syns DET er kult)
  Nei, folk som tenker sjæl, og setter spørsmålstegn ved vedtatte sannheter er mye mer intressante og kule i mine øyne. Og de som tør å sette ord på kjipe følelser og vise seg uten fasade, som du. Takk for fin blogg! U go girl!! 😉

 9. Kremtoppen says:

  Synes du er kul jeg, Mag 🙂

 10. Alle som tør å innrømme sine svakheter er kule etter min mening.

 11. Elin S says:

  Så fordømt gjennkjennbart…

 12. Hattifnatt says:

  Kjenner igjen den greia der! Var faktisk ei eks-venninne (ja, du leste riktig) som sa til meg at hu ikke trodde at jeg kunne bli såra – hallo? Man er tøff i trynet fordi man ikke vil vise at man egentlig er veldig sårbar. Det er en overlevelsesmekanisme, som er lett å bruke. Du er kul Manghild, fordi du er den du er, jeg liker ærlige mennesker. Folk uten filter, uten fasade.. for hvis man tenker litt lengre enn nesetippen så vet man at alle mennesker er sårbare – uansett om man er selvsikker og er god til å snakke for seg.

  Ha en fin helg! 🙂

 13. Lillian says:

  Ellie: tusen takk!
  Fromnottohot: ja der sa du noe! Jeg har brukt hele dagen til å tenke på ordet: kul.. Det første som slo meg var dette: ei jente på 13 med digre solbriller og kopiert gangstil fra sine idoler (ja jeg lo litt da, man er som regel ganske uskyldig når man er 13 år). Det andre var at kult egentlig er en annen måte å si: jeg liker det jeg ser/det du gjør/det du sier.. Men så har vi den der at man sier kul om noe/noen man egentlig driter i.. For å ikke nevne at når noen plutselig sier at du er kul, og du ikke liker ordet, og/eller venninna di, så begynner man å lure på hva slags venninner dere egentlig er..
  Og dette førte tankene mine til en artikkel i en av norges ukeblader, om folk som hadde venner som dekket ulike behov. Venn 1: gråte. Venn 2: moro. Venn 3: jeg er singel og klar. Venn 4: nå er jeg seriøs og sambo. Venn 5: ekstra bankkonto. Venn 6: sex. Venn 7: åndelig. Venn 8: intime betroelser. Venn 9: uvennen. Venn 10: nevenyttig.
  Det blir himla mye å holde styr på, og la de for guds skyld aldri møtes over noen glas vin og utveksle hemmeligheter, for da vil alle lure på hvem du egentlig anser som din beste venn.. Hvilket bringer meg til det kinesiske ordtaket om har du EN god venn du kan være deg selv fullt ut med, ja da er du RIK… Og kul nok! 😉 God helg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s