Fire franske språkeksperter møter fire danske

Posted: 23. March 2011 by antigirl29 in Magnhild lærer, VG padler
Tags: , , ,

Det er haust, det ruskar ute. Eller nei, vent, det er vår. Og fotballsesong. Og landskamp på gang. Norske journalister er allerede godt i gang med å finne alternative vinklinger, slik at fotball ikke bare blir en sport for alle de spesielt interesserte.

VG har allerede fått fire franske språkeksperter til å korrekturlese halsen, leggen og lillefingeren til John Carew og mener det er den beste saken de har hatt siden Irak-krigen, first edition. Selv Magnhild var jo i overkant interessert i den. NRK plukka derfor raskt opp trenden og kunne ikke være noe dårligere, så de har nå brukt fem dager, ti researchere og et hav av lisenspenger på å forske på danskers bruk av ordet fjellaper. Det er tid for duell når fire franske språkeksperter møter fire danske språkeksperter i den store kampen om språket.

Vi går inn i handlingen i det fire franske språkeksperter har et forklaringsbehov og fire danske språkeksperter lurer på hva de gjør på norsk tv og alle åtte språkeksperter skal gi verdifulle innspill i den nye lingvistikk og fotball-debatten:

Fire franske språkeksperter: Den gangen da VG ringte, da satt vi faktisk og diskuterte et par paradokser i Ferdinand de Saussures begrep om arbitrære tegn. Vi hadde ikke hørt om halsen til John Carew før. Hvem er forresten John Carew?

Fire danske språkeksperter: Vi vet sgu ikke hva fjeldaber betyder, men har I ikke fjeld i Norge? Hvem fanden er Saussure? Er det ham, der skal erstatte Carew? Er det for tv det her? Er det riktig? Det kan vi da ikke overskue.

Fire franske språkeksperter som ikke forstår dansk: Vi registrerer en høy og gledelig interesse for Saussure, men ja, altså. Vi hadde brukt veldig mye penger på at First House skulle fortelle oss at vi må uttale oss enkelt og presist når pressen ringer. Så vi sa fra om at her vil det mest korrekte være bruk av accent aigu, ikke accent grave. Og så er det jo en interessant dobbeltbetydning i dette begrepet. Hvis man skriver aksenten riktig vei, vel og merke.

Fire danske språkeksperter som ikke forstår lingvistikk: Hold da kæft, hvor han er høj ham der Carew. Lige precis som himmelbjerget. Er det aber der oppe, by the way?

Fire franske språkeksperter: Tatoveringer er jo heller ikke vårt spesialfelt. Men vi tipset VG om at det fins en egen avdeling for den type henvendelser på Sorbonne. Vi overvar et interessant symposium om temaet i 95.

Fire danske språkeksperter: Hold da kæft – Carew har en tattoo? Det er da sgu superlekkert, man. Han er da ikke en fjeldabe, ham der.

En dansk språkekspert begynner å lukte lunta (han jobber tross alt i BT): Men for fanden. Bjergene er da også rætt høye i Norge. Det er da lige precis derfor I er fjeldaber. Nej, hvor det er sejt. I løber op og ned ad de der bjerge i orderudsokker og strikkejumpers. Det kan jeg da godt se. Men jeg kan sgu ikke se hvor den der fodbold kommer ind.

Fire franske språkeksperter: Vi var fortvilet, ikke sant. Flaue, rett og slett. Vi visste ikke hvordan vi skulle få rettet på halsen til Carew. Og vi følte oss grovt utnyttet av VG. Det var da vi skjønte at vi måtte kjøpe krisekommunikasjonstjenester fra First House. De fortalte oss at vi ikke kunne sende Carew til giljotinen, for den saken kom ikke til å komme på før tidligst påskekrimmen. Vi måtte tenke alternativt og lede oppmerksomheten over på noe annet. Vi måtte bare framprovosere en ryggskade før landskampen.

Dermed setter vi over til fire norske kiropraktoreksperter. Og det er ok, men jeg tror jeg hopper av der. For når John Carew vender deg ryggen og den ryggen er det fineste du veit og du ikke ser mosen for bare ugler, er det liksom ikke annet å gjøre. Men jeg kommer til å følge den nye og brennaktuelle lingvistikk og fotball-debatten med argusøyne, altså. Det er bare å henge på meg og språkekspertene.

Comments
 1. Laktose says:

  Dansk har flere kommaer.

 2. Big Dick says:

  Går bare i fotball her på bloggen din Mag, hva er det med deg og baller?

  • antigirl29 says:

   Ah, jeg veit. Jeg har en hangup. Det kan ha en sammenheng med at avisene har en hangup. Som kan ha en sammenheng med at det er landskamp. Og egentlig så er jeg bare opptatt av lingvistikken. Men nå blir det ikke mer, altså. Lover.

   • Big Dick says:

    Lingvistikken skal ikke undervurdes nei, og et par baller kan vel forklare det meste i væla….Eller brukes som utgangspunkt for språklige røvertokt…..

   • antigirl29 says:

    Sant. Og jeg må jo ta opp kampen med alle fotballbloggene som bare skriver om framtidige formasjoner. Selv om det også kunne vært interessant. Men det er vel mer relevant å skrive om språk, danske pølseselgere, apekatter og en spiller som ikke skal spille, skulle man tro.

   • Big Dick says:

    Har detti av fotball-toget jeg da, men har da et halvt-øye på sporten lell, tenker i den anledning på disse balleløperne av mer eller mindre lekker konsistens….

 3. Siri says:

  Og så hyggelig å lese finfin omtale av den herlige bloggen din på Telenor i dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s