Stigespill for folkevalgte

Posted: 22. March 2011 by antigirl29 in Magnhild er idealistisk, Magnhild er synsk, Magnhild realitetsorienterer, politikerne padler

De fleste har fått stigespillet inn med morsmelka og de fleste går på en real stigespilloverdose i sjuårsalderen. Enkelte velger likevel å spille stigespill hele livet, med de gode, gamle og hysterisk enkle reglene: Det gjelder å klatre til topps og unngå fellene som får deg til å ramle ned. Disse menneskene er gjerne folkevalgte av ulikt kaliber og overbevisning, og vel, de siste dagers, måneders og års hendelser har fått meg til å innse at vi trenger å ta en gjennomgang av reglene i stigespill. Med spesielt fokus på fellene.

 • Tafs på alle ungjentene og ungguttene som spiller på lag med deg, og skryt av hvor god du er i stigespill: Rykk ned til start og begynn på nytt igjen. Eller bare drit i det.
 • Vær varm, følsom, lyttende og ansvarlig og sett ned utvalg for alt som føles litt vondt og vanskelig i verden. Feks menn og inkludering: Rykk et trinn opp og to ned igjen. Nesten like langt, altså. Men litt kortere.
 • Sats på den svarte brikken. Ikke fordi en feier er din venn, men fordi du har ei svart vaskehjelp, et svart stabbur eller har noe i mot svarte: Vel, det funker som fjell, helt til motstanderen merker det. Og da er det faktisk det samme om han spiller med den rød, blå eller grønne brikken; du taper uansett.
 • Gå i mot partiet ditt og partilederen din i en kontroversiell sak, slik at de som spiller på det andre laget begynner å heie på deg: Du ramler bare nedover, selv om alle prøver å dytte deg oppover.
 • Spill på lag med skattemyndighetene. Særlig hvis du har peiling på IT. Og hvis du har fått et armband av Røkke, et teppe av en eller annen araber eller bare jævlig masse penger fra Stortinget etter at du slutta: Du vil holde en jevn og stø kurs oppover, eventuelt ikke komme deg av flekken. Alternativet er å spille alene og ta et par snarveier. Da er du ikke garantert anna enn at det på et eller anna tidspunkt går til helvete.
 • Ring ei spåkone for å legge strategien: Du får jævlig høye telefonregninger og elendige råd – og må likevel kaste terningen selv. Du ender uansett opp paddeflat på bunnen av en ikke nødvendigvis så veldig høy stige. Og jeg er ikke synsk, i likhet med spåkonene.
 • Skaff deg en farfar som er statsminister og klipper gresset i trusa og bærer trestokker med dårlig presisjon: Du får en jevn og fin tur oppover stigen, hvis ikke “noen” har kappa av det trinnet du staor pao og limt det fast med lurelim lagd av mel og vann, etter oppskrift fra en tradisjonell bondegård.
 • Sats alt på retorikk og undervurder botanikk: Du blir sittende på et stigetrinn og vente på at firkløveren skal bringe lykke og en sekser på terningen, men kommer ingen vei fordi firkløveren er ei gauksyre.
 • Sitér Prøysen på autentisk dialekt mens du legger fram årets tørreste dokument: Uansett hvor mange tall du har fylt de blanke arka dine med, er og blir du kongen. Også av stigespill.
 • Fornekt holocaust tre ganger før en eller annen galer to ganger: Begynn gjerne å grin, men det funker neppe. Rykk ut av spillebrettet og kom ikke tilbake før du har kommet deg igjennom o-fagspensumet ditt. Eller gi faen. Det er jo uansett ingen som gidder å spille med deg.
 • Vær dame, slank og pen: Det går fint i de nederste trinnene på stigen, men når du virkelig begynner å klatre må du se opp for feite middelaldrende menn som har satt seg fast i stigen og kaller deg Linni. Eller en hel misjonsallianse som sitter og ber for deg.
 • Installer et usynlig kamera på badet og film alle ungdomspartiguttene som kommer innom for å dusje: Rykk ned til stigetrinn – 122 og sag det av mens du står på det. Lever så tilbake terningen og finn deg et annet spill. Feks Svarte-Per.
Comments
 1. Big Dick says:

  Openbart mye krutt i rognposene disse FrP-gutta, men de fyrer ofte noe til siden for mål, eller når det overhode ikke passer seg….

 2. Jeg synes synd på politikerne jeg, det er SÅ vanskelig å være politiker i Norge i dag! De må liksom vokte hvert skritt de tar og sånn! De kan ikke kvarte en Japp på Rimi en gang uten at det blir førstesideoppslag. Tenk a. Det er ikke så lett å være forbilde liksom.

 3. Hehe… “ikke fordi en feier er din venn”. Uslåelig betraktning, frøken dings!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s