Globart: Jenterom

Posted: 2. March 2011 by antigirl29 in Globart, ushabby interiør

Ah, jeg er bare pisselei av interiørdamenes mas om at jeg aldri sier hva slags interiør jeg liker og sikkert bare liker furumøbler. Så værsågod. Her er et jenterom jeg gjerne skulle hatt. Det blir når jeg har råd til et litt større soverom. Sjekk den bloggen, forresten. Slett ikke så verst til interiørblogg å være.

Kilde: Inspirational Spaces/Elisabeth Aarhus

Advertisements
Comments
 1. Petrine says:

  Så vidt jeg vet så har det vel aldri vært så mye snakk om at interiørdamene ønsket å se hva du liker, men de ønsket å se HVORDAN du har det hjemme hos deg selv! Det bildet der vil nok de aller fleste synest er fint, men det sier INGENTING om ditt hjem! 😉

 2. Lillian says:

  Akkurat samme smak som min far! Brune møbler, brune vegger, brunt brunt brunt.. Han platet veggene med brun juksepanel, malte salongbordet brunt, kjøpte brun veggseksjon og brune sofaer og stoler. Er antagelig derfor jeg foretrekker hvitt, det ble for mye brunt! Magnhild kommer aldri til å vise eget hjem, jeg har en tanke om at det er fordi det da kan avsløre nøyaktig hvem som er bak navnet :-). Men pytt :-)..

 3. antigirl29 says:

  Det er to ting jeg aldri kommer til å gjøre:

  1. Legge ut bilder av leiligheten min
  2. Legge ut bilder av meg selv der jeg stikker leppene ut og viser dagens outfit

  Det er to grunner til det:

  1. Det er totalt, fullstendig, komplett uinteressant i seg selv
  2. Jeg skryter ikke på meg å ha verken leilighet eller outfit som er interessant for noen andre.

 4. Lillian says:

  For min del kan du gjerne legge ut flere interiørbilder du finner inspirasjon i. Alltid moro å se interiørbilder syns jeg. Før lekte jeg med tanken på å bli interiørstylist eller hva det heter, men etter å ha sett på tv og i enkelte magasiner, slike makeover, så kom jeg fram til at ingen av de hjemmene hadde karakter av de som bodde der. jeg ville føle det grusomt å male og fikse etter min smak og oppleve at den som bor der ikke var klar og tydelig på sin smak, eller ikke vet om makeoveren og kommer hjem til ‘rasert’ hus… Ett hjem er altfor personligt til å bli overlatt til andres smak og stil.

 5. Enig med Lillian i siste innlegget hennes, det må være et mareritt å komme hjem bare for å finne leiligheten totalt omgjort av noen som ikke har peiling på hva du liker.

 6. Anonymous says:

  Synes det rommet var fint jeg! 😉 Spurte sor en stund siden om du ikke hadde shabby fredag mer? Kan ikke finne noe svar…..

 7. Lillian says:

  Jeg las en artikkel i norsk ukeblad tror jeg det var, om ei svigermor som eide en familiehytte. Hennes svigerdatter likte å male alt i sitt hjem, og en dag overrasket ho svigermor med å ha ‘fornya’ hytta uten å ha spurt eller tenkt over om svigermora virkelig ville likt det. Enden på visa var at svigermora aldri ville på hytta igjen. Så slike overraskelser kan være ødeleggende. Tenk å få ødelagt ekteskap og familie bare fordi en tar seg til rette..

  • antigirl29 says:

   Hehe, lurer på om svigerdattera var interiørblogger. Men når det gjelder interiørarkitekter, så tenker jeg at det skiller de dårlige fra de gode om de klarer å lage noe som sammenfaller med din personlige stil. Og så er det jo også en del som ikke akkurat har personlig stil og/ eller ikke vet hvordan de skal innrede etter egen stil og derfor trenger hjelp. Jeg skulle gjerne brukt en interiørarkitekt, liksom, så lenge jeg kunne kommet med innspill selv. Men er jo også forskjell på interiørarkitekter og interiørdesignere og boligstylister. Sistnevnte har jeg brukt ved salg av leilighet. Funka bra.

 8. Lillian says:

  Personlig syns jeg at det burde være ett krav at den som eier hjemmet er med i hele prosessen ved bruk av interiørstylist, pga at man skal bo der etterpå, og fordi at folk egentlig vet godt hva de liker og ikke, men ikke sier det. Og å lage ett personlig hjem det tar tid. For her skal man prøve seg fram med farger, ting man har hatt i flere år, nye ting, og så er det smaken til ektefellen.. Og tv, og evt samlemani, en selv eller ektefelle, eller andre familiemedlemmer.. Og uansett hvilken stil en har, hvis noe er sårt eller vanskelig i familien, så blir andres pekefinger på eget hjem veldig vanskelig. Tenk på problemene hilde hummelvoll og damene fra ekstrem rengjøring må ha truffe på, der folk bærer inn att ting de like i forveien gikk med på å kaste. Selv om jeg liker opprydding så forstår jeg godt at alt vedrørende eget hjem kan føles som ett angrep på person. Å bruke stylist ved salg av hjem kan være bra, men da må stylisten være flink til å få fram kvalitetene ved boligen. Syns enkelte stylister her i området er ganske kjedelige, de møblerer miniminimalt og med pangfarger slik at det nok kan være vanskelig for potensielle kjøpere å se hva de egentlig får plass til og hvordan få god oppbevaring av alt man har. Min leilighet var ikke stylet, og heldigvis uten takspotter og hypermoderne kjøkken, så jeg har fått det slik jeg vil. Heldigvis 🙂

  • antigirl29 says:

   Joda, men da forutsetter du at alle har tid og interesse for å delta i planleggingen av alle detaljer. Og det er jo det en del betaler for å slippe. Det er ikke alle som bryr seg så mye om hvordan det ser ut hjemme – enten fordi de er travle eller fordi det fins andre ting som betyr mer for dem. Da kan det være digg med en person med god smak som fikser det hele. Dessuten er det altså en del som trenger å få fortalt hvilken smak de har – ikke alle leser interiørblader og interiørblogger.

 9. Lillian says:

  Det må da være surt å ha brukt masse penger på interiørstylist og ikke trives i hjemmet etterpå..

  • antigirl29 says:

   Ja, men jeg tror det er en del som ikke setter riktig valg av møbler som et kriterie for å trives i hjemmet. For en del er det for eksempel nok at de er dyre.

 10. Lillian says:

  Ganske interessant hva som gjør at vi velger det vi gjør egentlig. Har bakgrunn fra fattig familie, så for meg er det lite interessant med dyre designmøbler som eames feks. Her går det i brukt på brukt med noen få nye ting, feks må madrass være ny, mens det meste annet er brukt. Og jeg leser egentlig svært få interiørblogger, og interiørblader har jeg nesten sluttet å kjøpe. I det siste bladet fant jeg en eller to ideer jeg kunne brukt, ellers var resten uinteressant. Det er uvant for meg, for jeg elsker interiør.. Så hvor har jeg funnet inspirasjon? Beach house av mary alice monroe, om skilpadder og kvinner i ulike stadier i livet. Ett gammelt strandhus som overlever orkanen. Sue Grafton serien, om ei snauklippet ekspolitidame som nå er detektiv og leier en bitte liten garasjeleilighet hos en eldre mann med kulinariske matgleder. Minner fra egen barndom. Og streifglimt fra gamle interiørartikler. Rare ting jeg husker. Feks :-). Og selvfølgelig ett sterkt ønske om å leve og bo enkelt, på liten plass og uten tv.

  • antigirl29 says:

   Hehe. Ja, det er fint. Men som sagt og selv om det virker skikkelig sjokkerende for mange, så er det altså en del folk her i verden som ikke definerer livskvaliteten sin ut i fra interiøret sitt. Det betyr ikke at de ikke bryr seg om hvordan det ser ut, men rett og slett at de har andre hobbyer. Eller eventuelt ikke tid til hobbyer.

 11. Lillian says:

  Folk er forskjellige og takk for det ja.. Jeg hadde nok syntes det ble gørr å bare snakke om interiør, men det går i bølgedaler det også. Hadde noen sagt til meg for 5 år siden at jeg kom til å miste interesse for interiørblader, så hadde jeg nok bare hæ..? Men det jeg opplever at folk blir mest sjokkert over, er at jeg sier jeg ikke har tv. Har ikke hatt det i 5 år, og forklart grunnene mine ørten ganger, men enkelte blir helt: jamen det er jo så mye bra på tv, og hvordan får du med deg nyhetene da? Og så får de store problemer med å snakke med meg fordi jeg ikke kan kommentere programmer og serier de følger med på.. Jeg er ikke interessert i å bare snakke om ting som foregår på tven, så tilslutt kastet jeg hele tven ut. For meg er livet mer enn tv og det som foregår der.. Men hobbyer? Det har jeg ikke så lyst til å ha, selv om man kan si at interiørinteressen min nok er en hobby.. Jeg vil heller bruke tida mi på å leve, virkelig leve, selv om det går nokså haltende til tider.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s