Shabby fredag: De ironiske interiørbloggerne

Posted: 29. January 2011 by antigirl29 in Magnhild realitetsorienterer, shabby fredag

Etter forrige ukes shabby fredag, fikk jeg et velment(?) råd fra en interiørblogger, om å begynne å lese interiørbloggerne litt mer ironisk, fordi de også faktisk er ganske så ironiske, i likhet med meg. Ok, tenkte jeg, og tok en smugkikk i ei av norskbøkene norsklærervenninna mi bruker for å lære bort norsk til de relativt lite oppegående elevene sine (min påstand, hun ville aldri sagt noe sånt, i tilfelle noen nå skulle finne på å mene at venninna mi har brutt taushetsplikten og slengt dritt om elevene sine), for å finne den eksakte definisjonen av ironi, sånn for nybegynnere. Vel, det stod jo ikke en dritt om ironi der. Det forklarer jo en hel del. Men for eventuelle nybegynnere kan jeg informere om at ironi er det å si det motsatte av det en mener på en slik måte at ens virkelige mening skinner igjennom (ok, det er henta fra ordboka, vil ikke bli beskyldt for stjæling. Og nei, jeg er ikke sponsa av ordboka).

Noe for ironiske interiørbloggere?

Som den seriøse bloggeren jeg er, tar jeg selvfølgelig leserne mine på alvor. Og imøtegår ønsker av denne typen. Jeg har derfor analysert et par tilfeldig valgte ironiske interiørbloggere. Rett og slett ironien i dem. Ironisk, hva?

Jeg har ærlig talt slitt litt med å finne ironi i disse bloggene. For ut i fra den kontakten jeg har hatt med interiørbloggere, kan jeg telle på ei hånd de jeg oppfatter som litt selvironiske. De andre er jo blodseriøse. Og ikke minst superlykkelige. Er det kanskje her ironien ligger? At de egentlig er litt ulykkelige og sitter i sofaen i en litt sliten velourdress og ser trist og anspent inn i tvn med tomme og tårevåte øyne? At det med lykke er litt sånn, eh, ironisk. Eller noe annet på i. Illustrerende? Iscenesatt? Hva vet vel jeg.

Det er også mulig at ironien ligger i titlene. Kanskje Living White egentlig er en blogg om ei som liker å bo litt cappucinofarget eller med en nyanse av eggeskall? Villa Cream kunne blitt skikkelig selvironisk og gøy, men ble dessverre til Villa Creme. Synd, kunne fort blitt min favoritt. Eller kanskje Lisje Astrid ikke er så lita, men voksen. DET kaller jeg ironi.  Kan det være at Chop Cakes made with love er en blogg av ei dame som hater å lage muffins, eller at Hvit Romantikk er litt lyserosa? Og kanskje Tines kreative hjørne er et sted hvor Tine egentlig kjeder seg ihjel. Fru Fjeldhammer MÅ jo være ironisk, siden hun har bloggen Fru Fjeldhammers kaos. Kaos er faktisk det motsatte av hvordan det ser ut hjemme hos henne, for der er det skikkelig ryddig. Det må være dette de ironiske interiørbloggerne har tenkt på, da de kritiserte meg for ikke å skjønne ironien.

Alle interiørbloggere skriver om sine prinser og prinsesser og sin kjære. Mener de egentlige sine jævla fucking drittunger og mannen som er skikkelig pain å ha i hus? Who knows.

Kanskje ligger ironien i de klassiske interiørbloggerkommentarene: Kjempekoselig om du legger inn en liten hilsen eller kommentar – jeg setter enormt pris på det,  jeg blir utrolig glad for en kommentar i bloggen min, alle som en blir satt stor pris på eller takk for at nettopp DU vil titte innom bloggen min. Mener de egentlig det motsatte? Feks Kommentarer på bloggen avvises, vennlig, men bestemt. Eller Vennligst ikke kommenter på bloggen! Loooosers! Vanskelig å vite, egentlig.

Ok, kanskje ironien ligger i selve interiøret? At sitatene på veggen som ingen skjønner er ironiske? At blondehelvetet og shabbyhelvetet og stillebenhelvetet faktisk er ironisk? På en litt subtil og støvete måte? Jeg har lett etter ironien på bildene til en del interiørbloggere. Kanskje ligger svaret der.

Kan ironien i dette bildet være at fuglen har fløyet og at dama er naken? Og at man egentlig skal innbille seg at det er motsatt? Jeg er veldig usikker. (Bilde fra Litt shabby og litt slitt osv)

Jeg har tidligere rost Susanne med Alle tiders interiør for å være selvironisk. Er dette bildet tegnet på en mer dyptpløyende ironi? Litt ironisk å ha telys i godteriskåler, vel?

Det kan jo hende at FairydustSusanne er ironisk her. Jeg mener, det er jo ikke sikkert at badet ligger i gata som står på skiltet over henne. Om ikke det er ironisk, så vet ikke jeg.

Hahaha, dette er morsomt. Sko på et kakefat. Litt ironisk, liksom. Fra Modern Country. Ironisk i seg selv, egentlig. Tror ikke det er sånn det er på landet nå om dagen.

Dette interiøret fra Monicas Univers skjønner jeg ikke hva er. DET er ironisk, synes jeg. På grensa til satirisk.

Det aller mest ironiske er selvsagt hvis interiørbloggerne med kors og madonnafigurer over senga og sofaen og kommoden og toalettet og vasken og kjøkkenbenken er humanetikere. Og det skal man jo ikke se i bort fra.

PS: Denne bloggposten er skrevet med en litt ironisk undertone.

Comments
 1. Gro Stokke says:

  liker bloggen din;)

 2. Lillian says:

  Hehe 😀 godt klabba til! Fortsett sånn 🙂

 3. Merete says:

  Jeg har samlet på kors siden jeg kunne gå 🙂
  Du er utrolig dyktig å skrive, ros til deg.

 4. Heidi says:

  Etter et par døgn på sofa`n med influensa så fatter jeg hvorfor mange av de som steller hjemme på dagen føler seg over grensa lykkelige.

  Er du klar over at på dagtid er tv`n full av elendighet i Dr phil…dr WTF, og Dr Mengele, eller hva de heter alle sammen.

  Gudbevares! Nesten så en hardbarka bygdetulling måtte ta til tårene flere ganger!

  Takk gud for at jeg er tilbake på jobb! Kunne nesten blitt glad i livet hvis en skulle sett på den dritten hver dag :-O

  Happy lykkelig helg, Carpe diem og lev livet lykkelig, Mag 😉

  H

 5. Linda says:

  I`m loving you. Helt uten ironi. Helgens høydepunkt 🙂 Ok, kanskje ikke høydepunkt akkurat, men helt klart på topp ti listen min. God lørdag 🙂

 6. Siri says:

  Og jeg tror nok Magnhild er en blond pike med tunika fra Mycinnamongirl og lever i et lykkelig forhod og har skapet fullt av greengate-kopper og stuen fullt av stadig friske tulipaner i de nye vasene av fattigmannssølv. En osteklokke du oppbevarer hobbyprosjektene dine i og Kitchenaid for å trylle frem de lekreste retter trenger jeg knapt nok å nevne?

  *ler så inderlig godt av bloggen din noen ganger*

  Ha en fin helg, da!

  • antigirl29 says:

   Shit, avslørt! Skal ut og plukke gauksyre til osteklokka; liker godt å dandere den i et lite stilleben med glutenfri nattverdsoblater og blonder.
   God helg til deg også!

   • Anonymous says:

    Haha, har lest bloggen din i 10min nå for første gang, sjeldent jeg ler så høyt for meg selv, du skriver utrolig bra!

 7. Anemone says:

  Så utrolig mye aggresivitet og negativitet det ligger i deg ! Jeg lurer på hva som gikk galt ? Hvorfor du synes det er helt ok å bruke så mye tid på det destruktive, istedet for å ta fatt på det som egentlig burde gjøre deg lykkelig. Og med dette mener jeg vel ikke en blogg full av hat, mobbing og ergrelser over alt og absolutt ingenting?? Noen velger å stå opp om morgene og ta fatt på dagen med et smil, se muligheten, se det gode i menneskene, og nyte livet for det det er verdt.

  Du har selv ansvar for din egen lykke !!

 8. Elin says:

  Interiør er som kunst Magnhild, det må ikke alltid ha en mening, en gjenstand må ikke alltid være ment for det den blir brukt til. Og dessuten er det helt ok å innrede med en humoristisk vri. Interiør er ikke satt opp etter regler, her gjelder det å bruke fantasi og kreativitet !! Hvis alt Interiør hadde fulgt en en mal, hadde det jammen sett veldig kjedelig ut !!

  • Lise says:

   Haha, seriøst Elin? “Hvis alt Interiør hadde fulgt en en mal, hadde det jammen sett veldig kjedelig ut !!” Ja, nettopp, alt som blir presentert i disse hvite shabby bloggene ser jo klin likt ut. Det er jo ingen som har en original tanke i hode og ingen gjør noe annet enn å kopiere hverandre. Men for all del, takk for at du illustrerer Magnhilds poeng om at shabbybloggerne mangler selvironi på en alldeles utmerket måte.

 9. Hattifnatt says:

  Bra innlegg! Kan ikke si jeg har fanga opp noe ironi i de hvie bloggene heller, men jeg orker rett og slett ikke å titte innom de. Har kun fått innblikk via dine shabby fredag innlegg.
  Jeg er veldig for selvironi, kan man ikke le av seg og sitt – da er man rimelig fucked up spør du meg. Det jeg egentlig får lyst til å si til alle de hvite bloggerne er; get over yourself! (spesielt rettet mot de som tror du strør om deg med personlige angrep)

  Håper du har titta innom! Du slår meg som en busy dame med mange følgere.
  Glad jeg kun har 16, for jeg hadde flippa ut om det blei for mange. Klarer knapt holde styr på de jeg har, for ikke å snakke om og kommentere tilbake!

  Lindis

 10. Lene says:

  Vi ❤ "må":)-ler "lære"<3-ler 🙂 "oss"-ler ❤ interiørblogger "språket"-ler ❤ først. "Da" -ler "skjønner" ❤ 🙂 "vi" sikkert-ler den "skarpe"-ler ❤ "ironien" som-ler <3:) "florerer". Jeg trener som du ser.
  Ha en bra lørdag Mag-"ler" "<3" ":))"
  Lene

 11. Lillian says:

  Jeg bare lurer på en ting.. Ok, jeg har ikke mye sans for blonder, avskalla maling, kors og franske greier. Det er ikke det at det er stygt, for det er det ikke. Men dersom man ikke er personlig kristen så ser jeg ikke poenget med å ha kors, jesus og jomfru maria over hele hjemmet… Men når det gjelder hvitt, så er jo den fargen omfavnet av ganske mange, fra minimalister til maksimalister, fra retroelskere til modernismer.. Så hva er egentlig greia di mot det hvite Magnhild? Og fortsett med å snakke fra levra, det er bare sundt at alle lærer at det ikke er farlig å ha egne meninger. At alt egentlig handler om respekt for hverandre på tross av motsetningene.

 12. Britt Åse says:

  Jeg lurer på åssen det går med disse shabby interiørbloggerne den dagen de plutselig våkner opp og lurer på hva huleste de skal med alle englene osv., og innser at det de egentlig ønsker seg er en RØD sofa og ORANGE gardiner og GRØNT teppe og avisfingre på dørkarmene og litt generelt rot. Brekker de seg da?

 13. Lillian says:

  Som en av disse ‘hvite interiørbloggerene’ nevnte i ett tidligere innlegg her så forandrer smaken seg over tid.. Og det tenker jeg nok gjelder oss alle sammen. Istedet for å hakke på stilen dei har valgt, så burde vel hver og en av oss heller spørre oss om hvor mye vi vil la oss påvirke av interiørblader, media og samfunn? Vi lar oss påvirke, ser ting og syns det er fint, kjøper det, elsker det, og en dag faller man for noe annet og kjøper DET. At noen har blonder osv, dem om det, kan dere klare å la vær å bli påvirket til å kjøpe moderne møbler, parfymer, klær, blader og gud vet hva? Hva med å bruke energi på sin egen heim, eller skosamlingen? Hva med å si nei til å eie og ha alt mulig? Er det ikke viktigere å feie for sin egen dør og ha egne valg? Kanskje dere burde blogge og vise egne hjem istedet for å bli personlige? Kanskje på tide at du Magnhild viser bilder fra DITT hjem, ellers blir det bare usaklig ironi fra deg, og det vil du vel ikke..

 14. torill says:

  Jeg digger virkelig bloggen din!! forsett endelig å skriv!

 15. Jeg har ledd av navnet på bloggen min mange ganger jeg… for jeg tror det er i hode mitt det er kaos! *ler* Neida, jeg er bare flink til å flytte på ting før jeg tar bilder!

  Herlig blogg frøken… (jeg er innom hver dag..)

  God helg!

  • antigirl29 says:

   Hurra for at du leser bloggen min, siden du er en av de få interiørdamene jeg kan telle på en hånd, som faktisk er selvironiske. God helg til deg også!

 16. Lillian says:

  Jeg registrerer at du ignorerer forespørselen etter bilder fra ditt hjem :-Djajaja.. Vis ditt eget hjem etter å ha pepret alle bloggerenes hvite hjem. Jeg registrerer at du ikke svarer på spørsmåla jeg stilte deg tidligere i går. Svarer du bare på ‘jeg diggger deg’ eller ‘jeg misliker deg’ kommentarer. Er du så umoden at du ikke kan svare på hva det er med fargen hvit du misliker? Og er du så umoden at du ikke klarer å respektere andres gjøren og laden? Slik jeg ser det er det bare rettferdigt at de du har kritisert får se bilder fra ditt hjem. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene om å mene dette. Så fram med fotoapparatet magnhild, og svar skikkeligt..

  • antigirl29 says:

   Skjønner at det er litt vanskelig for noen å ta inn over seg, men jeg har faktisk ikke noe behov for å legge ut bilder av stua mi fra tusen forskjellig vinkler. Det jeg forsøker å kritisere, er jo nettopp interiørblogging per se. Men ja, det skal jo litt til å forstå at noen kan ha andre guder enn deg. Jeg lar jo ellers mye av livet mitt bli fritt vil for dere interiørdamer.

 17. Jeg ser at dette innlegget har fått nesten like mange kommentarer som Maria Amelie innlegget ditt. Jeg visste ikke at interiør var så viktig som det tydeligvis er for enkelte. Som interiørblogger, og jeg må vel kalle meg en useriøs sådan, så blir jeg alltid så overrasket over de sterke meningene som dukker opp når det skrives noe negativt. Interiør dere, det er ikke noe som er viktig i den store sammenhengen. Viser dere like stort engasjement i Alvdalsaken, Ameliesaken, Midtøstenkonflikten, eldreomsorgen, asylpolitikken osv osv, eller er det bare når kritikken rammer dere selv på noe så ubetydelig som interiør at dere reagerer? Det er så mye annet å bry seg om i verden at hvis noen synes smaken min i interiør suger så registrerer jeg det knapt på min radar. Og heldigvis – jeg er født med en god porsjon selvironi.

 18. Violetta says:

  He-he…liker innleggene dine (ikke ironisk ment), og den morsomme måten du skriver på. Selv om det kanskje ikke er ment morsomt bestandig, hva vet jeg (ooops, nå holdt jeg på å lage smilefjes gitt)

 19. Lillian says:

  For å si det slik: det er du som skriver kritikken her, og etterhvert fremstår du for meg som en som prøver å være noe han/hun ikke er.. Intellektuell?? Hah! 😀 nei du 😀 snever er det ordet som streifer meg ang deg. Og ja, nå er jeg personlig, og ser faktisk at du ikke har noe å by på. Synd..

 20. Undrende says:

  Ikke at jeg skal gjøre meg til en meddommer, hva gjelder den ene eller andres
  beveggrunner for å blogge.

  Det handler kanskje om interesser for mange sin del, der man fokuserer på det man
  setter pris på.

  Og selv om du så gjerne ønsker å vise fornektelsen, klarer du ikke helt å skjule
  hva du liker å følge med på.

  Kan det være derfor det er litt blekgrått her inne?

  .

 21. Lillian says:

  Ja jeg synes det er interressant ang media påvirkning til interiør, som jeg selv merker godt. Nå har ikke jeg noen blogg og ikke liker jeg blonder i mitt hjem, men jeg syns ikke det hører hjemme noe sted å gjøre narr av andres interiør valg eller intellekt.. Så om magnhild ville vist sitt hjem ville ho fått mer respekt av meg. Selv om ho ikke trenger det.. Og da ville ho vist hvem ho er, hvilket ho ikke gjør.. Uansett hva man er glødende opptatt av å like eller mislike så har vi alle en plikt til å vise respekt. Og hva er respekt? Jo, for meg betyr det at når jeg kommer hjem til noen med møbler som jeg ikke liker, så leter jeg fram det som er positivt og fokuserer på det, framfor å gjøre livet surt for den som bor der. Det betyr også at jeg må minne meg sjøl på at det er en grunn til at magnhild kritiserer, og at DET OGSÅ ER GREIT. Men det betyr ikke at jeg ikke kan stille spørsmål om hvorfor ho blogger om hate-interiør og ikke vil vise sitt hjem… Ifølge magnhild er jeg vist en interiørdame :-D, ja kanskje det, men jeg er mye annet også :-D.. Jeg ser ikke bort fra at jeg kommer til å fortsette å følge med på hva urokråka driver med.. Det mest interessanne innlegget her var forøvrigt parisforelskelsen. Der ønsker jeg deg lykke til magnhild..

 22. Det er jo ikke sikkert at Magnhild har lyst til å vise frem hjemmet sitt, det er vi interiørbloggere som liker denne sosialpornografiske måten å vise oss frem for verden på. Vi liker å vise hvor fint vi har det, hvor flinke vi er. Det er jo bare en litt annen variant av big brother eller ungkarskvinnen. Hvorfor skulle vi ellers vise frem stuer og soverom og tv’er og nattverdsoblater og osteklokker med sko? Se verden, hvor bra livene våre er, hvor flinke vi er. Ikke noe galt i det, andre blogger om andre ting som synliggjør hva de interesserer seg for. De markerer seg på sin måte, og vi interiørbloggere på vår måte. Og for ørtene gang, når man legger sine meninger og åpner sine hjem ut for verden å se, må man tåle litt negativ feedback.

  • Anonym says:

   From not to hot: er du medeier i bloggen til Magnhild? Syns ikke du gjør annet enn å svare for henne…

   Venter i spenning på å få se hjemmet ditt Magnhild, kan ikke tro annet enn at du må ha det skikkelig trendy, og jeg mangler inspirasjon!

 23. Lillian says:

  Me too 😉

 24. Lillian says:

  Fromnottohot : det forundrer meg at du støtter magnhilds hate-interiør-prosjekt og så svarer du meg med at det er viktigere ting å bry seg med ute i verdenen? Ja kanskje det er ting som er viktigere der ute enn å kåre norges verste interiørblogger.. Og hvis du har giddet å lese det jeg har skrevet så er det nettopp det jeg har sagt.. Pling!

 25. Trutmunn says:

  Lillian er sint. Veldig sint. Men du skal vite at du gjør denne shabbyfredagen enda morsommere å lese. Håper på respons, Lillian.

 26. Lillian says:

  Sint? Jeg? 😀 nei, kun lettere oppgitt… Går her og vurderer å lage meg en interiørblogg så hvit så hvit, bare for at magnhild skal få irritere seg over meg også… Og ja for å ikke glemme enkelte andre også 😉 fnis..

 27. Merete says:

  Opp i gjennom årene så har jeg fått både kritikk og ros på mitt arbeid.
  Det må man ta med på “kjøpet” når man offentlig gjør seg.
  Og det er helt greit med kritikk, jeg har ikke behov for at alle skal like det jeg gjør.
  Jeg har lært å le av min galskap 🙂 det har vært min styrke!
  Og som vi sier her nord vi står han av 🙂

 28. Løvemor says:

  Er det ironisk å kalle seg antiblogger, når man blogger?
  Hadde Magnhild, som også kaller seg antiblogger og antigirl( hva er hun egentlig, jente eller ikke jente, blogger eller ikke blogger? Vanskelig å bestemme seg?) lest vilkårene for bruk når hun opprettet antibloggbloggen sin, så hadde hun tenkt seg om to ganger(greier hun det, med tanke på å ha besluttsomhetsvegring?) før hun publiserte andres bilder. Eller skal vi ta loven om trakassering?
  Du har tullet med feil blogger, forsettelse følger…:)))

  (Fant du ironiske detaljer i teksten min? Gjesp, du greier nok å lage ett innlegg om det også. Eller en blogg? Ironibloggen! HeeeyHeeey!…gjeeeeesp!)

 29. Lillian says:

  Hehehe 🙂 takk for info geir :-). :-):-):-):-):-) fikk du nok nå? 😉

  • antigirl29 says:

   Jeg har i hvert fall fått mer enn nok av deg.

   For det første: Nei, jeg har ikke tenkt å legge ut noen bilder av stua mi. Det er null interessant. Og har du noen gang sett en filmanmelder slenge ut en egen film fordi vedkommende ikke var fornøyd?

   For det andre: Nei, jeg har ikke tenkt å skrive en sak om Aloe Vera-juice, selv om du har bedt meg om det på mail. Aloe Vera-juice er om mulig enda mindre interessant enn shabbyblogger.

   Finn noen andre du kan terrorisere med planta di.

 30. Lillian says:

  Hehe 🙂 der kom det gitt… Nå har jeg lest div innlegg fra deg hos div hvite hjem, og det må jeg si, du magnhild er utrulig falsk.. Ser dere det nå folkens? Jeg skal ikke ‘plage’ deg mer, for jeg har oppnådd det jeg ville. Nemlig å få sett ditt sanne ansikt.. B-) kos deg masse..

 31. Lillian says:

  Jeg er den jeg er..

 32. antigirl29 says:

  En Aloe Vera-pusher, mener du?

 33. Lillian says:

  Du vrir jo den mailen min til noe helt annet enn den var du.. Å høre om du kunne sjekke om de som selger aloe vera juice (noe jeg ikke gjør..) selger på lovlig vis med det systemet dei bruker, gjør ikke meg til noen ‘pusher’ som du vil ha det til… Kanskje du kunne holde deg til fakta kjære deg?

 34. Mona says:

  Oj… Jeg tenker; – Det er jammen godt at dette rommet er lyd-tett!

  ;))

 35. Monica says:

  Jeg har nettopp kastet bort ti minutter på å lese dette innlegget og dertilhørende kommentarer. Takk for at minner meg på hvorfor jeg blogger om gøyale ting, og ikke ting som irriterer meg. Jeg går ikke hver helg imøte med å LETE etter irritasjonmomenter, og jeg nekter å tro at du driver slik tortur med deg selv. Jeg tror rett og slett du DIGGER interiørblogger!! Kos og klems og hjerter til deg:):):):):):):):):) *ler*

  • antigirl29 says:

   Værsågod for at minner deg. Men selvtorturen sørger mine besøk på Oslos utesteder for i massevis.

   • Hjertet mitt blør for deg Magnhild, jeg tror du må prøve å tenke litt positivt på ting og se at de som er interiørbloggere faktisk bare prøver å spre glede:) Det er veldig fint med shabby blogger, jeg sender masse sympati til alle:)
    Jeg sender en klem til deg jeg Magnhild, for det trenger du kanskje, hihihi:)
    Klemz fra Vaniljesukker:)

 36. Gro Stokke says:

  Selv om du har en morsom og anderledes blogg, så kan jeg forstå at interiørbloggere blir satt litt i kok når du lager kåring om den verste interiørbloggen…

 37. Raggsokk says:

  Jeg frykter at verden skal bli én stor interiør- og nipsbutikk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s