Den fabelaktige Maria Amelie fra Ny Tid

Posted: 13. January 2011 by antigirl29 in Styresmaktene padler
Tags:

Årets nordmann 2010, Maria Amelie er pågrepet og risikerer å bli kastet ut av landet, og protestene raser i sosiale medier. Men vi må huske at Maria Amelies historie ikke er unik.

Ga papirløse et ansikt

Maria Amelie er dama som ga papirløse asylsøkere et ansikt. Gjennom boka si og arbeidet sitt har hun vist hvor vanskelig livet er for en hel rekke folk i verdens beste land å bo i. Det fortjener hun all mulig honnør for, og jeg syns derfor det var gledelig at hun fikk prisen som årets nordmann.

Staten slipper for billig unna

Så kommer spørsmålet om utvisning av landet. Jeg skulle ønske Norge hadde en annen innvandringspolitikk. En politikk som lot flere bli, inkludert Maria Amelie. Men når vi faktisk ikke har det, så lurer jeg på følgende:Er det slik at profilerte, ressurssterke folk har mer rett til å bli enn andre?

Svaret på dette bør ikke være ja. For hver gang det er slike saker i media som ender med at den alle syns synd på får bli mens , ja, da er det faktisk sånn at norske myndigheter slipper for billig unna. Det burde nemlig komme fram at dette skjer i Norge i dag. Det fins flinke, ressurssterke mennesker som Maria Amelie, som er en ressurs for landet om de får bli og det fins ressurssvake, utsatte mennesker med ekstreme behov for å kunne bli i landet uten at de klarer å komme seg i media for det. Det er mange av dem, og de blir faktisk kasta ut. Og opphold det gjør man seg fortjent til på bakgrunn av behov, et behov Maria Amelie forøvrig har, ikke på bakgrunn av sine evner. Det burde det norske folk snart innse.

Kan vi ofre mennesker?

Spørsmålet blir så om vi har råd til å ofre mennesker for saken, og det har vi jo sjelden. Jeg ønsker Maria Amelie livslangt opphold. Fordi hun trenger det, ikke fordi hun er årets nordmann. Men jeg tror også Maria Amelie ønsker at vi skal lære noe av hennes historie, nemlig at det fins så mange flere. For veldig ofte kjemper vi for enkeltpersonene og glemmer helheten. Og da får vi stadig nye saker som dette mens politikken blir den samme, og politikerne slipper å ta upopulære avgjørelser de må stå for.

Ikke la dette bli nok en sak som er glemt i det media vinner og Heikki Holmås overrekker Maria Amelie det grønne kortet. For vi kan ikke ofre noen mennesker. Og ingen har mer rett til et liv enn andre.

Advertisements
Comments
 1. Fantastisk skrevet Mag.
  Min kjepphest når det gjelder asylpolitikken er at dagens system ikke fungerer. Altfor mange asylsøkere venter i årevis på behandling av søknadene sine, det synes for meg helt umenneskelig å sende folk ut av landet som har vært her i mange år.

  Nei, ingen har mer rett til et liv enn andre, du har så rett.

 2. anitaskagnaes says:

  Som vanlig velskrevet og balansert innlegg om de store tingene i livet. Jeg ble inspirert og har skrevet et lite innlegg selv.

  Takk for inspirasjonen!

 3. Vilde says:

  Men Krekar får være her… For i bakvendtland kan alt gå ann!

  • Anonym says:

   Den internasjonale avtalen sier at man kan ikke sende folk hjem om det er fare for livet og sikkerheten. Derfor kan de ikke sende ut Krekar, men Marie Amelie!

 4. Heidi says:

  Hei Magibaggi.

  Bra innlegg om en viktig sak.
  Bør det lages underskriftskampanjer på at en ulovlig invandrer skal bli i Norge?

  Det er vel heller lovene og innvandringspolitikken det bør underskrives mot i såfall?

  Heidi

  • Rabiatix says:

   Det ene trenger vel ikke å utelukke det andre? Ja, lovene og politikken er på bærtur og bør protesteres mot (og det var da også essensen av budskapet i appellene foran Justisdepartementet i dag), men det er ingen grunn til å la individer seile sin egen sjø frem til vi får pressa igjennom en lovendring.

 5. Jan Thomas says:

  Nei, Maria, om det er det hun engang heter (Vi vet jo ikke hun lyver jo hele tiden), har ikke et behov, etter de normene stortinget ved hjelp av internasjonale avtaler, har fastsatt.

 6. Big Dick says:

  Gruppen til støtte for denne flotte kvinnen på FB vokser raskt….

  Bli med du også:

  http://www.facebook.com/pages/Sett-Maria-Amelie-fri/100319553378865

 7. Jonny says:

  Jeg mener at det var på tide å iverksette tiltak mot en kvinne, som går inn for å gjøre papirløse flyktninger og mennesker med ulovlig opphold i Kongeriket Norge, til å bli allment akseperte borgere.

  I Norge er det slik at halvparten av alle innvandrere fra den tredje verden liker å gå på trygd. Jeg mener at trygd og sosiale ytelser skal være forbehold etniske nordmenn, og personer som har hatt en eller annen form for beskatning i en årrekke. Vi er og forblir et molboland. Hvor Ola nordmann bare fortsetter å ønske illegale mennesker velkomne.

  • Nå har det seg slik at Maria Amelie er fra Kaukasus ( som ikke er den 3.verden, det utgjorde faktisk en gang i tiden en del av den 2.verden), har høyere utdannelse, er utøvende og publisert forfatter med de intekter som kommer med dette. Jeg tror det ikke er så stor muliget at hun kommer til å heve trygd med det første.

   At hun velger å fronte en gruppe mennesker som lever i Norge under kritikkverdige forhold er ikke i seg selv en grunn til forfølgelse. Det er akkurat det type tenkning som fører til at mennesker er på flukt. Å velge å fornte en gruppe uten rettigheter er modig og nødvendig, at papirløse skal behendles som mennekser er ikke et urimelig krav, og det betyr ikke at de automatisk vil få innvilget opphold.

 8. Jonny says:

  Jeg mener at det var på tide å iverksette tiltak mot en kvinne, som går inn for å gjøre papirløse flyktninger og mennesker med ulovlig opphold i Kongeriket Norge, til å bli allment akseperte borgere. I Norge er det slik at halvparten av alle innvandrere fra den tredje verden liker å gå på trygd. Jeg mener at trygd og sosiale ytelser skal være forbehold etniske nordmenn, og personer som har hatt en eller annen form for beskatning i en årrekke. Vi er og forblir et molboland. Hvor Ola nordmann bare fortsetter å ønske illegale mennesker velkomne.

  • Sørensen says:

   Det var veldig godt å se rettens kjennelse i Maria Amelie Saken idag, punktene i kjennelsen er riktige. Jeg håper hun får medhold i Høyesteretten også, fordi det er lissåvel myndighetene som svikter i det hun ikke har fått gjort noe med. Og komme med dette otte år etter som myndighet, det er litt sent og da mener jeg at det er staten eller ihvertfald de rette ansvarlige som må stå skolerett eller de må rett og slett bare svelge den potet og ikke jenta som til og med har blitt nesten mere norsk enn mange andre her. Å bare slenge tilfeldig om seg med begrepet “likhet for loven” er for så vidt greit men ingen løsning på det faktum at vårt land har en dårlig invandrer-lovgivning som ikke er hverken realistisk eller humanitær, hvis dette landet vil beholde sin “flotte status” som værende et land som er på forkant med menneskerettigheter, det forplikter (og da tenker jeg spesiellt på de som har kommert her som barn og har blitt mine landsmenn). Hvis det skal være slik trenger vi teoretisk en lov som tilsier at det skal være mulig også å kaste nordmenn ut av landet i tilfelde som bare bærer preg av bare det minste fusk. Det går selvfølgelig ikke an, men det er slik det er for alle som har kommet her som barn også siste biten av barndommen “teenagealdern” for det de årene “ungene” former seg mest, både kropslig og mentalt.

   • Anonym says:

    Hallo! Hvordan kan du si at myndighetene svikter? Tror du det er så lett å finne et menneske som gjemmer seg med falsk identitet? Det har ingenting å si at hun er blitt mer norsk enn andre, det vil alltid være de som er enda mere “norske” enn henne igjen og blir sendt ut.

    Hele POENGET her er at loven må være lik for alle, om du er god i norsk eller ei. Jenta har begått en rekke lovbrudd, og må ta konsekvensene av det!

    Hva om du eller jeg jobbet svart, eller sneik oss til en utdannelse på falske papirer. Tror du vi hadde fått straff om det ble oppdaget?

   • Sørensen says:

    Jeg kan anbefale at de som ikke skjønner hvordan systemer i Norge kan svikte, de bør lese boka hennes.

 9. trollmora says:

  et godt innlegg. Og det er sant som du sier; – vi har ikke råd til å miste noen.

 10. Arne Schaufel says:

  “Spørsmålet blir så om vi har råd til å ofre mennesker for saken.”
  Mennesker blir alltid ofret for saken. I et demokrati vinner de som i det minste får 36,9 % av stemmene ifølge APene.De andre blir mer eller mindre ofret. I et demokrati skal regjering og borgere følge de lover og regler som er demokratisk vedtatt. Ingen lov eller regel kan dekke alle tilfelle 100%. Se bare på NAV. Ny Tid forverret denne dama’s situasjon hun nå er i ved å gi henne prisen for årets nordmann men det betyr vel ikke noe ettersom venstresiden alltid har ofret mennesker for saken.

 11. […] This post was mentioned on Twitter by Magnhild Antigirl29, Anita Skagnaes, Magnhild Antigirl29 and others. Magnhild Antigirl29 said: Antibloggeren: Den fabelaktige Maria Amelie fra Ny Tid: Årets nordmann 2010, Maria Amelie er pågrepet og risiker… http://bit.ly/g08cVc […]

 12. Anonym says:

  I 2004 da familien fikk avslag på søknaden, var Maria Amelie et myndig menneske. (Og tittelen på boken hennes “Ulovlig i Norge”, sier jo bare sitt), hun vet utmerket godt at hun oppholdt seg her ulovlig. Hun burde reist hjem til Russland, og skaffet seg de identifikasjonspapirene som hun trengte for lovlig opphold i landet vårt. Neida, i stedenfor så svindler hun seg til en utdannelse, og gjemmer seg for myndighetene. Og hvordan i all verdens navn har det gått til, at hun har klart å få seg en mastergrad uten identifikasjonspapirer? Noe er jo riv ruskende galt med systemet i landet vårt! Jeg må bare si, Maria Amelie er en veldig veldig smart kvinne, det skal hun ha!

  Jeg stiller meg også skeptisk til hvorfor vi ikke får vite grunnen til at de reiste i fra Russland, og hva det er som gjør at hun ikke kan dra tilbake til et land der det verken er krig eller forfølgelse. Hmmm… det lukter litt “muffins”! Uansett, loven bør være lik for alle! Jeg tror det er mange med avslag som reiser hjem til mye verre forhold enn det hun blir å gjøre!

 13. Elser Norge says:

  Maria Amelie levde ulovlig i 8 år i Norge . De som oppmuntrer / støtte henne i denne ulovlighet, er også skyldig. Når nordmann ikke respekterer sin lov, hvordan kan man da for vente at utlendinger skal respektere og følge den Norsk lov? Det er det norske folk som oppdrar og dermed oppfordrer til å bryte den norske lov. Dette gjennom demonstrere for å få aksept for lovbrudd

 14. Christine S. says:

  Strålende innlegg Magnhild! Denne saken viser bare så tydelig hvor forskrudd synet vårt er på våre fellesmennesker…. Bare fordi hun er føst et annet sted i verden er hun plutselig et ikkemenneske, et individ vi syns det er riktig å drite i og tråkke på… er det rart det er krig i verden…..? Fant en kjempefin video om Maria på youtube, teksten i sangen er perfekt og sier det meste….

  – Chris

  • jan Thomas says:

   Du har kanskje ikke fått med deg at det er ingen som “driter” i henne, eller de andre som har kommet hit og søker beskyttelse. Det er derfor prosessen er så lang som den er. La oss nå fokusere på de som virkelig trenger hjelp ikke denne familien med høyt utdannet, på vår regning, unge.-

 15. Kaja says:

  Musikken til den filmen passet heelt perfekt til budskapet! Det bandet helt fantastisk, sittet på MySpacet deres siden jeg stod opp..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s