2011 er Skarsgårdåret

Posted: 4. January 2011 by antigirl29 in Fru Skarsgård, Skarsgårdåret

Bjørnsonåret er over. Takk skal du faen meg ha, Bjørnstjerne Bjørnson. For ingenting annet enn et jævlig navn. Nå er det på tide med et nytt år. Jeg annonserer herved Stellan Skarsgård-året.

For nå er det nok år som feirer døde folk som har laga makkverk. Det er jo nok av bra folk som kan feires mens de ennå lever. Og de burde ha mye større glede av å få et år dedikert til seg. Tenk bare hvor mange kulturhorer som fritt kan stå fram og hylle og ihjeltolke og donere penger i øst og vest og bygge latterlige monumenter nå. Alt til ære for Stellan Skarsgård. Det fortjener han.

I år feirer Stellan Skarsgård 60 år. Han er altså dobbelt så gammel som meg. Og det kan hende vi går noen av de samme utfordringene i møte, Stellan og jeg. 30 og 60 er jo på en måte viktige milepæler som ingen har sånn kjempelyst til å nå. Hvor mye kulere er det vel ikke å være 29 og 59 enn 30 og 60, liksom? Selv om, i Skarsgårds tilfelle så lurer jeg på om det kanskje blir kult å være 60 når han blir det. Så bra er han, liksom. Dessverre ikke noe vi har felles. Det er jo også en kjent sak at heite skuespillermenn får pult mer jo eldre de blir. Ikke noe vi har til felles det heller.

Stellan Skarsgård er svensken som reddet Norge fra hungersnøden, og for det skylder vi han minst ett år. Den norske filmbransje var i sånn passe stor ekstase da de kom på den geniale ideen at man også kunne bruke svenske skuespillere i alle de store norske filmene verden skulle få slengt i trynet framover. Borte var den totale mangelen på store skuespillermenn, så alt for ofte kamuflert av pinglete gutter som Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch. Det var jo bare å hente en mann i nabolandet. Og norske kvinner var om mulig i enda større ekstase. For ikke bare landa et stk eldre, kjekk kar på Gardermoen. Men han hadde også noen forgreininger det var verdt å ta en ekstra god titt på.

Vel, nå har kanskje ikke Stellan Skarsgårds sønner vært så mye i Norge. Men de er desto kjekkere. Selv holder jeg en knapp på Gustaf, som etter sin stjernerolle i Ondskan har kommet noe ufortjent i skyggen av en naken vampyr borti statene. Det er en sak jeg akter å se nærmere på. Han kan få delta i året han også. Sammen med et par andre brødre.

Men først og fremst, altså, Stellan Skarsgård. Han kommer aldri i skyggen av noen. Hail hail. Og godt Skarsgårdår!

Comments
  1. Rabiatix says:

    Hva må man gjøre for å få sitt eget år?

  2. antigirl29 says:

    Man må være stor innen sitt felt, blant annet.

  3. Rabiatix says:

    Æsj. Kanskje jeg kan få oppkalt en gatestubb etter meg i stedet da.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s