Objektifisert adventskalender # 24: Jomfru Maria

Posted: 24. December 2010 by antigirl29 in Magnhilds jul, Objektifisert adventskalender

Siste luke i min objektifiserte adventskalender skjuler hele julefeiringens mor. Ei mor utenom det vanlige.

Maria er mora til Jesus. Du vet, den egentlige grunnen til at vi feirer jul. Mange vet det kanskje ikke, men grunnen til at vi feirer jul er ikke at noen stekte ribbe med sprø svor i en stall og serverte den i en krybbe. Det var faktisk ei dame som red rundt på et esel og som plutselig fikk kraftige rier og måtte finne seg et sted hvor hun kunne føde. Dette var før noen i det hele tatt hadde tenkt på å snakke om lokalsykehus i Jerusalem. Eller i Betlehem, der Maria og snekkeren hun var sammen med faktisk befant seg. Vel, Maria måtte føde, og hun gjorde det i en stall. Riktignok vanka det en del gull, røkelse og myrra etterpå, men jeg føler at det kanskje ikke veier opp for den dårlige standarden. Men Maria klagde ikke. Og hadde det vært meg som var jomfru og ble smelt på tjukka, hadde jeg vært smågretten. Selv om engelen Gabriel hadde lyst aldri så mye foran meg. Om jeg noen gang skal brenne bhen min for noen, blir det for deg, Maria. Jeg har aldri vært borti et verre eksempel på at kvinner ikke får bestemme over sin egen kropp. Jomfrufødsler er ikke for pingler, det skal være sikkert og visst.

Min opplevelse til deg:

Du er i Midtøsten, det er natt, Kvirinius er landshøvding i Syria, du er på tur til Davids by for å folkeregistrere deg, siden du tross alt er i slekt med han. Typisk nok har du glemt å bestille hotellrom og når du kommer fram til Davids by Betlehem, er det stappfullt overalt. Du får litt panikk, men møter noen gjetere ute på marka. Ikke det at rovdyrfaren er så voldsom i Betlehem, men de går likevel rundt og passer på sauene sine. De tipser deg om en stall som du kan sove i. Jaja, du har jo sovepose og liggeunderlag i bilen. Så du rigger deg til i stallen og har akkurat sovna, da du våkner av en lyd. Ikke en vanlig lyd, men et vræl. Et kvinnevræl. Du tenker bare Holy Christ, tar med deg et balltre og springer inn i stallen for å se hva som skjer. Der ligger det ei dame og FØDER! What?! I det du kommer inn popper en unge ut av henne og du kjenner at dette har en viss preventiv virkning på deg. Så besvimer du. Du våkner opp av at en fyr som kaller seg Gabriel står over deg og sier noen velvalgte ord om fred på jord og at det ligger et barn i krybba der borte. Du kommer deg opp, kikker på ungen, ser på mora som sitter der så uskyldsrein og vakker i lønn. Og som nettopp har født himlens kongesønn. Du hilser på henne og hun hilser tilbake: – Hei, jeg er Maria. Jomfru Maria. Så gir hun deg en klem og sier god jul.

Slik lager du objektet selv:

Ta ei dame som heter Maria, sørg for at hun blir gravid med en snekker uten å ha sex med han, ta henne med til en stall og la henne føde dette barnet. Sørg for at et par historieskrivere er til stede, gjerne fire om du har kapasitet. Kall også inn noen smarte karer, et par engler, noen gjetere og ei stjerne som skinner nokså kraftig. Sørg for at barnet hun føder blir relativt kjent, og få de fire historieskriverne til å skrive om det hele i en eller annen bestselger. Og vips, så har du ei ny høytid. Lykke til og god jul.

Advertisements
Comments
  1. Big Dick says:

    Å’ hallelujah Mag, og god jul da fra en stor sak, som ikke er grønnsak:) Og lykke til med bloggen fremover, du er meget treffsikker på tastaturet da.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s