Objektifisert adventskalender #22: Karen av Emma Thompson

Posted: 22. December 2010 by antigirl29 in Objektifisert adventskalender

Dagens objektifiserte adventskalender er dedikert til ei tøff dame. Eller egentlig til to. Jeg gir deg Emma Thompson som gir deg Karen:

La meg bare si det sånn at romantiske komedier er ikke helt min greie. Men det kommer seg betraktelig når Richard Curtis er involvert. Hiv inn en velkjent kombo av Emma Thompson og Alan Rickman også, og du har meg. Som med Love Actually – en film jeg kan se mange ganger. Og hver gang griner jeg av den samme scenen. Den hvor Karen får en CD med Joni Mitchell til jul og skjønner at mannen har gitt det halsbåndet hun så til den andre dama hun mistenker at han har. Og hun må gå fra familien inn på rommet sitt, hvor hun sitter på senga og hører på Both Sides Now og griner og tenker at livet hennes er latterliggjort. Akk, det er så patetisk, vettu. Men også veldig, veldig trist.

La meg bare berolige både Emma og Karen. De kan bli så gamle de bare vil. De er fortsatt de tøffeste damene på film. De ser fantastiske ut. Og de er fantastiske. Intet mindre. Da kan Keira Knightley bare stå der og smile, for Emma vinner. Alltid. Hun trenger ikke noe halsbånd. GMILF FTW!

Min historie til deg:
Det er dagen før dagen. Du har egentlig nok av forpliktelser der hjemme. Men først er det bare ei dame du må møte. Den beste dama i verden. Karen. Og du går inn på Harrods. For du vet at du må gi henne noe spesielt. Kanskje et smykke? Eller blir det litt for enkelt for henne? Men kanskje slike damer også trenger noen klisjeer innimellom, slår det deg. Så du finner det fineste de har og får det pent pakket inn før du ringer på døra hennes.

“Get a grip, people hate sissies. No-one’s ever gonna shag you if you cry all the time”, sier Karen i det hun åpner og ser det litt triste, medlidende fjeset ditt. Hun er riktignok alene hjemme. Men hun har rødvin og et varmt smil og en kjole som avslører litt, men ikke for mye. Og dere blir sittende der foran peisen hele kvelden og høre på fin musikk. Borte er alt førjulsstress, alle ideer om alt du må få gjort. For du fikk gjort en ting  – du fikk møtt Karen. Det var tross alt det viktigste.

Slik lager du objektet selv:
Akk, slike objekter vokser ikke på trær. Men du kommer langt om du bare leter litt. For langt bortenfor langt, bortenfor de syv blåner og de hundreogfemtitusen intetsigende Hollywoodbeibsa under 35, der finner du dem. De bra damene som bare er bra uten å gjøre noe nummer ut av det. De gjør bare jobben sin, og de gjør den bedre enn noen. La dem inspirere deg. La dem sjarmere deg. Og la dem sette et eksempel. Så kan det hende du blir en av dem selv.

Comments
 1. Big Dick says:

  Britiske kunstnere/forfatterne/skuespillere er da langt å foretrekke, da i forhold til amerikansk metervare, eller kulturimperialisme lettere spredd ut over i vera. Men selv er jeg mest en kulturell frifant, eller amøbe med støttekontakt må vite…

 2. Emma Thompson – oh, yes! Utrolig deilig dame.

 3. Pafrika says:

  Ja! Den scenen er hjerteskjærende. Hun burde sendt ungene avgårde, og kastrert mannen med CD-coveret. Eller gitt han to tette og en badehette, i det minste.
  Jeg liker love actually. Sorterer under guilty pleasures.

  God jul, antijenten!

 4. molly says:

  we love emma thompson – always – og karen åff kårs!

 5. molly says:

  denne filmen er også verd en titt – if not seen before – litt i samme sjanger og herlige skådiser (og emma selvfølgelig): http://www.imdb.com/title/tt0105130/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s