Når FrP blir moralpoliti

Posted: 22. December 2010 by antigirl29 in politikerne padler

FrPs Christian Tybring-Gjedde og Per Willy Amundsen er ute i Aftenposten og gir minoritetsforeldre 10 regler for barneoppdragelse i dag. Når ble egentlig FrP moralpoliti?

Jeg skal ikke gi deg 10 alternative leveregler. Det kommer et samlet norsk journalistkorps til å gi deg i sine kommentarer i morgen, i et forsøk på å være litt løs og ledig og morsom før jul. I stedet skal jeg være litt tørr og kjedelig og spørre hva det er FrP egentlig ønsker å oppnå med dette.

Hva er det egentlig FrP ser som så problematisk at de må til med absolutte regler? At minoritetsforeldre gir barna sine to språk og to kulturer? At minoritetsbarn går glipp av noe vesentlig fordi de ikke får norske, eldgamle eventyr dytta inn i huet? Eller at personer med minoritetsbakgrunn blir varig skada fordi de har et par langtidsopphold i opprinnelseslandet, hos besteforeldre og annen familie, i stedet for i Spania eller Thailand?

Et par av reglene er kanskje ikke er så aller verst, de fleste foreldre hadde for eksempel hatt godt av å engasjere seg mer i barnas skolehverdag. Verre er det med signalene et slikt innlegg gir. Gjennom å sette opp 10 regler for godt innenforskap, gjør FrP nettopp det de kritiserer fundamentalistiske muslimer for å gjøre – de opphøyer seg til moralpoliti. Til noen som vet at de vet bedre enn andre hvordan livet skal leves. Og som ser det som sin oppgave å fortelle deg hvordan du skal leve ditt. For følge reglene bør du om det skal gå deg godt og du skal leve lenge i landet. Det hadde du visst om du leste norske eventyr.

Man kan si hva man vil om hvor fornuftig eller ufornuftig innholdet i reglene er. Jeg mener FrP først og fremst gjør en vesentlig feil med dette innlegget, nemlig å forsøke å innskrenke enkeltpersoners valgfrihet. Et parti med en stor andel velgere som nettopp verdsetter liberalisme, burde vite bedre. Dette kan koste dem dyrt. Stemmene til alle de fornuftige velgerne med minoritetsbakgrunn, for eksempel.

Men for all del, det er jo bra for oss som ikke liker dem.

Comments
  1. Big Dick says:

    FrP har da vært store moralister i alle år, moralisert ovenfor “svake grupper” som, samer alenemødre, sosialklienter osv. Og litt moralpolitisk signalisering i forhold til de med noe mørkere hundfarge en oss etniske norske, drar vel flere velgere da.

    Moral og rake baller på mål er vel ikke noe en forbinder med FrP, men de er åpenbart stigende stjerner på den politiske himmel for tiden, de skal dem ha. Og liberalistene i partiet kvitte vel Hagens seg med…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s