Objektifisert adventskalender #19: Joshua Prince-Ramus

Posted: 19. December 2010 by antigirl29 in Objektifisert adventskalender

Hvis du tror at alle arkitekter er heite og hippe superstjerner, tar du dessverre grundig feil. Men noen veldig få lever opp til sitt rykte. Hello Joshua:

Joshua Prince-Ramus er mest kjent som den som slo opp med Rem Koolhaas. Men han er både prins og konge. Og han beviste at man ikke trenger blærete hollendere for å overleve i verden. Hans arkitektkontor Rex har i løpet av få år bygd ting som kan få enhver arkitekturjunkie til å sikle. Blant annet har de gitt Calvin Clein et dukkehus, Seattle et bibliotek og Louiville 62 (!) etasjer med kunst – et aldri så lite fallosobjekt som vil kunne sette de fleste Bjørvika-kritikere i forlegenhet. Men mannen i seg selv er selvfølgelig også verdt å nevne. Jeg mener, bildet snakker kanskje for seg selv her, men dette er altså good stuff. Joshua er selve rockestjerna i arkitekturverdenen. Han er rett og slett en supermodell som bygger supre modeller – ‘nough said.

Det skal nevnes at Joshua hadde seriøse planer å kle Munch-maleriene inne, både i form av Munch-museum og Vestbaneutbygging. Det var en trist dag for Magnhild Antigirl da det ble klart at denne mannen ikke kom til å tusle rundt i Bjørvika. For da hadde du sett meg der også. Ofte.

Min opplevelse til deg:
Det er en kald dag i Bjørvika. Du har likevel tatt turen ned for å sjekke ut hva som egentlig skjer. Og i det du står der helt alene og fryser, kommer det en høy, bredbygd type mot deg. Han er litt mystisk, litt undrende og rett og slett litt av en annen verden. Dessuten har han noen sinnsyke, blå øyne. Og han er helt klar til å dele alle sine visjoner med deg. I det han entusiastisk peker og visualiserer og bygger opp noen firkanter i snø, kjenner du at varmen er på vei tilbake gjennom beina, gjennom hendene og gjennom hele kroppen. I høy hastighet.

“Drill, cut, screw, nail, paint” sier Joshua. “Ah. Jatakk”, sier du.

Slik lager du objektet selv:
Ta en seriøst velbygd type. Gi han noen kontaktlinser i en digg farge og endre navnet hans til et eller annet royalt. La han utvikle seg til en topp kunstner i skyggen av en som tar all oppmerksomhet. Men la han på et perfekt tidspunkt bryte ut og bli noe helt eget. See how he shines.

Under følger Joshuas oppsummering av sin arkitektoniske visjon. Verdt å få med seg. Men kan også spilles på mute, for decorative purposes only.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s