Shabby fredag del 16: Schæferhunden Daisy

Posted: 17. December 2010 by antigirl29 in shabby fredag

Det er litt for nærme jul, og interiørbloggerne holder på å klikke av ren og skjær og hvit og shabby juleglede. Det gjelder også bloggen vi besøker i dag – Daisys home. Eller Sissels hjem, da, om du vil.

Jeg har vært litt usikker på hvordan jeg skulle angripe denne bloggen. For, som Monica Lewinsky ville sagt, there is a whole lot of stuff going on. La oss begynne med Sissel selv. Hun liker jeg merkverdig godt. Hun og mannen bor i et 80-tallshus de har pusset opp selv og har stadig prosjekter som aldri blir ferdig. Det siste kjenner jeg meg merkverdig godt igjen i. I tillegg driver de en gård selv, attpåtil i Norges minste by Kolvereid. Jeg er imponert over at det kommer både ei Sissel og et Norges beste punkband fra samme sted. De ni innbyggerne har jaggu gjort det godt. Mulig de baserer seg på dugnad?

Men tilbake til bloggen. Daisy er altså en schæferhund, og det er hun som bor her og heldigvis ingen prins eller prinsesse eller annet ræl (Sissel er tross alt bestemor. I en alder av…35?). Det skal hun ha, Sissel, hun pusher ikke husmoridealer på deg, hun ser ikke ned på deg om du ikke brygger ølet selv til jul og hun har ikke behov for å tute huet ditt fullt av englebarn. Dattera heter tross alt Alexxis og omtales som champisjenta. Her er det heller ingen tyll over senga eller hvite dukkehus, ingen ihjelmalede antikviteter eller pallebord.

Så da er det ganske tomt, da? sier du. Men nei. Det er det altså ikke. For her ER det masse annet. Vi får presentert Verner Panton-stoler og stoler med hvite sløyfer på, julenisser og engler, hvite skinnsofaer og Black Design, skrift på alt fra gardiner til kommoder, speil og lamper overalt, hundretusen klokker, vindusrammer selv der det bare er vegg, skilt som viser til ting som i alle fall ikke er der og rett og slett alt for mye jul for to mennesker. Huff, jeg blir så sliten atte.

Men så er det bare det, da, at Sissel er herlig annerledes enn resten av røkla. Man ser at det bor noen i huset hennes, selv om det ikke er så mye plass igjen til dem når det er stille i fjøset. Sorry, shabbychicehelvete, det er dette vi liker, Sissel og jeg. Masse, masse greier. Steder der det bor folk. Men Sissel hadde nok klart seg med litt færre julenisser og vinduer, tross alt. Og noen færre Hail Marys.

PS til alle interiørhurper: Bildene er fra Sissels blogg, noe som burde si seg selv, og Sissel har gitt tillatelse, noe som ikke burde si seg selv. Hun må være Kolvereids beste bestemor.

Noen vil kanskje kalle dette en unik blanding av ulike stilarter. Jeg vil kalle det en smule slitsomt.

Da Sissel ble bestemor, lærte hun at bestemødre ser dårlig og må gå ofte til øyenlege. Derfor installerte hun ei bokstavtavle i stua som hun kan øve seg på

Ånei, du skjønte ikke at dette var soverommet?

Til bursdagen sin fikk Sissel en svart snøscooterdress. Det er interiørbloggeren sin, det

Sissel er superstjerne på Kolvereid - byen med ensiffret innbyggertall. Hun og Nullskattesnylterne bytter på å være i lokalavisa Ytringen, mens den siste innbyggeren skriver.

Enhver nordtrønder med respekt for seg selv har en jævlig bar i kjelleren. Kanskje med unntak av Frode Saugestad. Men hos Sissel er den godt på plass.

Comments
 1. Pafrika says:

  Hehe. Nei, tomt var der ikke. Hun ser ut som en skikkelig koselig bestemor, men jeg tror hun er over 35. En mulig match for Harald, hvis han rekker opp.

  Jeg lurer forresten på om man kan ønske seg et objekt i kalenderen din. Jeg er litt flau, men lar det stå til. Jeg ønsker meg Russel. Helst som Robin Hood, men gladiator går til nøden.

  • antigirl29 says:

   Haha, ja, Sissel + Harald Eia hadde sikkert vært bra. De kunne kjørt masse snøscooter sammen. Men litt usikker på om Harald hadde vært noen dugandes gårdbruker.

 2. dypvannsfisk says:

  Hvorfor kan jeg ikke stemme på ALLE interiørbloggene i avstemninga di? Jeg syns forresten Sissel hadde litt få tilfeldige ting liggende på gulvet.

 3. Kari says:

  WOW! Alle ære til deg som klarer å trekke ut så mye positivt av denne bloggen. Ble helt sliten i øynene da jeg tok meg en tur innom…

 4. sandra says:

  Den værste bloggen EVER !!

 5. stina says:

  For vondt i augo eg. Harry, Harry….har dama laushår på toppen ?

 6. motorpotet says:

  Magni, du er på skikkelig tynn is. Jeg skal vedde på at… ok. Mora mi er håndarbeidslærer – og det er skikkelig døllt å kunne hekle og lage korssting som tiåring gutt. Du kommer til å havne i samme fella snart. Du sitter og snakker med dine venner og så må du PLUTSELIG late som om du ikke vet at sort biltemalakk ville ha passet skikkelig bra på den lysestaken venninna di har i vinduet! Men du kan IKKE si det!

 7. Lille My says:

  Den mest grusomme interiørbloggen EVER!
  Spraylakk-fetish og stilforvirring til de grader!
  Skikkelig slitsom, spør du meg!

 8. Laila says:

  Nå er ikke jeg veldig FOR de hvite shabby bloggene, men dette var SLITSOMT! SÅ mye sort hvitt og sølv… Nei, det var ikke fint, det var ikke classy, det var skikkelig (da snakker jeg SKIKKELIG) harry og jeg tror jeg trenger å titte litt på den øyelegelampen, for jeg lurer på om bildene SKAL være så fussy? Det er som om øynene ikke får ro noe sted. Nei, det var kanskje ikke noen shabby fredag, men vondt gjorde det. Og at hennes blogg ligger som nr 2 på kåringen over de best likte bloggene til boligpluss??? I just don’t understand.

  Dette er den værste bloggen du har vist. For vel er disse hvite latterlige, men når interiør gir hodeverk, DA er det noe galt!!

  • antigirl29 says:

   Hei Laila. Ser du har vært veldig mot meg og for shabbyblogger på andre innlegg du har skrevet på min blogg. Stå for den du er og ta mobbinga di et annet sted

 9. Vilde says:

  Det som fasinerer meg med “Daisy´s Home” er de svampede veggene. Du vet de som vi andre hadde sagt det var deilig å bli kvitt etter å ha hatt dem siden 80-tallet. Men dette er faktisk gjort på 10-tallet!! Helt fantastisk/ (ille)

 10. Laila says:

  Fy F…!! På den bloggen fant jeg INGENTING jeg syntes var fint! Skikkelig stygt og gud så harry! Det MÅ være den verste bloggen ever!

 11. Takk for interiørdamer som Sissel som har både humor og selvironi, som gir tillatelse til bruk av bilder og som stiller seg laglig til for hugg med et smil. Vi trenger flere av deg Sissel, som ikke tar seg selv så fryktelig høytidelig. Dessuten, dette var da ikke så fælt? Synes Magnhild fant masse positivt her, jeg!

  Og takk til Magnhild som gjør fredager et par hakk morsommere enn vanlig.

  Noen av kommentarene til innlegget her synes jeg er veldig krasse og unødvendige. Greit nok at stilen ikke appellerer til oss, men dette skal være morsomt – ikke angrep på person.

 12. Laila says:

  Ja, jeg er da den første Laila som kommenterte her. Jeg ER ikke FOR de hvite bloggene, og heller ikke MOT deg, men synes vel du har vært litt (veldig) hard mot dem. Jeg finner ikke igjen den kommentaren jeg skal ha skrevet tidligere, men beklager om jeg har vært ufin mot deg. Det var sikkert før jeg tok humoren og sarkasmen. Nå ler jeg godt av innleggene dine. (Jeg mener virkelig at jeg beklager, liker ikke å bli opfattet som slem, men jeg får klørne ut når jeg tror jeg gjenkjenner mobbing, på nett og i virkeligheten) Denne gangen ble jeg oppfattet som mobber i mitt forsøk på å fortsette den sarkastiske tonen, og det ga meg en oppvekker!!

  Denne bloggen har jeg litt problemer med å like (stilen, ikke dama, som virker veldig ok), men kommentaren min ble nok litt for sint og litt for lite tydelig ironisk i forhold til hvordan den hørtes ut i mitt hode… Så jeg beklager min krasse tone, både ovenfor her og i evt tidligere kommentarer jeg måtte ha skrevet.

  Laila

  • antigirl29 says:

   Skjønner, ingen problem. og takk for kommentar. Ja, det er fin linje her. En linje jeg stadig selv syns er utfordrende, så beklager hvis jeg var litt krass mot deg 🙂

 13. Sissel says:

  LAILA du er alt for HARRY ,DASSY OG FUSSY ! For et språkbruk ! Kan du ikke få lagt frem ting bedre så LA det for all del VÆRE ,for dette blir for Latterlig Dumt og har overhodet ingen ting med Interiør å gjøre. Nei du forstår deg ikke det aller minste på Interiør,såpass har jeg da fått med meg.Kan få et kurs hos interiørstylisten,Meg !

 14. Irene says:

  OK, dette var helt fantastisk! Jeg kom nettopp over denne fredagsserien din og koser meg graadig!

  Jeg maa si at jeg synes det er morsomt aa lese om interioret her, men spraaket takler jeg ikke! Mange, mange feil, daarlig gramatikk og utrolig mange Store Bokstaver som ikke hoerer hjemme noe sted… Men plusspoeng for at hun kan le av seg selv og ikke ta det saa hoytidelig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s