Objektifisert adventskalender #16: Takeshi Kitano

Posted: 16. December 2010 by antigirl29 in Objektifisert adventskalender

Noen japanske menn går aldri av moten, samme hvor gamle de blir. Eller vent, det gjelder bare en japansk mann. Her er Takeshi Kitano:

Vet ikke helt hva det står her, men sikkert noe om at du skal passe deg for typen. For det skal du.

Har du noen ganger lurt på om du kunne lage fantastisk film hvor du både skreiv manus, regisserte, spilte hovedrollen og redigerte den etterpå? Jepp, det innfallet fikk Taskeshi Kitano en gang også, og siden har han laget flere eksemplarer av sorten. Og jeg er jo en sucker for folk som gjør ting selv. Kitano er den ultimate gangster, badboy og komiker samtidig. Han har de fineste ticksa og den beste humoren i verden, samtidig som han er farligere enn lasermannen og Thomas Quick til sammen, og gjerne stikker noen spisepinner opp i nesa di om det passer han. Han er fullstendig unådig, men også ensom. Hardkokt, men også myk. Han er rett og slett en perfekt type. Og ingen kler John Lennons solbriller så godt som han. Hvem skulle tro det om en gammel japse? Steppe kan han også, i tillegg til alle de andre tingene han kan. Japan trenger egentlig ikke flere menn. Ikke jeg heller, for den saks skyld.

Min opplevelse til deg:
Det er alt for sent på kvelden til at du kan være ute og gå alene, men du gjør det likevel. Da står han plutselig inntil et gatehjørne, Takeshi Kitano, med solbrillene sine i hendene og den løse dressen på seg. Han sier ikke et ord, rører seg ikke, bare ser på deg. Med de intense øya sine. Og du blir stående og stirre tilbake. Kan ikke gjøre annet. Av og til drar den høyre munnviken hans seg opp i små rykninger. Du må smile fordi det er litt komisk. Men han ser ikke ut som han deler din oppfatning. Like bortenfor står Takeshi Kitanos motorsykkel. Han bikker hodet litt i retning av den mens han ser spørrende på deg. Du skjønner hva som er i ferd med å skje. – Nå tar han meg, tenker du. – Det er ingen annen vei ut av dette.

Slik lager du objektet selv:
Her gjelder det å ha verneutstyret i orden, for dette er en farlig, farlig arbeid. Likevel er resultatet verdt det. Du må få tak i en kjekk, japansk mann med seriøse identitetsproblemer, fine ticks og et blikk som aldri viker. La han få utfolde seg fritt, inkludert rase rundt på motorsykkel, lære barn småkriminalitet og utforske utradisjonelle drapsvåpen. Ikke forsøk og hjelp han med noe, han vil klare seg selv. Ikke forsøk og gjør han sensitiv, det klarer du ikke. Men du skal se han har noen følelser der inne likevel. Som du kan nyte godt av.

Bare husk at dette objektet kødder du aldri med, uansett hvor uskyldig og sjarmerende det måtte virke. For når du minst venter det, skjer dette:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s