Shabby fredag del 15: Interiørpusheren

Posted: 10. December 2010 by antigirl29 in shabby fredag

For ei tid tilbake fikk jeg en hyggelig kommentar fra ei hyggelig dame på bloggen min, som skreiv at det som var en drittstil for meg var en livsstil for henne. Jeg måtte ta livsstilen hennes nærmere i øyesyn, og det er ikke til å komme i fra at dama har det som jeg vil karakterisere som en drittstil. Og hun selger til og med tingene. Jeg mener det burde vært ulovlig å pushe interiør på andre. Jeg kondolerer – og kan allerede meddele at jeg aldri kommer til å bli kunde. Velkommen til Alle tiders interiør.

Dama bak Alle tiders interiør heter Susanne, bor i Halden og driver med interiør både hjemme og på jobben. Personlig synes jeg synd på henne. Tenk å ha som jobb å pimpe fuglebur til trengsel med julepynt i form av papirengler med hekleduker på. Eller å putte mose i alt du eier for å få det til å funke som noe annet enn det er. Eller å kle opp sjøstygge porselensdukker til å ligne på små mennesker. En liten opplysning til deg, Susanne: De ligner fortsatt bare på porselensdukker.

Jeg har også et par andre høner å plukke med Susanne. I likhet med de fleste andre interiørbloggene jeg har lest, og det er beklageligvis en hel haug, har hun en del romantisk gammelt ræl i huset og butikken. En blondetunika på en staur, et hjerte med skrift, en intetsigende bokstav på ei rusten stålplate – for ikke å glemme fuglerburet. Hvem pynter med et fuglebur? Er det et minnesmerke over en nylig avdød fugl, eller snakker vi rett og slett om en kreativ sjel som har blitt helt koko? Jeg bare spør.

Noen andre stikkord som beskriver stilen på denne bloggen: Porselensskål i melankolsk stil med nostalgisk sukkertøy og en liten engel, lysestaker med rustikke knapper på, hjerter med sitater om, eh, hjertet,  engler, englevinger, kors, englebilder, blonder, rustne korpsinstrumenter, pute med skrift, type fransk. Og  jula som starter i oktober. Det var riktignok i butikken, men husk Susanne, at som forhandler er du en rollemodell og du må være din påvirkningskraft bevisst. Av hensyn til alle oss andre håper jeg du neste år venter litt med å begynne å pushe julestæsjet, kanskje sånn ca til snøen har begynte å komme. Og da mener jeg i Sør-Norge, ikke på Bjørnøya.

Julelys pimpa med furunåler, trompeter, blonder og engler som daler ned i skjul. Ha nummeret til brannbilen klart.

Den nye julekulemoten er en sopp. Må ikke forveksles med en smokk. Personlig tror jeg denne varianten er giftig.

Når fuglen har fløyet daler englene ned i bur. Ny julepyntmote. Ser dere, alle interiørdamer: Ut å kjøpe fuglebur nå!

Jeg håper bare så inderlig at Susanne ikke putter et juletre i denne bøtta om et par uker.

Bildene er forresten gjengitt med tillatelse fra Susanne, som i motsetning til jævlig mange andre interiørbloggere, har selvironi. Hyggelig er hun også. Og at bloggen er nesten kjemisk fri for hjerter og orddelingsfeil, koz og klemz, gjør at jeg liker henne. Susanne altså, ikke stilen hennes.

Advertisements
Comments
 1. Anette says:

  Tusen takk, for at du liver opp min, til nå, bedritne møkka fredag.

 2. Mirthful says:

  Oi.

  Men, altså, kudos for å tåle kritikk og la deg bruke bilder. Jeg hadde blitt sprø, men det er jo ikke jeg som skal bo der (eller handle der).

 3. Susanne says:

  Har vært litt spent på hva som skulle komme her, Magnhild ;O) Har hatt en lystig stund sammen med mine døtre. Syns innlegget ditt er underholdene! Og jeg håper ingen interiørbloggere lar seg provosere til ufine kommentarer her. JEG tar det humoristisk, og det bør dere også gjøre.

  Men, skulle du en eller annen gang være i Halden (antagelig ikke som Allsang på Grensen turist, he,he…) så stikk innom. Ligger i gågata. Hadde vært hyggelig med en prat!

  Håper du får en fin helg, Magnhild! Jeg følger bloggen din. Trenger en god latter av og til :O)

  Susanne

 4. antigirl29 says:

  Hei Susanne, det er så herlig med folk som er med på leken og tåler steken! Hvem vet, kanskje jeg dukker opp en dag. Men det fugleburet kjøper jeg aldri.

  Ha ei riktig god helg!

  ❤ Magnhild

 5. God helg, Magnhild! Jeg ler like godt hver fredag jeg..

 6. Marit says:

  Artig dette her! Jeg følger bloggen din fordi du er morsom og rappkjefta og kaller en spade for en spade… Og hurra til deg Susanne som ikke tar deg sjøl for høytidelig!
  Og med link rett fra denne bloggen til din butikk er ikke så gæli. Det er nok mange som leser dette og som liker fuglebur! Tro det eller ei…

 7. Anonymous says:

  WOW! Jeg ler meg skakk ihjel…. Ei kjerring som bruker tid på å mene om hva andre kjerringer mener…..

 8. Alfa Catrin says:

  Hehe..Utrolig bra skrevet:). Din kommentar til lysestaken med all pynten på var jo super,”ha nummeret til brannbilen klart”,ler og ler. Selv er jeg også glad i mye stæsj, men har nummeret til brannbilen og brannslokningsapparatet innen rekkevidde:0).hehe.

 9. Heidi says:

  Takk for en herlig blogg, igjen.

  Heidi.

 10. Kari says:

  Denne bloggen begynner å bli fredagens høydepunkt!

  Kari 🙂

 11. Sissel says:

  Ja her inne får man seg en good Latter hver Fredag, iallefall om en er interiørblogger!Sissel

 12. antiblogger-fan says:

  Hurra for Susanne. Ikke for bloggen hennes men for at hun er velsignet med selvironiens gave. Eller i allefall later som.

  Jeg stikker gjerne innom butikken din Susanne. Har du sånn alarm på tingene?

  Det der med fuglebur er kanskje ikke så dumt som Magnhild tror. Hoho 🙂

 13. antigirl29 says:

  Ja, hurra for Susanne. Hun har gitt meg troen på mennesket tilbake

 14. Mimmi-Leone says:

  Disse fredagsinnleggende dine begynner å bli fast lesestoff.
  Har sansen for de som går mot strømmen og ikke med…

  Marianne

 15. Tøft gjort av Susanne. Man burde ta seg selv så høytidelig som mange gjør. Artig med et skråblikk på ting, alle kan jo ikke dele samme stilen. Hadde blitt kjedelig. Selv liker jeg Susannes stil, men min søster hadde blitt kvalt om hun skulle bodd i mitt hus.. 🙂

 16. Uffda, sent til meg..
  Skulle stått burde IKKE ta seg selv så høytidelig.. 🙂

 17. FrøkenDings says:

  Takk til både Magnhild og Susanne!!! Glad jeg har funnet mennesker med sterke meninger og samtidig aksept for at andre kan ha forskjellige meninger! Liker å være enig om at vi er uenig!

  Ler meg skakk her jeg sitter på lesesalen og prøver å lese til eksamen:P

 18. Jeg må innrømme at jeg har fulgt med et par, tre (alle) fredager nå, men først denne gangen føler jeg for å legge igjen en kommentar: Heia Susanne! Så deilig å lese om en som faktisk har selvironi! For “chabby fredag” er faktisk artig lesning! Øh.. For meg i hvertfall.

  Og Magnhild? You`re welcome! 😉

  Ha en fin dag videre, alle sammen.
  Mvh Jenny

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s