Objektifisert adventskalender #9

Posted: 9. December 2010 by antigirl29 in Objektifisert adventskalender

Dagens objekt er arrogant, smart og sexy, med ei skarp og sleivete penn. Det liker jeg. Nå deler jeg han med dere. Lucky you. Her har dere Morten Strøksnes.

Hva skjer i Nord-Norge, i Kongo, i Midtøsten, mellom Cape Cod og Big Sur, i turnèbussen til Riksteatret eller i Europas bakgård? Morten Strøksnes tar saken. Der andre sitter på hotellet i Kongo og twitrer, stikker Morten Strøksnes ut i jungelen, når andre anmelder et teaterstykke, blir Morten Strøksnes med skuespillerne på busstur, når andre skiller seg med å slenge dritt om eksen på byen, drar Morten Strøksnes til Cape Cod og kaster gifteringen i havet. Og skriver bøker om det. Bra bøker. Som han argumenterer så arrogant og vakkert for i norske debattprogrammer, at jeg får lyst til å lese han som en åpen bok.

Min opplevelse til deg:

Du sitter på en bar. I Kirkenes, Kinshasa, langs en øde vei på landsbygda i USA, et eller annet sted i Midtøsten. Det er mørkt i lokalet, kun et dunkelt neonlys fra skiltet over bardisken. Lokalet er nesten tomt. To menn spiller biljard. En ensom sjel stirrer ut i lokalet og tviholder på et glass med brunt. Så blir døra sparka opp. Inn kommer en mann i rutete skjorte og trange jeans. De øverste knappene i skjorta er åpne, en veltrent og nøttebrun brystkasse kommer til syne. Han drar opp en mac fra lomma, setter seg på barkrakken ved sida av deg, legger cowboyhatten på bardisken og tar fram hånda. – Hei, æ hete Morten. Morten Strøksnes. Og han setter det intense blikket sitt i deg. Du sklir ned av krakken. Morten henter deg opp igjen med sine veltrente armer og sylskarpe argumenter. Han forteller om bøkene sine, reisene sine, folk han har møtt. Du får lyst til å gifte deg med han. Iallfall snakke med han. Lenge. Hele natta.

Slik lager du objektet selv:

Ta en gruveby ved Russland, finn en mann med retoriske talenter, intense øyne og et oppegående hode, utstyr han med ei rutete skjorte og en mac, snurr globusen rundt, tenk på et sted, send objektet dit og be han komme tilbake med ei bok. Som han skal argumentere iskaldt, uovertruffent og elegant for når han kommer hjem. Og bli med han på reisa, sånn at ingen andre kaprer han på veien.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s