Objektifisert adventskalender #7

Posted: 7. December 2010 by antigirl29 in Objektifisert adventskalender

Det er på tide med noen akademiske objekter her i adventskalenderen. Det er jo ikke nødvendigvis en forutsetning med lavt intellekt for å bli objektifisert av meg. La oss dekonstruere objektet bak luke nummer sju.

Vår alles Jacques Derrida. Det er faktisk veldig få døde menn her i verden jeg heller skulle ønske at levde. Elvis Presley og Hulda Garborg og andre binære par kan bare bli i grava hvis dette hvite håret dukker opp.

Jeg er ikke egentlig så opptatt av dekonstruksjon eller et eller annet fantastisk Derrida har skrevet eller sagt. Jeg syns bare mannen er så fab i seg selv. Måten han snakker på, måten han er til stede på, måten han skriver på. Det griper meg på en annen måte enn innholdet gjør det. Og derfor er han vel kanskje det perfekte objekt – den fine gamle mannen. Egentlig er det kanskje lettere å snakke om hva han ikke er enn hva han er. Og nå er han jo ikke mer. Men faktum er at han en gang var, og det var ei fin tid.

Min opplevelse til deg:
“Je ne veux pas traiter la question de l’amour”, sier Jacques i det du ringer på døra hans. Likevel inviterer han deg inn i biblioteket sitt og lar deg hjelpe han å velge hvilken genser han skal på. Det er jo tross alt viktig for han at du liker outfiten hans. Så snakker dere sammen, lenge, lenge. Om livet og døden og Seinfeld og tilgivelse og la vie sexuelle de les philosophes og rosablogging. Aller mest om le blog rose, siden Jacques lenge har vært fasinert av fenomenet og lurer på å starte en sånn blogg selv, med fokus på kombinasjonen av dagens outfit og dagens ide. Og dere spiser ostepop og drikker billig øl, som om det var det den mest selvfølgelige tingen å gjøre når du er hjemme hos en fyr som han. Og i det Derrida gjennomborer deg med de dype, brune øynene sine, tenker du at du elsker han dypt og inderlig, og er så glad for at han fortsatt lever og kommer til å leve for alltid.

Slik lager du objektet selv:
Dette kan kvalifiseres som en livsoppgave. Jeg sier ikke at du klarer det, men du må være dedikert litt lenger enn ei adventstid. Alt du sier må nøye overveies, du kan ikke plutselig slenge ut noe om kjærlighet for eksempel. Men klarer du det, kan du begynne med en fin mann fra en eller annen koloni. La han tenke på alt som overveies kan, og håp han deler tankene med deg. Men ikke forvent at objektet blir akkurat like bra som originalen. Ingenting blir egentlig det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s