Fabian og Don Vito

Posted: 28. November 2010 by antigirl29 in Styresmaktene padler

Endelig har Fabian Stang funnet en måte å deale med mafiaen på: Kjøpe søppel.

Jeg ser for meg Fabians våte drøm: Han og Don Vito Corleone i et litt mørkt bakrom på en italiensk restaurant. Begge har pinstripede dresser med fine snitt og dyre Rolexer. De er i gang med sin tredje sigar, og røyken pakker dem inn i sin egen maktutøvelse i det Fabian drar fram pengekofferten og er klar for å handle. Men det er da Don Vito rører på de brede kjakene og slipper bomben: “Det mest verdifulle jeg har å tilby deg, er store mengder søppel”.

Ah, verden var mye mer sexy før. Da varene det ble handlet med var langt mer verdifulle og søppel ikke var en del av italienske machomenns vokabular. Romantikken er liksom litt tapt i det camorraens makkverk skal fylle opp forbrenningsanlegget på Mortensrud. Hallo, hva skjedde med den italienske integriteten?

Ser i det minste at Oslo kommune skal deale med “en megler” i stedet for direkte med napolitanske myndigheter. Ja, ja det er jo lov å håpe på action ennå.

Advertisements
Comments
 1. NINNI NANSEN says:

  Oslo kommune skulle fått milloner av kr for og fjerne dritten fra Napoli.Ville gitt Oslo
  kommunene nye uventetde inntekter.

  NINNI

 2. Big Dick says:

  Penger er vel i seg selv søppel nok, skittent papir i folks lommer.

 3. fetter anton says:

  Hallo, en megler …… i Napoli er ALLA megler styrt av mafiaen da …he he hvor dum går det an å bli for en norsk kommune……..bare ler av idiotene i Oslo….

 4. Anonymous says:

  Først og fremst vil jeg understreke at det er myndighetene i Napoli som er forhandlingsmotpart for Avfallshandel, og ikke Mafiaen.

  Det er dessuten slik at Energigjenvinningsetaten kjøper IKKE søppel – vi selger forbrenningstjenester! Markedet fungerer slik at de som ønsker å kvitte seg med avfallet sitt, betaler en avgift per tonn for å levere det til Energigjenvinningsetaten eller andre forbrenningsanlegg. Vi energigjenvinner restavfallet til fjernvarme og elektrisitet. Fjernvarmen varmer husene til Oslos innbyggere, og strømmen lyser opp Oslo-skolene.

  Miljømessig er det en langt bedre løsning at Norge energigjenvinner avfallet, renser røyken og produserer fornybar fjernvarme, enn at avfallet ligger og råtner og avgir miljøskadelig metangass.

  Matavfallet som Oslos innbyggere kildesorterer sendes til biogassproduksjon, plasten gjenvinnes til nye plastprodukter.

  Mvh Jannicke Gerner Bjerkås, kommunikasjonssjef i EGE

 5. Geir says:

  Dette er vel noe av det mest absurde som går an å skrive: “Det er dessuten slik at Energigjenvinningsetaten kjøper IKKE søppel – vi selger forbrenningstjenester!”

  Så viss det er slik verden fungerer, er det ut fra denne logikken greit at jeg definrer meg IKKE som en kjøper av strøm, men heller som en selger av energiforbruktjenester og i den sammenheng sender en regning på dette til EGE?

  • Jannicke says:

   Jeg tror du har misforstått – det er Napoli som må betale for å bli kvitt avfallet sitt, og vi tjener penger på å motta og behandle det.

   Mvh Jannicke GB i Energigjenvinningsetaten

 6. antigirl29 says:

  Takk for realitetsorienteringen, men her er et par andre uttalelser om saken: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3928207.ece

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s