Under enhver burka fins ei dame – eller?

Posted: 15. November 2010 by antigirl29 in Styresmaktene padler

Kvinner er usynlige. Det er noe alle vet. Men jeg hadde faktisk trodd at Arbeiderpartiet ønsket det annerledes.

Arbeiderpartiet krangler om burka og niqab for tiden. Jeg skjønner at spørsmålet om forbud eller ikke er komplisert, og jeg syns det er litt vanskelig å ta stilling selv. Derfor forholder jeg meg nøytral her. Men en ting forholder jeg meg ikke nøytral til: Kvinners usynlighet. Derfor opprører det meg når APs integreringspolitiske talskvinne, Lise Christoffersen, uttaler følgende: “De damene som går med dette, er uintegrerbare. Identiteten deres er borte. De er ingen”

For newsflash to you, AP, under enhver burka fins det ei dame. De har en identitet, gjerne også en ganske sterk identitet. For det krever sin kvinne å gå rundt i Oslo med burka – eller niqab, som er litt mer vanlig. Det gjør deg ikke usynlig, det gjør deg særdeles synlig.

Så kan vi diskutere så mye vi vil hvorvidt dette er kvinneundertrykking, hvorvidt kvinnene er selvstendige og hvorvidt et forbud er et godt virkemiddel. Men at de fins under bomullen et sted, er det ingen tvil om. Ei heller at de må tas på alvor. Å si at de ikke har en identitet, er en falitterklæring både for AP og dem.

Ingen damer er ingen. Det trodde jeg vi lærte på 50-tallet en gang.

Comments
 1. veronika says:

  Burka og hijab og alt som ikke hører til “vanlig vestlig klesmåte” synes jeg bør bli forbudt. dette er ikke likestilling. Muslimer skiller i større grad mellom kvinner og menn. Vi er like alle sammen, vi er mennesker som burde være stolt over vår kropp og ikke dekke til pga religion.

  • ukjent muslimsk jente says:

   hei, det siste du skriver er feil. Fordi vi muslimske kvinner dekker ikke kroppen fordi vi ikke er stolt over kroppen, det har ingenting med saken å gjøre. Vi vil gjerne følge hva religionen sier. Det bør ikke være forbudt, dt har ingenting med likestillig å gjøre.

   • Berit says:

    Burkabruk har mye med likestilling å gjøre, enten det er frivillig eller påtvungen. Det hindrer disse kvinnene i å søke de jobbene de er kvalifisert som og som de kanskje har utdannet seg til. Bruk av burka betyr et evig liv ved kjøkkenbenken eller jobb hos en fetter som vil miste sine norske kunder. Religiøst er plagget ikke, men en gammel skikk fra enkelte primitive stammer.

   • Ole says:

    Dette er jo egentlig det mest skremmende, at muslimene selv ikke vet stort om sin egen religion engang.. Det står ikke noe som helst i koranen om burka eller lignende klesplagg. Det er ikke noe påbud om dette. Dekke til hår og bryst ja, men å kle seg i et heldekkende telt er noe steinaldermennene i visse muslimske områder i verden har funnet opp helt på egen hånd. Og nåde dem som ikke følger deres befalinger. Du må gjerne være muslim, be my guest. Men islams store problem er at verden (naturlig nok) moderniseres og går fremover, mens islam står på stedet hvil. Dette rett og slett fordi muslimer tror at koranen faktisk er guds egne ord, er ufeilbarlig og derfor ikke skal diskuteres eller settes på prøve engang. Koranen er full av grove faktafeil, og at muslimer bare ignorerer dette og ikke tør diskutere det er for meg en gåte. Koranen er allahs egne ord, og her står det blant annet at jorda er flat og at det tar opp til 7 år fra en kvinne blir gravid til hun føder sitt barn.. Skulle tro at den almektige skaper hadde litt bedre oversikt og kunnskap om sitt skaperverk.. Jeg kan fint nevne andre ting også, men dere vil jo ikke høre eller innse slikt. Selvstendige og tenkende mennesker ville reagert og stilt spørsmål ved disse tingene, men dette er det dessverre ikke rom for i islam. Tradisjon er alt, og du gjør og tror på det du får beskjed om. Er så sinnsykt glad for at jeg ikke er født inn i dette slaveriet.

  • anonym says:

   Ingen skiller noen som helst her. Det er likestilling i Islam, det er bare dere folk som sier sånne ting uten om ha kunnskap om det. Hvor har du hørt det liksom, fra en venn ?? så dumt, du kan ikke si noe imot når du ikke har kunnskap om det når du ikke vet noe om det. i islam så har kvinnene mer rett en menn. Og en ting dere alle glemmer er at det er ikke noe man MÅ gjøre. jeg bruker ikke burka, ikke søsteren min heller. Det er så dumt og frekt.
   Religionfrihet !

  • anonym says:

   Ingen skiller noen som helst her. Det er likestilling i Islam, det er bare dere folk som sier sånne ting uten om ha kunnskap om det. Hvor har du hørt det liksom, fra en venn ?? så dumt, du kan ikke si noe imot når du ikke har kunnskap om det når du ikke vet noe om det. i islam så har kvinnene mer rett en menn. Og en ting dere alle glemmer er at det er ikke noe man MÅ gjøre. jeg bruker ikke burka, ikke søsteren min heller.
   Religionfrihet !

  • simo says:

   Jeg forstår ikke at det å kle av seg sees på bedre enn å kle på seg. Burde man ikke som menneske få lov til å ta på seg det som gjør deg glad og lar deg føle deg fri til å ta dine egne valg, uavhengig av hva du tror på. Jeg ser ikke noen som klager over satanister som kler seg i svart, har piersinger og tatovirenger over hele kroppen, selv synes jeg at det er ekkelt, mn jeg vet at de er mennesker som utrykker seg på sin måte. Ingen som klager over nonner som dekker seg til heller. Det er alltid snakk om at muslimer skal ikke få lov til ditten de skal ikke få lov til datten osv. Folk prøver å skape såå mye hat og skille pga små ting som gjør oss forskjellig fra hverandre .Hvorfor skal man tåle alle slags andre verdier fra alle andre kulturer men ikke muslimene sine såå lenge det ikke går utover andre. hva er det som er såå feil med å gå i hijab eller burka, såå lenge personen selv trives med det.

   • rhnilsen says:

    SITAT: Jeg ser ikke noen som klager over satanister som kler seg i svart, har piersinger og tatovirenger over hele kroppen….

    Vell, her er kanskje flere som burde utvide sin horisont… I Norge er offentlig satandyrkin ulovlig. Å kle seg i svart har alle lov til. Er du hjemme hos deg selv, kan du ha så mange piercinger du bare vil! Men skal du være på jobb og representere et firma, etc. Da må de vekk, for du som ansatt skal se representabel ut. Slik er det for alle oss andre normenn og slik skal det være for alle nordmenn!
    Nå har aldri jeg sett ei nonne som jobber på postkontoret.. Heller ikke ei nonne med ansiktet tildekt, som faktisk er hele femtiøringen i denne debatten. Grunnen til at det er mye blæst om Muslimer er jo nettopp fordi Islam er en religion som er stikk i strid med menneskelige- og ikke minst kvinnelige rettigheter.
    Men ta deg gjerne tid til å forklare hvorfor burka eller niqab er så , hva skal jeg si, frigjørende..bra..positivt..??

   • billa says:

    Om jeg blir glad av å gå med finlandshette, kan jeg dessverre ikke gjøre det for det.

   • simo says:

    SITAT: Er du hjemme hos deg selv, kan du ha så mange piercinger du bare vil! ! Men skal du være på jobb og representere et firma.

    Vel her er det ikke diskusjon om burka hjemme hos seg selv. men ute i gata, jeg har aldri sett noen med burka på jobb heller. men har sett mange bartendere med masse piersinger og tatoviringer på ansiktet. poenget er at man skal ha friheten til hva man vil ha på seg. At hijab er befriende for en kvinne er opp til henne selv å bestemme selv men å ta friheten fra henne til å bestemme det er bare dumt. Islam er den første religionen som kom med mange lover som befrir kvinner og gjør dem mer verdt enn menn i mange tilfeller. Kvinner i islam skal ikke bli slått. De skal ikke bli dårlig behandlet eller sett på som sexobjekter for alle som vil selge en vare.Profeten har sagt at paradiset ligger under mødrenes føtter altså at de må bli behandlet godt for at man skal fortjene å gå til paradiset. Islam gir kvinnene mange rettigheter som er ikke i vestlige verdier engang.

 2. kai says:

  Spørsmålet er om vi skal la kulturelt tilbakestående religiøse fundamentalister sette dagsorden eller om samfunnet skal gjøre det. Om et forbud mot burka i det offentlige rom kan føre til at damene ikke får gå ut, kalles det frihetsberøvelse og må behandles deretter. Vi er i 2010, ikke 1610.

 3. Forby burka og niqab! says:

  Niqab- og burkabruk bør fortest mulig forbys fordi det ikke er noe som hører til offentligheten,tvert imot.

  For de som måtte lure:

  Offentlig:Som gjelder alle, hele samfunnet

  Offentlighet:Publikum; åpenhet

  • Vitae says:

   Dette er en liten del av Islams sanne ansikt i Iran. De praktiserer også henging i heisekran, halshugging og steining.

   Her ser dere hva Islam står for. Et lite barn som skal få knust armen sin av en firehjulstrekker. Barnet er så lite at det ikke kan snakke rent. Armen skal knuses fordi barnet stjal. http://images.sodahead.com/polls/000969469/kar1_xlarge.jpeg

   Og Bibi, min mulimske veninne er pisket offentlig for ting du tar for gitt i Norge.

   • Kjersti says:

    Jeg synes det er en skam at folk ikke kan skille RELIGION og KULTUR.. Tenk på kristne, som finnes i alle verdensdeler. Det er utrolig teit å skulle skjære alle kristne over samme kam. Hvorfor skal vi gjøre det med muslimer? Vi er alle individer, så ikke la minoriteten ødelegge for majoriteten.
    Og husk at integrering tar TID!

   • Ali says:

    Vel ingen i Iran bli halshugget, men det er sant at mullaene som styrer landet vil tvinge folket til å praktisere Islam og gå med hijab, men selve folket er sterkt imot sånt tull og det er kanskje nevneverdig at Iranere er av de mest liberale muslimer som fins.
    Du finner nesten ikke en eneste Iransk kvinne her i Norgr eller utenfor Iranske grenser som går med hijab.
    Her i Norge er de fleste Iranere enten ateister eller svært lite intressert i religion.
    Vi er også av de best intigrerte (Ikke vestlige) utlendinger dere har her i Norge og resten av europa.

    Husk også at Iranere er også de første blandt muslimske land som kjemper for frihet og demokrati.

   • ukjent muslimsk jente says:

    unnskyld, men det er snakk om burka foreløpig, ikke hva som skjer i Iran, mn hvorfor vi skal forby mot burka, merk det har ingenting med hva som skjer i iran å gjøre

   • Ivar says:

    @Ali: Nydelig video. Blir rent lykkelig her jeg sitter. Når iranerne kaster av seg diktaturet har Iran en lysende framtid. En vakker tanke. 🙂

  • ukjent muslimsk jente says:

   hei. du jeg skjønner ikke hvorfor det skal forbys, det går ikke over samfunnet eller noe sånt, det har vært sånn mange år, da skjønner jeg ikke hvorfor vi skal gjøre det vanskelig for de muslimene nå. Tenk hvis det var kristenes måte å dekke kroppen på, hva hadde dere gjort da.???

   • ks says:

    Takk ali. Jeg er også en iransk – persisk kvinne som bor i Norge som ikke bruker hijab eller burka i hele talt. Og synes akkurat det samme som du sier. Iranske kvinner har ikke noe valg. Ingen vil men, må bruke hijab. Når vi kommer ut av landet så velger vi selv å ikke dekke hodet/være en del av samfunnet å kler vi oss akkurat som andre kvinner i hele verden. Jeg selv føler ikke bra å være der en dame med burka står. skjønner ikke vitsen å dekke hele hodet, ansiktet ,øyer…har ikke noe mot de som bruker hijab men med burka føler jeg ikke godt. synes personlig at det er kanskje bedre for dem å flytte til steder der nesten alle bruke burka. Da ser dem ikke så rart ut.

   • ks says:

    hei.Tror du ikke at vi muslimske kvinner som har flyttet til en europeisk land skal tilpasse oss litt til stedet der vi bor? Jeg sier ikke at vi må bytte oss helt, men vi kan gjøre sånn at de også føler trygd og rolig ved siden av oss?

   • coca says:

    ukjent muslimsk jente sier.: unnskyld men det er snakk om burka forelópig, ikke hva som skjer i Iran.
    Du tar feil der , det har alt á gjóre med Iran. Jeg var mange ganger i Teheran fór The Mullas tok over landet i 1979. Jeg husker parkene fulle av gutter og jenter ,universitet studenter full av háp, kledd i “blue jeans”som andre studenter verden over , de diskutere lokale og verdens problemer. All den friheten kom til en brusk stopp da Shaen ble utvist og mullaene tok over.First order: alle kvinner má bruke burka, som du kan se Iran har alt med bruk av burka á gjóre.

 4. tage says:

  Du vet når politikkere ønsker å lede folk inn på ufarlige områder, så angriper de minoriteter.

  Det blir det moderne sirkus hvor folks oppmerksomhet ledes vekk fra de store og fundamentale spørsmålene.

  Fattigdoms bekjempelse og lik lønn for likt arbeid står i stampe. Pensjonsreform, som gir kvinner spesielt dårlige vilkår.

  Da tar AP fram rasistkortet i likehet medvelger konkurenten FRP. En liten ekstrem gruppe muslimske kvinner, som ikke bare er isolert iforhold til vårt samfunn, men også i forhold til flertallet av muslimske kvinner.

  Eksempelvis i Frankrike har presidenten brukt Burka som avledningsmanøver for nedbyggingen av den Franske velferdstaten.

  Kun omkring 1900 kvinner blant Frankrikes fem til seks millioner muslimer bærer det heldekkende sløret. Kritikerne mener loven frir til anti-muslimske holdninger samtidig som den trekker oppmerksomheten vekk fra Frankrikes økonomiske problemer.

  Den samme herskerteknikken brukes i Norge. På 1920 og 1930 tallet, var det jødene som ble brukt for å skremme og avlede oppmerksomheten vekk fra årsakene til den politiske og økonomiske krisen.

 5. Hei Magnhild. Jeg heter Magne og jobber i VG Nett. Nå har jeg lagt innlegget ditt som en av dagens anbefalinger under Lesernes VG på VG-forsiden.

 6. antigirl29 says:

  Så hyggelig! Tusen takk for det, og glad jeg kan bidra til debatten ❤ Mag

 7. Meg says:

  Det står alltid en mann bak en burka, som krever at dame skal gå med den. Hva er det så flott med en sånn undertrykkelse av kvinner? Dette er et symbol for det politiske islam, og handler om makt

  • Ole says:

   I fler tilfeller er det og en mann under en burka, mange av muslimene kler seg ut i dameklær når de skal drive terror.
   De har tatt flere i burka i Irak.

  • Kjersti says:

   Menn har en stor del av skylden.. Men en skal ikke glemme at kvinnene har en del av skylda også. De er flinke til å sende hverandre skjeve blikk og konkurrere om å være den “beste muslimen”. De overvåker hverandre, sladrer og driver angiveri…

  • jente says:

   beklager det er feil. Hvis muslimer vil dekke seg, så bør det ikke være lov å fra ta det. Jeg sier fortsatt at dere bør tenke hva om det var deres religion som sa det. hva hadde dere gjort… JO FULGT DEN PÅ EI MÅTE. Ja det kan være tilfeller der kvinner blir uttrykket, mn hvorfor skal vi ta ifra de muslimene det ikke skjer med…… Jeg er muslim det skjer ikke med mg. Jeg gjør med min egen vilje

  • jente says:

   beklager det er feil. Hvis muslimer vil dekke seg, så bør det ikke være lov å fra ta det. hva hadde dere gjort… JO FULGT DEN PÅ EI MÅTE. Ja det kan være tilfeller der kvinner blir uttrykket, mn hvorfor skal vi ta ifra de muslimene det ikke skjer med…… Jeg er muslim det skjer ikke med mg. Jeg gjør med min egen vilje

  • marriedgirl89 says:

   hei ole. jeg dekker på meg med skjerf på hodet, ikke burqa. men det er ikke min mann som har sagt, det er noe jeg har valgt selv. det finnes vel jenter som har begynt å kle av seg, så tidlig som 15-16 åringer eller mindre tom. og det er greit for dere at dem debuterer med sex i en alder av 13-14 år??
   jeg vet islam, siden jeg er en muslim og leser den hellige quranen og VET hvem som har rettigheter og hvem som ikke har rettigheter i islam. kvinner har MER rettighetr enn menn. kvinner kan jobbe mens mannen igså jobber. mannnens inntekt skal gå til forsørgelse av barn,og kone. mens kvinnen selv bestemmer om hun vil hjelpe til med huset eller ikke. hvis hun ikke vil, kan aldri mannen si at jeg vil ha penger av deg for å forsørge oss. han har mye mindre rettigeheter.
   hvis alle hadde brukt niqaab,hvis du har sminket seg, ellr sjerf på hode og over brystene hvis dem ikk hadde sminket seg, hvis alle hadde brukt det, hadde ikke noen menn blitt så kåte av å se unge jenter gå med bukser som ser ut som truser, og topper som dekker kun brystene, det hadde vært mindre voldtekt, mindre sex med flere 100 stykker, og mer respekt i øynene for hverandre.

   det jeg vil komme fram til, er at alle som vil bruke det bruker, dem har rett til det.
   er det burqa forbud vil jeg ha forbud mot slike klær, som gjør at min mann blir kåt og går til andre jenter og er utro(ett eksempel på dagens liv)

   biter vi dere når vi dekkr oss? ellr vil dere rett å slett ha flere jneter dere kan glane på`?? skjønner ikke poenget en gang med en slik slags forbud. på hvilken måte skader dette dere.?? og hvis dere tenker på forbud fordi folk blir tvunget til det, det er IKKE TVANG i islam. hvis en jente blir tvunget kan hun si det til politiet eller en imam. det er ikke islams feil hvis noen par folk tvunger sine døtre til dette.

   hvis vi ikke skader, biter eller skyter dere i øyne når vi har på burqa eller niqaab så please, la oss bruke den. den betyr så meget mye for meg. folk respekterer meg, ingen ser på meg med sulte øyne. og dette er alltid en glede for meg.

   • Rune says:

    Hvis den eneste måten mannen din kan unngå å gå rundt sprengkåt og voldta eller være utro er at alle damer skal gå i et heldekkende telt, må dere rett og slett gå i dere selv og se på ekteskapet deres istedet.. Som kvinne burde du skamme deg over å gå ut på denne måten og nærmest forsvare voldtekt og utroskap på grunnlag av hvordan noen går kledd. Dette er muslimsk steinaldermentalitet, noe man vel også ser på f.eks voldtektstatistikken. At jenter har sex i 13-14 års alderen er da heller ikke ukjent i Islam. At jenter i denne alderen giftes bort til eldre menn er slettes ikke uvanlig, selv om dette langt fra skjer overalt. I Saudi Arabia f.eks er det alt annet enn uvanlig at jenter under 10 år giftes bort til gamle gubber med alt det innebærer. Muhammed himself som giftet seg med en 6 år gammel jente og hadde sex med henne når hun var 9 banet kanskje vei for denne tradisjonen.. Jeg synes personlig ikke det er så nøye med burka/ikke burka, men agrumentene dine er helt bak mål.

   • Anonymous says:

    “og det er greit for dere at dem debuterer med sex i en alder av 13-14 år??”
    Tenk litt etter nå frue, er det greit for dere også da at dere gifter bort barna deres til en fetter fra hjemlandet deres når hun er like gammel? Er ikke det et overgrip fra nærmeste familie så vet ikke jeg, voldtekt av et barn rett og slett.
    Jeg tror ærlig talt ikke noe på at det er frivillig når et barn blir kledd opp i hverken nicab eller burka fra de er bittesmå unger. Da lurer jeg svært på om det er sånn at alle muslimske menn blir kåte av å se et barn på fire, fem år uten hodeplagg? blir din mann kåt av å se disse små ungene som ikke har på seg disse plaggene eller kvinnene rundt om kring i Norge i det hele tatt? Da tror jeg det er noe alvorlig galt med alle muslimske menn hvis det å skulle se håret til en kvinne eller et barn gjør han kåt..

   • rhnilsen says:

    Stakkars disse kåte menn… Så for ikke å provosere til voldtekt kler muslimske kvinner seg i heldekkende burka.. Og heeeelt frivillig….

 8. Peppermynte says:

  Ikke sikkert det bare er kvinner som bruker burka og niqab. Det fins sikkert en del muslimske transvestitter der ute også. 😉

 9. Anonymous says:

  BAk hver en burka er det en dame??
  Hvordan kan en vite det? Det er akurat det som er så nifst.
  En vet ikke hva som skjuler seg bak en burka

  • anonym says:

   vær så snill aa, det er bare tull, hvor mange har du møtt med man under en burka?

  • muslimsk jente says:

   Nå syns jeg dette holder. Jeg selv bor i norge og trives, men det er noe som irriterer meg sinnsykt!!
   Jeg er muslim og går ikke med hijab/niqab/burka, men jeg syns at alle bør gå med hva enn de vil..det er tross alt religionsfrihet her..men hvorfor skal det plutselig bli forbud mot å gå i burka?? Til dere som ikke skjønner dere på muslimer: prøv og vis litt respekt, og i det minste litt forståelse..med alt dette bidrar dere kun til hat og fiendskap!! Jeg er en veldig åpen person og har lest mye om andre religioner, men selv fant jeg ut at islam er det som passer mg..Dere har misforstått islam. Kjøp dere en koran og les!!! Ikke se hva som er i media for slik er det ikke virkeligheten..Jeg syns kvinner som vil gå med burka skal få gjøre det..hvis ikke vil mange minste respekten for Norge og folket deres. Slutt og vær så hatefulle..snart blir landet deres tatt over og deres meninger. Dere er tross alt bare 4.7(?) mill.

 10. antigirl29 says:

  Transvestitter ønskes selvfølgelig velkommen, men da handler det jo om at de oppfatter seg som kvinner uansett. Jeg tror det skal en del religiøs overbevisning til for å gå med burka, og dermed er det vel ikke så mange menn som kaster på seg en på vei ut døra.

  Det er ikke så nifst, altså, jeg kjenner flere som går med niqab. Men det som er nifst, er selvfølgelig undertrykkelsen og makstrukturene bak. Dem har ikke jeg tatt til orde for. Jeg sier bare at vi ikke må glemme at det er eksisterende kvinner vi snakker om, ref Christoffersens utspill.

  • peppermynte says:

   Det med muslimske transvestitter var en fleip. En veldig morsom en (syns jeg selv, iallfall).

   Ellers syns jeg du har et bra åpningsinnlegg her, men jeg tror ikke Lise Christoffersen er ute etter å usynliggjøre kvinner som bærer disse plaggene, men at praksisen i seg selv bidrar til å usynliggjøre dem.

 11. Morten says:

  Helt utrolig at folk kan tro forbud mot burka/niqab vil hjelpe integreringen i Norge, slike holdninger baseres på fremmedfrykt og uvitenhet. La de med religion få følge sine tro, så lenge de følger den norske loven.

  Integrering handler om at det enkelte individ skal få tilknytning til Norske tradisjoner og språk, og kunne fungere optimalt i det Norske samfundet. Uten å være en “byrde”. Da bør fokuset være på tildeling av Norsk kunnskaper, opplæring og infermasjon om Norske grunn verdier.

  Alikevell bør arbeidsgiver kunne nekte burka/niqab i jobbsammenhenger der det forhindrer utførelsen av jobben. Enkelt og greit. I situasjoner der ansiktsuttrykk er vesentlig for å selge et produkt(buisnessmøter, kassa i butikken etc).

  • Anonym says:

   Da er det på tide å våkne opp Morten. Du kan ikke integrere folk som ikke er interessert i og bli integrert. Hvis du i det hele tatt har vært våken de siste 20 årene så bør du ha fått med deg at Ola Nordmann har stått med lua i hånda og sett det stikk motsatte av integrering har skjedd. Jeg er selv vokst opp i miljøet på østkanten hvor daglig propaganda med integrering ble matet inn i skoletimene. Problemet er at hele greia blir ikke like lett å tro på når det motsatt skjer etter skoletid. Den gang da. Tidene er “litt” annerledes nå. Flyttet selv ut fra området og bosatte meg utenfor Oslo. Er ikke fordi jeg er rasist, men som deg ønsker jeg at mine barn skal kunne integreres og lære norsk. Btw. jeg stemte rødgrønt ved sist valg, så ingen vits å dra FrP kortet. 🙂

   • Kjersti says:

    Du kan ikke tvinge noen til å integrere seg.. Det vil heller ha motsatt virkning. Det er vel strengt tatt ikke så rart at når en kommer til et nytt land med annen kultur og skikker at en vil holde fast på noe av sitt eget.. En kan vel strengt tatt se for seg at det bli enda viktigere enn før og holde fast på skikker og særegne trekk. Hvis innvandrere føler at det norske samfunn truer dette vil integrering bli enda vanskeligere. Integrering tar tid, veldig lang tid, og en kan vel kanskje si at en oppnår ikke veldig stor grad av integrering i førstegenerasjonsinnvandrere.. Jeg tror om at vi hadde vært flinkere til å møte folk med DIALOG i motsetning til DEBATT, så ville vi kommet mye lengre. En ville kanskje ikke oppnådd enighet, men hadde en klart å skapt et snev av FORSTÅELSE for hverandres syn, så tror jeg en hadde kommet langt.

 12. sm says:

  Bak enhver burka finst en dame??

  I utlandet er det flere ganger avslørt etterlyste terrorister og kriminelle som prøver å rømme fra politi og militære ved å ikle seg burka.

  • anonym says:

   mn dette har ikke med utlandet å gjøre foreløpig. Alt i alt handler jo dette om ha respekt for religioner. Hva skjedde med frihet og ytringsfrihet til å mene, gå med hva man vil og alt dette, Når du går ut til byen du vet aldri om den mannen du går forbi er en terrorist, en morder, en voldtekter. det er tull !! Alt i alt det handler om å respektere andres religioner og at de er annerledes med forskjellige krav.
   Så dumt og egoistisk av alle dere som er imot burka, herregud snakk om lite respekt !

 13. Muslim says:

  I never comment on blogs, but this time I had to just drop in to say “Kudos to you”

  Yes there is a woman under each burqa and a very very strong one too. One with the mindset that doesn’t care about the world but rather her God she believes in. And for that kind of a mindset to develop one needs to be very close to their religion.

  A woman who wears a niqab knows her restrictions and will definitely focus on them to integrate, people should stop worrying about integration and start “doing” something about it. Read about other religions, especially Islam because it’s such a hot topic. And sadly majority of the people just comment with the knowledge they got from CNN or BBC.

  Keep it up!

  • signywyoming says:

   As you said, I never blog either. I am a Norwegian woman living in Wyoming USA, but I moved here from Saudi Arabia. When I arrived to Saudi Arabia in 2007, the first thing I had to do was to go and buy a burka. I would be arrested if I did not cover myself up. I was perfectly OK with that. It was not my country, not my religion, and I had full respect for what the people of a muslim country expected of me. Cover up and no driving. Mind you..when a muslim comes to Norway, I really do think they need to respect the way we live. I was forsted to wear a burka, so why is this so up side down when they come to our countries. It doesn’t make sence to me.

   • Muslim says:

    I meant, I do blog, but I don’t comment that often. So you would mean that since you were forced into a burqa everyone who wears it by choice should be forced to take it off. I understand the logic “eye for an eye” but wouldn’t the whole world go blind then?

    Because you had to wear a burqa is a story which can’t be confirmed on an anonymous blog so can’t discuss that unless you are on national media.

    Respecting a country’s laws doesn’t mean one goes out naked. And if taking off a burqa means that for the one wearing it, then it’s damn serious! Not a joke then.

    Often find it funny that guys commenting that women should take off their burqa etc etc, why don’t they first go fight for women’s rights when they are portrayed as sex objects in ads and tv? Or that’s perfectly ok!

  • Abdulrahman says:

   My friend Morten. People fail to realise that Islam in not the problem but the solution of humanity. The world is blindly following the media.

  • Abdulrahman says:

   Do your own research on Islam and don’t just follow what the media says.

 14. Abdulrahman says:

  The status of women in Islam is often the target of attacks in the secular media.
  The ‘hijab’ or the Islamic dress is cited by many as an example of the
  ‘subjugation’ of women under Islamic law. Before we analyze the reasoning
  behind the religiously mandated ‘hijab’, let us first study the status of women in
  societies before the advent of Islam
  1. In the past women were degraded and used as objects of lust
  The following examples from history amply illustrate the fact that the status of
  women in earlier civilizations was very low to the extent that they were denied
  basic human dignity:
  a. Babylonian Civilization:
  The women were degraded and were denied all rights under the Babylonian
  law. If a man murdered a woman, instead of him being punished, his wife
  was put to death.
  b. Greek Civilization:
  Greek Civilization is considered the most glorious of all ancient civilizations.
  Under this very ‘glorious’ system, women were deprived of all rights and
  were looked down upon. In Greek mythology, an ‘imaginary woman’ called
  ‘Pandora’ is the root cause of misfortune of human beings. The Greeks
  considered women to be subhuman and inferior to men. Though chastity of
  women was precious, and women were held in high esteem, the Greeks
  were later overwhelmed by ego and sexual perversions. Prostitution
  became a regular practice amongst all classes of Greek society.
  c. Roman Civilization:
  When Roman Civilization was at the zenith of its ‘glory’, a man even had the
  right to take the life of his wife. Prostitution and nudity were common
  amongst the Romans.
  d. Egyptian Civilization:
  The Egyptian considered women evil and as a sign of a devil.
  e. Pre-Islamic Arabia:
  Before Islam spread in Arabia, the Arabs looked down upon women and
  very often when a female child was born, she was buried alive.

  2. Islam uplifted women and gave them equality and expects them
  to maintain their status.
  Islam uplifted the status of women and granted them their just rights 1400 years
  ago. Islam expects women to maintain their status.
  Hijab for men
  People usually only discuss ‘hijab’ in the context of women. However, in the
  Glorious Qur’an, Allah (swt) first mentions ‘hijab’ for men before ‘hijab’ for the
  women. The Qur’an mentions in Surah Noor:
  “Say to the believing men that they should lower their gaze and guard
  their modesty: that will make for greater purity for them: and Allah is
  well acquainted with all that they do.”
  [Al-Qur’an 24:30]
  The moment a man looks at a woman and if any brazen or unashamed thought
  comes to his mind, he should lower his gaze.
  Hijab for women.
  The next verse of Surah Noor, says:
  “ And say to the believing women that they should lower their gaze and
  guard their modesty; that they should not display their beauty and
  ornaments except what (must ordinarily) appear thereof; that they
  should draw veils over their bosoms and not display their beauty
  except to their husbands, their fathers, their husbands’ fathers, their
  sons…”
  [Al-Qur’an 24:31]
  3. Six criteria for Hijab.
  According to Qur’an and Sunnah there are basically six criteria for observing
  hijab:
  1. Extent:
  The first criterion is the extent of the body that should be covered. This is
  different for men and women. The extent of covering obligatory on the male
  is to cover the body at least from the navel to the knees. For women, the
  extent of covering obligatory is to cover the complete body except the face
  and the hands upto the wrist. If they wish to, they can cover even these
  parts of the body. Some scholars of Islam insist that the face and the hands
  are part of the obligatory extent of ‘hijab’.
  All the remaining five criteria are the same for men and women

  2. The clothes worn should be loose and should not reveal the figure.
  3. The clothes worn should not be transparent such that one can see through
  them.
  4. The clothes worn should not be so glamorous as to attract the opposite sex.
  5. The clothes worn should not resemble that of the opposite sex.
  6. The clothes worn should not resemble that of the unbelievers i.e. they
  should not wear clothes that are specifically identities or symbols of the
  unbelievers’ religions.
  4. Hijab includes conduct and behaviour among other things
  Complete ‘hijab’, besides the six criteria of clothing, also includes the moral
  conduct, behaviour, attitude and intention of the individual. A person only
  fulfilling the criteria of ‘hijab’ of the clothes is observing ‘hijab’ in a limited sense.
  ‘Hijab’ of the clothes should be accompanied by ‘hijab’ of the eyes, ‘hijab’ of the
  heart, ‘hijab’ of thought and ‘hijab’ of intention. It also includes the way a person
  walks, the way a person talks, the way he behaves, etc.
  5. Hijab prevents molestation
  The reason why Hijab is prescribed for women is mentioned in the Qur’an in the
  following verses of Surah Al-Ahzab:
  “O Prophet! Tell thy wives and daughters, and the believing women
  that they should cast their outer garments over their persons (when
  abroad); that is most convenient, that they should be known (as such)
  and not molested. And Allah is Oft-Forgiving, Most Merciful.”
  [Al-Qur’an 33:59]
  The Qur’an says that Hijab has been prescribed for the women so that they are
  recognized as modest women and this will also prevent them from being
  molested.
  6. Example of twin sisters
  Suppose two sisters who are twins, and who are equally beautiful, walk down
  the street. One of them is attired in the Islamic hijab i.e. the complete body is
  covered, except for the face and the hands up to the wrists. The other sister is
  wearing western clothes, a mini skirt or shorts. Just around the corner there is
  a hooligan or ruffian who is waiting for a catch, to tease a girl. Whom will he
  tease? The girl wearing the Islamic Hijab or the girl wearing the skirt or the mini?
  Naturally he will tease the girl wearing the skirt or the mini. Such dresses are an
  indirect invitation to the opposite sex for teasing and molestation. The Qur’an
  rightly says that hijab prevents women from being molested.

  7. Capital punishment for the rapists
  Under the Islamic shariah, a man convicted of having raped a woman, is given
  capital punishment. Many are astonished at this ‘harsh’ sentence. Some even
  say that Islam is a ruthless, barbaric religion! I have asked a simple question to
  hundreds of non-Muslim men. Suppose, God forbid, someone rapes your wife,
  your mother or your sister. You are made the judge and the rapist is brought in
  front of you. What punishment would you give him? All of them said they would
  put him to death. Some went to the extent of saying they would torture him to
  death. To them I ask, if someone rapes your wife or your mother you want to put
  him to death. But if the same crime is committed on somebody else’s wife or
  daughter you say capital punishment is barbaric. Why should there be double
  standards?
  8. Western society falsely claims to have uplifted women
  Western talk of women’s liberalization is nothing but a disguised form of
  exploitation of her body, degradation of her soul, and deprivation of her honour.
  Western society claims to have ‘uplifted’ women. On the contrary it has actually
  degraded them to the status of concubines, mistresses and society butterflies
  who are mere tools in the hands of pleasure seekers and sex marketeers,
  hidden behind the colourful screen of ‘art’ and ‘culture’.
  9. USA has one of the highest rates of rape
  United States of America is supposed to be one of the most advanced countries
  of the world. It also has one of the highest rates of rape in any country in the
  world. According to a FBI report, in the year 1990, every day on an average
  1756 cases of rape were committed in U.S.A alone. Later another report said
  that on an average everyday 1900 cases of rapes are committed in USA. The
  year was not mentioned. May be it was 1992 or 1993. May be the Americans
  got ‘bolder’ in the following years.
  Consider a scenario where the Islamic hijab is followed in America. Whenever
  a man looks at a woman and any brazen or unashamed thought comes to his
  mind, he lowers his gaze. Every woman wears the Islamic hijab, that is the
  complete body is covered except the face and the hands upto the wrist. After
  this if any man commits rape he is given capital punishment. I ask you, in such
  a scenario, will the rate of rape in America increase, will it remain the same, or
  will it decrease?
  10. Implementation of Islamic Shariah will reduce the rate of rapes
  Naturally as soon as Islamic Shariah is implemented positive results will be
  inevitable. If Islamic Shariah is implemented in any part of the world, whether it
  is America or Europe, society will breathe easier. Hijab does not degrade a
  woman but uplifts a woman and protects her modesty and chastity.

 15. khan says:

  Hvorfor skal det alltid være noen som skal argumentere i mot burka? Jeg selv som er muslim har en kusine som plutselig startet å gå med burka…på starten var jeg kritisk til det siden jeg har kjent henne siden jeg var født og hun var ikke akkurat det jeg kaller en Burka-dame. Men nå går hun med det fordi hun vil og jeg gir langt F*** om hun ser ut som en terrorist eller noe lignende. for jeg vet hvordan hun er og dette har ikke skjult identiteten hennes i det hele tatt….Å spørre folk som ikke er muslimer om hvordan det er å gå burka er dumt. Det er som om jeg skal tvinge folk i pakistan til å ta av seg buksa og med den nasjonale pakistanske drakten i stedenfor. Jeg sier at folk skal få gjøre det de vil med livet siit nå også får vii se hva som skjer i livet etter dette…..BTW VISCA BARCA AND VISCA CATALUNIA

 16. Morten says:

  I learned allot there Abdulrahman, but i don`t think women in Norway would think of hijab as a weapon against rape. Another fact is that we(the men) should not decide for the women, if they should wear hijab or not. We have to make a society where it`s up to each individual to decide what they want to wear.

  The only place it should be accepted to have some standard of what to wear, would be in a working environment. Like some companies decied that everyone should have suits, or teachers who should not practice religion at work so they don`t influence the kids in any direction etc.

 17. antigirl29 says:

  There is no excuse to molest women, no matter what their outfit is (or isn’t) and no matter what their behaviour is. Rape is violence, not a result of sexual frustration or attraction.

  • Gaute says:

   Pardon my smugness, I would say that rape often is violence AND the result of sexual frustration/attraction.

   Comment to Abdulrahman: About rape, I would say the dark numbers would be much higher in a society that values family honor, and the scentence for rape is death. I think castration would be a better punishment than death, as it would prevent the rapist (in most cases) from doing it again, and the humiliation would give a greater impact.

  • JayK says:

   Funny guy.. islam-watch.org is a islamophobic site, i can list a few million sites that love spreading the hate. If you spend a second to learn about Islam just goto a mosque rather than spreading filth

  • fatima says:

   wow, you’re real stupid, beliving in that stuff…..

   get a grip, it’s fake >:O!

   May Allah (SWT) have mercy on you for this …..

  • fatima says:

   kulturmessig ja…islammessig, absolutt ikke!

   Du bør sjekke til mer troverdige kilder enn dette kjære deg 🙂

   Fred være med deg ^^

 18. says:

  Under enhver burka fins ei dame… Ok la meg få se henne da ! Idioter !

 19. Robotman says:

  Jeg tror den store forskjellen er at Muslim guttene ikke har lært å styre tissen, de lever jo som de gjorde før steinalderen. Ser de en dame klarer de ikke å beherske seg, det ligger i deres kultur at de, som menn, har rett til å gjøre hva de har lyst til. Derfor klarer de ikke å la være å klå på damene som kler seg riktig etter Norske tradisjoner da dette blir fro opphissende for muslim-gutta.

  Svært synd at det er slik. Vanlige mennesker med god oppdragelse og sunne tanker har ikke problem med å glede seg over en vakker kvinnes selskap. Mange av de muslimske kvinnene er svært vakre og det er ett tap for oss som nyter å sitte på en fortauskafe og nyte synet av vakre kvinner at de muslimske kvinnene blir dekket til. Det er ikke vi som “ikke forstår koranen” det er noe galt med, det er de som forstår koranen men ikke kan beherske seg.

  Jeg velger å skrive på denne måten fordi muslimene allerede forhåndsdømmer meg med “forstår ikke”, “har ikke kunnskap om Islam” og andre personangrep. Nå har vi i to innlegg over sett hvordan det refereres til koranen og historien forvrenges til det ugjenkjennelige. Det vises til at USA har en høy rate med voldtekter, vel, hva skal man si til et system der en kvinne som skal henrettes må voldtas før hun drepes fordi man ikke kan drepe en jomfru. Hva skal man si om systemer hvor æres-drap og vansiring er akseptert eller disse fundamentalistiske muslimske landene hvor borgerkrigen stort sett går ut på å drepe sivilbefolkning og voldta kvinner.

  Vi har sett hvordan muslimske kvinner forfølges av drosjemafiaen. Drosjenæringen, det muslimske Gestapo, rapporterer bevegelsene til voksne, myndige kvinner som det hevdes er “frie”. Nei, det norske samfunnet må ta ansvar og gi disse kvinnene rettigheter til å gå hvor de ønsker, når de ønsker og kledd som de ønsker. Alt annet er diskriminerende.

  Til sist vil jeg spørre om noen vet hvor stor prosentandel av voldtekts forbryterne i Norge som har muslimsk bakgrunn. Sett prosentandelen muslimske voldtekstforbrytere opp mot prosentandelen muslimer i Norge og la oss se hvilken kultur som har best kvinnesyn.

  • antigirl29 says:

   Det vet jeg litt om. Ni av ti som er dømt for seksualforbrytelser, har erkenorsk bakgrunn, og de fleste voldtekter skjer i det norske a4-hjemmet.

   Tror du virkelig at muslimske menn ikke klarer å styre seg? At det er det dette handler om? Hvor kørka i huet er du? Som norsk kvinne som går regelmessig ut på byen, kan jeg fortelle om ganske mange episoder der norske menn ikke klarer å styre seg, helt uavhengig av hvilken bakgrunn de har.

   • Anonym says:

    Statistikkene sier noe annet enn at voldtektsmenn er erkenorske.

   • Gaute says:

    Fordi jeg er lat, har jeg ikke giddet å slå det opp. Men det Robotman spurte om, var antall voldtekter som ble utført av muslimske menn delt på antall muslimer, og å sammenligne dette tallet med det tilsvarende for nordmenn.

   • rhnilsen says:

    Wow, hvor henter du denne infoen fra??

   • Ivar says:

    Vel, her er et lite utdrag fra Oslo-politiets voldtektsrapport for 2007, om bakgrunnen til anmeldte gjerningspersoner for _alle_ voldtekter, ikke bare de mye omtalte overfallsvoldtektene:
    “Splitter man materialet i 2007 ned på nasjonalitet er det gjerningsmenn med landbakgrunn fra 38 forskjellige land. De største gruppene har bakgrunn fra Norge (41), Somalia (18), Irak (13), Pakistan (9), Marokko (7), Afghanistan og Tyrkia (6), Gambia og Egypt (4).”
    67 av 108 (62%) i de største gruppene har altså bakgrunn fra et muslimsk land. Det gir minst 300 % overrepresentasjon i forhold til normalbefolkningen i Oslo. Og ja, de fleste voldtekter skjer i det norske a4-hjemmet. Det ser imidlertid ut til at hvis “det norske a4-hjemmet” hadde hatt bakgrunn i en islamsk kultur, ville voldtektstallene vært minst fire ganger så høye.
    Selvfølgelig kan man hevde mørketall her og mørketall der. Men uten at jeg kan belegge det med noe, vi snakker jo nettopp om mørketall, er det slett ikke urimelig å tro at avdekking av mørketallene ville gjort statistikken enda dystrere for muslimene; jeg _tror_ den aller mest underanmeldte forekomsten av voldtekt er den som skjer i det _muslimske_ a4-hjemmet. Noen som tror noe annet? Men, jeg kan jo ta feil i det. Dessuten er det kanskje pr. definisjon ikke voldtekt når en muslimsk mann tar seg til rette med kona, men bare en del av hans ekteskapelige rettigheter?

 20. våken says:

  vestlige damer må ta på seg hovudplag vis de reiser i eit muslimsk land, men her desse fantomene må gå at ingen ser kven de e,r eller kven er under ein slik gåande fengsel. respektløus for samfunet. de kan reise i hjemlandet sitt å bruke d de vil. men i eit land du kom til må ein respektere reglene og lov som gjelder. norsk befolkning er alt for feig og redd til å sei k de meinar. etter noko 50- 100 år forsviner normann, bode kulturell og fyssisk. fins ikkje verdiar i norske lenge? dykk kales vikinga og mange er stolte av ,men … Gud k feige di er nå.

  • sara says:

   det er ikke sant at damer som reiser til et muslimsk land må ta på seg hovudplag… det er helt feil.. kanskje bare i saudia-arabia og Iran men ikke alle muslimsk land… har du vært i Egypt, Dubai, abu-Dahbi osv… bruker de alle hovudplag der ??? nei det gjør dem ikke

 21. Jente says:

  There is no excuse for doing anything to anyone, boy or girl, against that persons will! In Norway we are for equal rights for everyone, and we are a democratic country where everyone has a saying, not just the boys! Blaming molesting on outfits is outrages!
  We do NOT wish Shariahlaws welcome to us!

 22. den gamle says:

  var det ikke bedre føre 1970?

 23. AndersAnd says:

  Mye godt og lese om den barmhjertlige islam og dens grunnlegger som er idolet
  http://sites.google.com/site/muslimskbedrag/slaveri

  • JayK says:

   Islam is the one that forbid slavery, or cat got your tongue when it comes to the US and the black slavery that stopped just in the last few decades.. are US Muslims? That did this act of slavery for so long.. oh no they are Christians.. oops

  • fatima says:

   oh dear…du har mye å lære

   det er åpenbart at du ikke tar deg tid til å studere selve religionen, men isteden søker falske fakta gjennom nettsider, skrevet av folk som ønsker å spre hat og falske rykter om Islam.( sånne folk som sprer på den måten, har alltid eksistert gjennom profeter sine tid, nemlig for å avskjerme viktigheten og sannheten av religionen og de beskjedene Gud prøver å føre videre til menneskeheten)

   Jeg ville ha tatt meg mye lengre tid hvis jeg var deg
   tro meg..du vil bli overrasket 🙂

   fred være med deg ^^

 24. ALI says:

  Om noen muslimske kvinner ønsker å gå med burka eller niqab synes jeg ikke det burde være noen problem,hvis de kun ønsker å vise sin kropp til sine egne menn hva er galt med det,jeg muslim og oppvokst her i Norge og jeg hadde alldri latt min kone gå med burka men niqab kan hun bruke hvis hun vil,men jeg vet at Ahmedia-muslimer tvinger sine kvinner i gå med burka her i Norge for å vise andre muslimer at de er mer praktiserende(bruk av burka kan også være tegn på at man er veldig relgiøs),men vi som er født og oppvokst her i Norge vil være godt intigrerte selv om vi er muslimer også praktiserende men å bruke burka er også en kultur/tradisjon plagg,men man kan være en god muslim også ved å bruke niqab som dekker bare håret,det er også vanlig blant kristne i mange land,jeg synes folk burde intigrere seg her i Norge når de skal bo her i Norge men også Nordmenn burde tåle andre mennesker bruk av enkelte klesplagg,så lenge det ikke skader noen.

 25. Charlie says:

  Under denne burka finnes en hjernevasket muslim, som lever i år 600 ekr. Man ser det der de kommer fra, all utvikling har vært frosset i 1400 år, og det blir ikke bedre, for ellers havner de i helvete sammens med oss vantro hunder. Men det er fint og komme til vesten, for her har man sosialkontorer, og et rettsystem som behandler kriminelle som var de beste samfunnsborgere. Hva mere kan de forlange ? Jo mye vil ha mere, og allah vil ha flere. Gi dem en enkel billet til Saudi Arabia, så er de tilbake i steinalderens paradis igjen, og behøver ikke og gå og jammre om hvor dårlig de blir behandlet. Problemet er bare, at her er der ingen sosialkontor, og når avkommene lager A og B gjenger, så får de hender, føtter og hodet hugget av. Derfor fortsetter de og gå rundt og jammre seg, og stille flere og flere krav til hånde som føder dem. Man vil brekke seg.

 26. Ribot says:

  Muslimske idioter! Retrograde, stagnerte og ikke-tenkende idioter!

 27. Etti says:

  De som forherliger og lever etter islam’s lære har valget, innrett dere etter skikkene i det nye landet dere velger å leve i, eller dra tilbake til et muslimsk land der dere vil få friheten til å dyrke den religionen som passer for dere. Det er nok vår frihet som dere er misunnelige på og så er det frustasjonen over ikke å være fri nok til å velge som gjenspeiler oppførselen dere ofte lar gå ut over vestens folk.

 28. antigirl29 says:

  Bare fordi jeg er nysgjerrig: Hvordan hemmer det at noen går i burka dette såkalte vestens folk?

 29. Per Morten says:

  Man bør lese litt mer om den Islamistiske relgionen angående klesplagg, om hvorfor man skal bruke Burka og Niqaab.

  Menn blir nemlig tilltrukket kvinnelig naken hud, så jeg spør da dere hvorfor blir ikke kvinner som bruker Hisjab eller Burka voldtatt? de blir jo ikke sett på gata av menn, de går bare rett forbi.

  Alle burde få lov til å gå som de vil, identidet er din egen personlighet og hvem du er på innsiden, et klesplagg burde ikke si noe.

  Virkelig synd at noen i dette landet skal si hvordan man skal kle seg for å fungerer normalt, janteloven kaller jeg dette.

  Folk er forskjellige vi lever i en verden. La oss heller fokusere på de som trenger hjelp å ikke dømme de som er allerledes enn oss.

 30. antigirl29 says:

  For å si det på norsk også: Voldtekt er ikke utløp for seksuell tiltrekning, det er vold.

 31. peppermynte says:

  Kan være greit å minne om at muslimer ikke er en ensartet gruppe. Noen har visse skikker, også innenfor det å bruke visse klesplagg, mens andre har et helt annet syn på saken.

  Syns bare enkelte av innleggene her begynner å bli litt vel hatske…

  • antigirl29 says:

   Godt poeng. Jeg bor f eks på Tøyen, og det er utrolig sjelden jeg ser noen med niqab. Burka har jeg vel omtrent aldri sett.

   Jeg sitter faktisk og vurderer sensurering her, men samtidig er det kanskje greit å vite hvor dumme en del nordmenn er.

  • Anonym says:

   Er kanskje ikke så rart at ting begynner å bli litt hatsk, nok er nok. Folk dumper inn over grensen og setter krav til oss, samt spesialbehandling. Egne klær, egne skoler, egne kirker, egne regler. Vi snakker kun om en type innvandrere her. Resten av folka som dumper over grensa integrerer seg fint de. Blir for dumt å ikke se dette i klartekst

   • Mozdemir says:

    i…t, etter 31 år her i landet har ikke jeg blitt integrert slik du/dere ønsket, har gjort omtrent alt som du/dere har forventet, har jobbet siden 85 og aldri belastet trygdeetaten eller sosialkontoret med 5 flate øre (beklager, siden 85 har jeg vært sykemeldt i totalt 2 uker), følger lover og regler i NORGE, er muslim og vil følge islamske lover og regler-retningslinjer i tillegg, så skal du begynne med å beordre meg til å ta av klær? Integrering? puh! det kaller jeg assimilering! Det du/dere vil er; når vi kommer innenfor riksgrensen, uansett frivillig eller ikke, kle deg lett, dra innom polet og ta ut noen sterke varer i tillegg til noen six-pack, drikk deg nesten sanseløs (men ikke helt for da kommer du ikke inn på disco).. jeg stopper her…vel jeg får ta med juleribba.
    Jepp, jeg føler meg godt integrert!! IKKE ASSIMILERT! Jeg er en innvandrer og har en helt annen religion, livstil, kultur og levesett enn det majoriteten i dette samfunnet har. Disse skal jeg bære så lenge jeg vil og kan. Demokrati, frihet generelt og yttringsfrihet er ikke forbeholdt bare for etnisk nordmenn. Det var ikke bare bare å sitte og skrive kommentar her, første gang jeg gjør det og det bare pga en liten tøystykke og islam. Min religion gjør ikke deg noe skade, det er mine menneskelige holdninger som først ender ut i handlinger som gjør skade og disse handlingen kan du ikke sette direkte i forbindelse med min religion. Må slutte eller så kommer det bare mer og mer.

   • Moloko Vellocet says:

    Hvem var egentlig geniet som kom opp med ideen om å la masser av muslimer innvandre til Norge? Muslimene er jo tilbakestående – ikke helt så primitive som afrikanerne men i forhold til den vestlige verden er de nok minst 400 år bak. Bare les innleggene av muslimene her, de gnåler ustanselig om “gud” og beskjedene han bringer menneskeheten, gjennom Islam, naturligvis, den ene og sanne tro. Sånn tankegang har vi kommet vekk fra, vi som lever i vesten.

    Vi hadde jo også prestestyre i mange århundrer og det tok lang tid før vi kunne trekke kirkens gifttenner. Men hva får vi nå? Muslimene kommer til våre territorier med sine merkelige sedvaner og imamer og krever at vi respekterer dem. Så nå er det på’n igjen, det samme gud-tullet: gud vil ditten, gud vil datten, og hvis dere ikke samtykker så dreper vi dere. De kristne gjorde akkurat det samme, bare at det var for 400 år siden.

    Er det vestens oppgave å oppdra muslimene til moderne mennesker? Hvorfor skal det falle til oss å leve med primitivismen bare for at muslimene skal kunne spre seg som en farsott? Pakk dere hjem med guden og profeten deres, og deres primitive kulturelle skikker. Muslimene er en trussel mot Vesten, akkurat som i 1529 og 1683 da tyrkerne ble slått ved Wien. Billig arbeidskraft er ingen grunn til at Europa skulle miste sin kultur og særpreg. Muslimer er velkomne som besøkere og turister, men ikke som et permanent fremmedelement, en uassimilerbar folkegruppe som tviholder på sin overtro og lager kvalm i europeiske land som klarte seg fint i århundrer uten dem.

 32. muslim! says:

  india pakistan bor over 1,3 mrd mennsker ,og ingen har problemer med hijab burka osv. i politiet går damene i hijab,mannfolk i turban. DET KALLES DEMOKRATI, IDIOTENE I NORGE ER EN GJENG KVEROLANTER ,FULL AV FORDOMMNDER . DERE BØR REISE RUNDT OG SE HVORDAN FOLK LEVER UTE I VERDEN. HOLDER IKKE MED BARE VG.NETT

  • Gaute says:

   Når det er daglig praksis er det lettere å akseptere. Et av problemene i Norge er at ved bruk av hijab/burka er det mye vanskeligere å bli inkludert sosialt blant inngrodde nordmenn. Så problemstillingen blir helt forskjellig. Og det å menge seg kun med sin egen minoritet fører ofte til at man blir mer innbitt konservativ enn det som er vanlig i landet man flyttet fra.

  • coca says:

   Foreslár at du flytter til Pakistan da, det hórtes ut som ett fantastisk land .Var det ikke i gár vi leste i avisene om en fattig kristen kvinne som er dómt til dóden.Anklagen? Blaspheme mot Mohammed. Jeg har besókt báde Pakistan og India, men jeg foretrekker á bo i Norge med norske lover, sammen med resten “idiotene”som du kaller oss, anytime.

  • Anette says:

   Ja….men kan jeg gå uten hijab og burka som kvinne? Hvis det er demokrati burde det være null problem for meg å gå i langbukser og en tight t-shirt der nede.

 33. anonym says:

  mind your language plz!!!!!!

 34. Anders says:

  Ærlig talt, det kan ikke være lett å være politiker når folk klarer å misforstå hver minste ting de sier. Man kan mene hva man vil om forbud mot Burka eller ei, men tror du virkelig at Lise Christoffersen uttalte seg om verdien eller potensialet i kvinnene under burkane når hun sier det hun sier? Tror du hun mente at det var kvinnene generelt som var uintegrerbare? Isåfall, hvorfor skulle hun bry seg mot et forbud mot burka da tror du? Hvorfor skulle hun kjempe en så hard kamp mot burka, hvis det ikke var nettopp fordi hun hadde håp og tro på disse kvinnene? At de -kan- integreres, og -kan- bli “synlige”?

  Du sier at kvinner i burka i aller høyeste grad blir “sett” og “lagt merke til” på gaten, men det er ikke riktig sant. Du ser ikke Nadia, Hatifa og Saidah på gaten, du ser “kvinne i Burka”, “kvinne i Burka” og “kvinne i Burka”. Du ser noe spennende, eksotisk og uvant, men du ser ikke et – unikt menneske-.

  Når du ser meg på gaten, så kan du se om jeg er ung eller gammel, blond eller mørk, har fregner eller litt skjev nese, du kan se om jeg er glad eller nedfor, om jeg smiler eller henger litt med hodet. Selv uten å utveksle et ord med meg, kan du kanskje fanget blikket mitt i et lite sekund, tenke “hmm, jeg lurer på hvorfor han er så glad?”. Du ser meg som et -menneske-. Et -unikt menneske-.

  Verden rundt ser aldri noen “glad kvinne i burka”, eller “ensom kvinne i burka”, bare en “kvinne i burka”. Aldri noe mer!

  Det er akkurat dette Lise Christoffersen mener, og som hun mener er fryktelig synd, for hun har tro på kvinnene under burkaene, at de har noe mer å vise verden enn bare den anonymiserende burkaen. Og det synes jeg ikke gjør henne til noe slemt menneske. Snarere tvert imot.

  • antigirl29 says:

   Du har helt rett, det er ikke lett å være politiker. Og det skal det jaggu ikke være heller. En vesentlig del av jobben din er også å sørge for at du forstås riktig.

   Lise Christoffersen sier at disse kvinnene ikke har noen identitet. Det er jeg sterkt uenig i. For det første har de en identitet med niqab (eller evt burka), og de har den ikke den på alltid. For det andre så har ikke bare en kvinne en identitet ut i fra hvordan hun ser ut. Kan hende det er noe hjerne inni der et sted også? Den funker selv om niqaben er på.

  • Anita says:

   Fantastisk! Som jeg skulle ha sagt det selv!
   Tommel opp!

 35. bibi says:

  Morsomt at man roper høyest den urett som er begått mot en; måtte gå i burka, for slik var loven. Likeveln fortsetter man og vil at det skal være lignende regler her til lands.

  For de som tenker at en som velger ut klærne sine fritt fra egne ønsker/bruka burka burde reist til hjemlandet vil jeg si: Dette er hjemlandet til mange av disse menneskene. Mange av våres mødre og fedre har jobbet helsen fra seg og vært med på å bygge landet!
  Ikke prøv å komme her og si at vi nyter godt av DERES frihet, våre fedre har likemye vært med på slitet, hvis ikke (hvis man ser på resultatene på kroppene deres etter deres harde innsats).

  Forresten til de som synes at muslimske menn ikke har greid å kontrollere instinktene sine. Hvor kontrollerte er de Norske menn da! Jeg går fullt dekket, med hijab og likevel har det kommet menn til meg og stått på og meldt sin interesse, og jeg gang på gang har avslått. Og tro meg, jeg er ikke i kategori med de lekre/pene!!

  Når jeg tenker på den interessen jeg får i og med så kompakt og dekket som jeg går, skremmer det meg virkelig å tenke på hvordan responsen hadde vært dersom jeg hadde valgt å ikke dekke meg til, eller gå med hijab!!

  Samtidig som en annen tanke melder seg hos meg. Disse mennene burde jo egentlig ha gått etter de som virkelig kan kle seg slik normenn generelt gjør, ikke nedverdigende ment, men som f,eks viser sin unge og pene hud, mager med 2-6 pack utifra hvor godt trente disse er, til de som virkelig ser “lekre” ut. Hvorfor nettopp en som dekker seg så godt til?
  Eller er vi fortsatt på stadiet som kan forklares av at heller ikke norske menn har kontroll på……?

  Meningen med dette innlegget er å forklare at man ikke skal se ned på andre slik mange her gjør. Hitler gjorde det, og se hva det førte til!

  • Kjersti Renate says:

   LATTERLIG å sammenligne med Hitler. Du har virkelig ikke studert historie på et høyere nivå enn grunnskolen! Hatet mot jødene sto sterkt i store deler av verden lenge før Hitler kom til makten. Det han gjorde var å spille på dette hatet for å få folket på sin side. Og hvem har vel ikke vært mer hatfulle mot jøder enn muslimene? Han hadde faktisk visse møter med muslimske ledere også…

   Det som er mer reelt å sammenligne med Hitler, er faren for at en av de ekstreme islamistene skal komme til makt i Europa og samle alle muslimer ved å spille videre på det hatet dere allerede har mot Vesten og våre verdier…. Målet til islam er jo å ta over verden og gjøre ALLE til muslimer. DET står i koranen og DET snakkes om på arabiske TV-kanaler, så DET kan ingen nekte for at er i ferd med å skje!

   Og du, ja det finnes mange idioter også i Norge. Idioter kan man uansett ikke unngå uansett hvor man er i verden. (Men mangfoldet av norske gutter ville ikke trodd at de kunne voldta deg uansett om du var tildekket eller ikke! DET er forskjellen.) Dessuten kan det hende at du faktisk er penere enn det du har blitt opplært til å tro, og at de faktisk på sin klønete måte har gitt deg oppmerksomhet fordi de faktisk liker deg MED hijab også?

   Og mens vi snakker om forskjell på norske jenter og muslimske jenter som vil ha hijab osv: jeg er så lei av å høre muslimer (både gutter og hjernevaskede jenter) som fremstiller alle norske jenter som horer som går i miniskjørt. Ganske få går faktisk i miniskjørt alla Britney i “hit me baby one more time”-videoen, men det er alltid noen av dere muslimer som trekker alle oss FRIE norske jenter under en kam. Og selv om noen har miniskjørt på seg, so what?? Hvis de er stolte over kroppen sin og vil vise den frem, så hvorfor ikke? Selv om dette kan tolkes som et veldig seksuelt innbydende anntrekk, så er det ikke dermed sagt at hun vil knulle hvilken som helst mørk skjeggete mann som kommer bort og forventer at han kan voldta henne hvis han vil!

 36. antigirl29 says:

  Ok, det tar kanskje litt av å bruke Hitler? Men du har et poeng: De som bygde landet på 70-tallet, var vel stort sett pakistanere. De som bygger det nå, er vel stort sett østeuropeere.

  • bloggleser says:

   Stort sett pakistanere som bygde landet på 70 tallet…….østeuropeere som bygger det nå……du må være litt forsiktige med uttalelsenen dine. Høres nesten ut som det har vært en tredje og fjerde verdenskrig, siden det er kun pakistanere og østeuropeere som bygger landet våres. Det du sier er faktisk at vi nordmenn ikke har gjort en dritt??

  • tore says:

   Hei, jeg tror du tar vel hardt i hvis du mener at 10-15000 pakistanere bygget landet vårt på 70 tallet av en arbeidsstyrke på ca 1mill.

 37. bibi says:

  Og jeg håper man ikke mener disse skal “reise hjem” etter løpt ærend?!

 38. antigirl29 says:

  Det mener sikkert noen, eller litt for mange. Trøsten er kanskje at ærendet aldri blir ferdigløpt, det fins nemlig ca ingen nordmenn som gidder å ta over.

 39. Memsahib_musliwoman! says:

  Salamaleikum!

  Joada, i Rawalpindi er det mange kvinner som er undertrykket. Det finnes riktignok en overklasse som ikke er særlig berørt, men heller ikke de blander seg med menn selv i private selskaper. Går man som kvinne med en bluse som ikke dekker skuldrene helt blir man angrepet av andre kvinner på åpen gate. Dette har jeg opplevd selv.

  Islam er en forhistorisk religion som baserer seg på fullstendig undertrykkelse av kvinner, men også andre grupper som vi respekterer i et demokrati. Hijab er ett av mange verktøy for å undertrykke. Pisking (man blir pisket i et muslimsk land for ingenting), henging, amputering av hender for tyveri (som de kanskje ikke har gjort), steining (Iran) mm. Iran sender misjonærprester (spioner) som igjen sender sine barn inn i skoleklassene for å advare de som ikke ter seg muslimsk. Og konverterer du så venter dødsstraff i hjemlandet. Så flott! Ikke sant? Koselig religion.

  I Pakistan er klasseskillet enormt. Fattigdommen er ufattelig. Og midt i dette sitter ondskapsfulle menn og bruker Islam til å skaffe seg selv materielle goder og fordeler. Det hele er en maktkamp. Mange flykter til vesten. Men de gale prestene kommer etter. Og flyktningene? Hva skal de gjøre nå?

  Her må nok vesten vise Islams barn hva medmennekelighet er, hva toleranse er, hva takk betyr, hva unnskyld betyr, hva ærlighet og redelighet betyr. De vanntro (muslimene) har mye å lære. Men de kan alle bli kristne (og rene) og det er ingen straff for å konvertere tilbake til Islam hvis du ikke liker frihet, varme, godhet med mer. Valget er ditt!

 40. Burkamann says:

  Muslimene har IKKE bygd Norge! Det er det dummeste jeg har hørt. Hvor stor idiot går det an å bli?

  Min familie har vært med på å bygge Norge i over 800 år. En tilflyttet Pakistaner som mener at litt taxikjøring og oppvask byggde opp Norge på 70 og 80-tallet er helt på jordet. 30 år med oppvask? Mot 800 år med oppbygging av verdens fremste demokrati?

  Jeg ler meg ihjel!

 41. bibi says:

  Vel, fint for deg at du ler deg i hjel. Men det hjelper neppe mot den nakne fakta om at innvandrerne faktisk har vært med på å bygge opp landet!

  Forresten lurer på hvem som bygde landet før de 800 årene med dine forfedre antakeligvid kom inn som innvandrere og tok over?

  Men du må gjerne fortsette å le, det fryder meg også at du sitter der og ler!)

  • Burkamann says:

   Men Bibi, da, nå må du llese hva jeg skriver: “Muslimene har IKKE bygd Norge”. Det store flertallet av innvandrere er ikke muslimer. De 100-200 som kom til Norge på 70-tallet bygde vel ikke så mye sammenlignet med 4 millioner nordmenn? Selv i dag er ikke majoriteten av muslimer i Norge produktive. De fleste er for unge til å jobbe. Mange studerer. Mange går på trygd. En liten del arbeider til daglig (og det er bra). Men så langt har vel dette vært en stor utgift for Norge. Det er sparepengene og oljepengene til Nordmenn som er brukt for å betale dette gildet.

   Og, de pakistanske muslimene som det refereres til dvs de som har vært i Norge som gjestearbeidere har ikke bygget opp Norge. De har tatt oppvask og kjørt taxi. De har også stått for utsmugling av kontanter til Punjab hvor de sitter i sine 500 kvadrat store palasser mens fattige pakistandere ligger i rennesteinen i åpen kloakk mens fluene surrer og ikke får tilgang på vann. Jeg har vært vært der og sett (jeg har bodd der – har du?). Og leser du aviser så kan du jo google litt om dette og mye mer.

  • Anonym says:

   Jeg er ganske sikker på de som kom for 800 år siden ikke gikk i burka 🙂

  • coca says:

   bibi sa:innvandrerene faktisk har vert med pá á bygge opp landet.

   Hva i allverden er du snakker om,ikke bare er det noe av det dummeste jeg har hórt, men vise en stor uvitenhet fra din side..og en stor fornermelse mot váre forfedre som i over 1000 ár har bygd opp dette landet. Fór oljen, var Norge ett fattig land, de nye innvandrerne begynte á komme til Norge i store mengder etter Norge ble ett rikt land, ikke for á bygge opp landet, men for á ta imot de godene landet hadde á tilby, en bedre levestander enn det de var vant til i sitt hjemland.

 42. Vitae says:

  [Dette innlegget er slettet grunnet det jeg oppfatter som sjikane. Du er velkommen til å reformulere, Vitae. Mag]

  • Vitae says:

   Her ser dere hva Islam står for. Et lite barn som skal få knust armen sin av en firehjulstrekker. Barnet er så lite at det ikke kan snakke rent. Armen skal knuses fordi barnet stjal. http://images.sodahead.com/polls/000969469/kar1_xlarge.jpeg

   Dette er en liten del av Islams sanne ansikt i Iran. De praktiserer også henging i heisekran, halshugging og steining.

   Og Bibi, min mulimske veninne er pisket offentlig for ting du tar for gitt i Norge.

   Slett dette Bibi og jeg vet hva du står for. Du vil skjule Islams negative sider. Stikke gjerne hodet i sanden, men Islam kommer snart og tar deg.

 43. Uglen says:

  Gi kvinnene (for det er kvinnene det er snakk om) en sjanse til å kle seg etter eget ønske.

  Om de kler seg i vegg-til-vegg-skjørt, bukser, shorts eller går i bare nettoen spiller ingen rolle, MEN jeg vil møte mine medmennesker ansikt til ansikt og ikke stirre inn i et tøystykke.

  Om de bruker flosshatt, bowler, nisselue, skjerf eller hodetørkle er irrelevant, MEN jeg vil se hvem jeg snakker med.

  Med andre ord, la kvinner kle seg som DE vil, så lenge ansiktet er fritt og synlig.

  Det er et lite tankekors at du ikke skal sprade rundt med en finlandshette for det oppfattes som en trussel, men burka og niqab er ok synes noen.

 44. norskmann says:

  anti må jo være største rasisten mot nordmenn her i debatten, med bibi på slep.
  Bor på tøyen og har nesten aldri sett hijab?? lmao din løgner!!

  Har selv jobba i butikk på grynerløkka og hater alt som har med hijab å gjøre. Dere muslier har et syn på kvinner som hører hjemme i steinalderen. Stakkars religøse looser’s.

  • Geir says:

   Dette var et virkelig lavmål norskmann, å tillegge motparten andre synspunkter for å få dine egene påstander til å gå opp.

   Antigirl har ikke skrevet noe om hijab, det hun skriver er følgende “Godt poeng. Jeg bor f eks på Tøyen, og det er utrolig sjelden jeg ser noen med niqab. Burka har jeg vel omtrent aldri sett.”

   Et godt utgangspunkt for en debatt eller diskusjon er å forholde seg til hva motparten har sagt, ikke hva du skulle ønske de har sagt.

   • Tjavel says:

    Sjelden jeg velger å svare på slike diskusjoner.. Men bare en liten sidetanke.. Kanskje den AP-dama har rett da, at disse burkakledde blir usynlige, at identiteten blir borte..? Når man ikke ser dem..? Selv bodde jeg på Vålerenga og jeg la merke til kvinnene i burka, de var ikke så mange, men de var der..
    Personlig vil jeg gjerne se ansiktet til dem jeg møter, jeg vil gjerne kunne identifisere noe annet enn påkledningen.
    Om burkatvang var det det eneste som holdt kvinnene tilbake, så ville det vært lett å rette på, ved et forbud… men kvinneundertrykkelse er mye mer enn det, holdninger (som at kvinnen selv er skyld i voldtekt om hun ikke bruker plagget) tradisjoner, en viss grad av religion (kvinner skal ikke prate i forsamlinger=god, gammel kristentro) voldsutøvelse, lover som sier at en manns ord er verdt dobbelt så mye som en kvinnes… undertrykkelse er mye mer enn et klesplagg. Og skal det bekjempes, så er vel ikke klesplagget det viktigste…

 45. bibi says:

  Hm….når ble dette en debatt om liv etter døden? Men greit!

  Forresten, mener du at det aldri skjer grove overtramt, urettferd mot andre enn muslimer?.

  I india blir f.eks gjenlevende enker etter mannens død brent på likbålet til sin ektemann, Israel tar ikke hensyn til hjelpearbeidere fra fredelige land og nøler ikke med å drepe disse, i kina begraver man levende jenter ned i jorden og en mor kan bli utsatt for tvanggsabort i 7 måned etter å ha blitt hentet med tvang hjemmefra….
  Man kan finne mange andre tilfeller som er grusom vanlig praksis, hvorfor nevnes ikke disse tingene? Eller er det slik at dette ikke er verdig å nevnes?

  Det kan absolutt være stor forskjell på Islam og muslimer. Men det betyr ikke at alle muslimer er slik og slik, eller at Islam står for det disse skulle finne på å gjøre!

  Sånne forhåndsinnstillte fordommer gidder jeg egentlig ikke snakke om engang, for dessverre vet jeg av erfaring, at jeg ikke kan påvirke disse. Derfor tror jeg ikke jeg kommer til å si noe særlig om slike ting framover i de få minuttene jeg kommer til å sitte her! Jeg er ikke her for å endre folks tanker, men for å si ting slik jeg ser det!

  Men dette er absolutt en god blogg, det gledet meg mye å se de store variasjonene, og ikke kun en ensidig og nedsettende tale som ganske ofte er å se!

 46. Anonymous says:

  Hei.
  Jeg må si at jeg brått ble forvandlet fra en “burka-agnostiker” til burka-motstander her en kveld.
  Jeg skulle hente kona mi på en fest litt etter midnatt, og plutselig sto det en helsvart skygge bare noen få meter foran bilen min. Jeg rakk heldigvis å bremse, men det var ubehagelig nære på en påkjørsel. Hvorvidt det var en sterk kvinne eller ikke under burkaen vet jeg ingenting om, men hun var definitivt tilnærmet usynlig.
  Min instilling blir da
  – Dere kvinner som av en eller annen grunn vil eller må gå med burka – bruk refleks eller hold dere unna gatebildet i mørket.
  – Dere menn som sender/lar damene gå ute med burka – Sørg for at de bruker refleks – eller hold dem unna gatebildet i mørket
  – Dersom det finnes en litt oppfinnsom burka-designer her: vev inn et refleksbånd i burkaen, og tjen litt penger på det!

 47. Vitae says:

  Bibi synes det er ok at Islam står for stening av uskyldige kvinner, hengig av uskyldige, pisking med mer fordi andre utøver vold i en annen del av verden. Dette viser den manglende logikken en del muslimer fremmer. Islam står for undertykking og vold. Det må Islam selv ta ansvar for. Andres vold må andrfe ta ansvar for.

  Bildet av dette lille barnet slettet du visst. Her ser du et meget representativt eksempel på hva Islam står for. Barnet er ikke gammelt nok til å lese men skal få knust armen sin av en firehjulstrekker. Barnet er så lite at det ikke kan snakke rent. Armen skal knuses fordi barnet stjal. http://images.sodahead.com/polls/000969469/kar1_xlarge.jpeg

  In shallah!

 48. araber muslim says:

  Det er en ting alle dere som er mot hijab har missforstått. En kvinner som er idag boende i Norge, har intet problem med å ta av plagget hvis dem ønsker. Det dere ikke forstår er at vi som går rundt å bærer på det plagget er kun noe vi ønsker selv. Og jeg er enig i at det er totalt idiotisk å tvinge noen til å bære noe de ikke ønsker. Men en ting er jeg bombe sikker på; jeg som er en hijab bærer: vi tar av hvis vi måtte ønske, og ikke tro at vi har kommet til Norge kun for å forby det norske nasjonalistiske, tvert imot, vi bor her og vi liker det, men alle burde få lov til å tro på hva enn de måtte ønske. Intet menneske i hele Norges befolkning klager på at satanister går rundt med sorte klær, hvorfor ikke? jo fordi ingen av den norske befolkningen er er interessert i å vite hvorfor, men alle dere som er imot hijab, vil jeg anta fordi dere er nygjerrige idioter. Og hva er en idiot: jo en som ikke vet noe om et emne. Alle dere går rundt å skulle ønsket å ha sett hvordan alle de vakre kvinnene ser ut uten hijab eller burka eller hva enn det måtte være. Dette er et europeisk land,og dere er vant til å se kvinner i lettkledde plagg og som er villig til å ytte selv sine indre organger til mannfolka. Slik er ikke vi, vi har selvrespekt og vi sparer oss og ønsker å vise oss for kun en mann. Hva er vel gærnt med det?

  • Kjersti Renate says:

   “Dette er et europeisk land, og dere er vant til å se kvinner i lettkledde plagg og som er villig til å ytte selv sine indre organger til mannfolka. Slik er ikke vi, vi har selvrespekt og vi sparer oss og ønsker å vise oss for kun en mann. Hva er vel gærnt med det?”

   <— så du sier norske jenter ikke har selvrespekt og ikke ønsker å vise seg for bare en mann? … ikke første gang jeg ser holdninger som dette om norske og europeiske jenter. kan vel ta med amerikanske og latin-amerikanske i samme slengen også, og generelt rundt i verden. Kort sagt: alle jenter som ikke er fra arabiske og ikke-vestlige land er horer…I følge muslimske jenter og gutter. For vi dekker oss ikke til. Sier litt om logikken deres: Dekk deg til – unngå muslimske menn som voldtar deg med en gang de ser litt hud..eller: ikke dekk deg til – forvent å bli voldtatt, for du er nemlig hore og vil derfor ikke bare ha en mann. VÆR SÅ SNILL! kom dere videre fra år 600 og forstå at vi lever i år 2010. Du kan kle deg pent og sexy men allikevel bare ville ha en mann! Og man kan dekke seg til og ville ha flere menn. Det har rett og slett ingenting med klesdrakt å gjøre! Vet om jenter som kler seg sexy, men som alldeles ikke ligger rundt. Vet også om jenter som faktisk kler seg ganske guttete og usexy, me som ligger rundt. Folk er forskjellige! Eneste som knytter dem til en gruppe er at de er alle FRIE mennesker som gjør det dem vil og går kledd i det dem vil, og som ikke har blitt fortalt fra de er små at de er dårlige religiøse hvis dem ikke gjør ditt og datt og ikke går kledd i ditt og datt selv om det ikker er tvang…

   • Anette says:

    Kjenner jeg blir litt bekymret for de muslimske mannfolka igrunn….. I følge de kvinnelige muslimene her inne så dekker de seg til for å unngå begjær og voldtekt. Da spør jeg meg selv, hva i svarte er galt med mannfolka deres? Er de ukontrollerbare dyr??!

    En ekte mann respekterer en kvinne UANSETT hvordan hun kler seg. En ekte mann voldtar ikke. En ekte mann ser på en kvinne som ett menneske, og ikke et sexobjekt.
    Kanskje det ikke er burka og hijab som burde diskuteres, men den tydelige oversexualiserte muslimske mann. Dette blir bare for teit jenter….

 49. Vitae says:

  Steining praktiseres i den Islamske Republikken Iran.

  Og gjerne mot kvinner som er uskyldige. Med eller uten Burkha.

 50. bibi says:

  Burkamann da, jeg har sett og lest det du sier.Tingen er at du ser det fra et hjørne der utsynspunktet faller kun på de som vasket opp og de som kjørte taxi. Greit nok det, kan ikke si noe som går imot dine erfaringer i livet!

  Men jeg har også et liv som er godt levd, sett ting, hørt ting, erfart og mine erfaringer er sterk i strid med dine.

  Gjest/gjestearbeidere er vel å ta i litt for lett. Gjester blir ikke igjen i 10,20,30,40….år på et og samme sted.

  Og uansett om disse innvandrerne vasket doer, oppvask, kjørte taxi så er det jo vel annerkjent og lovlige virksomheter. Disse betalte skatt , disse skattepengene gikk akkurat til de formål som dine antakeligvis arbeidende foreldres gikk til.

  Forresten, ikke alle pakistanere har svære hus, betalt med svindelpenger. Mange har jobbet hardt og helsen fra seg og dertil gjort seg fortjent til å kunne , i noe grad virkeliggjøre sine livs drømmer!

  At noen er svindlere er ikke til å overse. Forresten så vil man finne mange nordmenn som svindler staten norge også, skal jeg da sitte her og tenke at dine foreldre også svindler norge……. ?

  • bloggleser says:

   bibi, tenk litt før du skriver. Å beskylde våre besteforeldre for svindel er et bevis på din totale uvitenhet og et hån mot dem som bygde opp landet våres…

   • bibi says:

    Nå må du lese fra starten da, hvis du virkelig vil forstå det jeg skriver og mener.

    Reagerte du forresten i nogenlunde slik forstand når det ble nevnt at innvandrere, antakeligvis flesteparten stod for ufine aktiviteter for å bygge husene sine i pakistan. Det jeg sa var bare et eksempel på en tankegang mange har. Jeg bare gav et eksempel blandt deres egne tanker om innvandrere!

   • Gaute says:

    Du skal ha ros for å holde hodet kaldt etter å ha mottatt mange sleivspark. Jeg lurer forresten på hvordan du stiller deg til styremakters rettspraksis i land vesten ser på som mer undertrykkende.

  • Moloko Vellocet says:

   Innvandrerne sier ofte at de kom til Norge som arbeidskraft for å ta jobbene som nordmenn ikke ville ta, som f.eks. arbeid i eldreomsorgen, som såkalte “rompevaskere”. Men sannheten er at nordmenn ville ha tatt disse jobbene hvis de hadde vært anstendig lønnet. Faktum er at innvandrerne kom til Norge som BILLIG arbeidskraft, og det er mye penger å tjene når det er store grupper av lavtlønnede arbeidere i samfunnet. Næringslivet fisker ofte i dette tjernet, og dette er grunnen til at Høyre er sånne innvandringsforkjempere. Høyresiden hadde nok ikke vært så brennende for innvandring hvis det ikke hadde vært for pengene. Dette er en type av “insourcing”, en globaliseringsmetode. Næringslivet kan simpelthen ikke holde fingrene fra all den billige arbeidskraften i Asia. Hvis jobbene ikke kan bli sendt ut, eller “outsourced”, så kan de jaggu bringe de billige arbeiderne inn. I alle tilfelle er det vertlandets arbeidere som tar støyten ved at lønnene faller. Sosialistene har feilet i sin primære oppgave: å sikre at arbeiderne får en rettferdig del av rikdommene de har opparbeidet. I stedet har sosialistene ved sin innvandringspolitikk undergravet dem som har brakt dem til makten. Einar Gerhardsen roterer i sin grav.

   Naturligvis er ikke alle muslimer rasshøl; alle hunder biter jo ikke – når de er alene. Men så snart de er i pakk er det en betydelig risiko for at de oppfører seg som villdyr. Det er et enormt sosialt press i muslimmiljøet om å tviholde på sine vaner og holde seg fjernt fra vertlandets kultur. Det er meg sannelig ett fett om muslimene eter hverandre til frokost eller steker barna sine på spidd – i deres egne land. Det er deres såkalte “kultur” og de er frie til å kutte jentungenes genitalier, begrave døtrene sine levende for å ha fornærmet familiens “ære,” pakke inn kvinnene i burkaer i ørkenens hete, steine voldtektsofre, henge homofile, og slå hverandre ihjel til allmen fryd og gammen. Men de må ikke bringe denne dyriske oppførselen med seg hvis de vil leve i Vesten, for ingen vestlige land tolererer sånt. Det er jo enkel folkeskikk å innrette seg etter vertlandet, eller kunne du forestille deg å reise til Saudi Arabia for å forkynne den kristne tro iført bikini eller badebukse? (Jeg har virkelig opplevd dette på en strand i Bærum.) En må jo ha et utpreget dødsønske for å gjøre noe sånt i et muslimland, og araberne har utvilsomt rett til å bestemme hvordan folk skal oppføre seg i landet deres. Men det samme er imidlertid ikke tilfellet i Norge, vi har ikke lov til å forlange at innvandrerne legger bort sine primitive skikker og lærer å oppføre seg som nordmenn. Det de stakkars muslimene i Arabia mangler er organisasjoner som SOS Rasisme, SV, og liknende grinetante-grupper som alltid forsvarer innvandrernes oppførsel og som ikke bare aksepterer hva enn de kommer opp med, men som i tillegg rakker ned på sine egne landsmenn som ikke tåler innvandrernes brutale framferd. Disse raddisene, som er drevet av hat mot sitt eget samfunn, er illsinte på “rasister” og “fascister” som våger å kritisere innvandrerne for å tviholde på sin primitive levemåte, stikk i strid med europeiske sedvaner. Muslimer er ikke “undermennesker” men bare primitive og tilbakestående. Det må de jo ha lov til å være – hjemme i muslimland. Men hvis de vil leve blant siviliserte og skikkelige mennesker må de dra tommelen ut av ræva og oppføre seg.

 51. Vitae says:

  Drap på krisen 5 barns mor i Pakistan for “blasfemi”. Dama kan knapt lese. Så æresfylllt? Ikke sant?

  http://islamizationwatch.blogspot.com/

 52. Jente 23 says:

  jeg stiller meg nøytral.. men må bare si at det jeg tror det er letter for en person uten heldekkende bruka (la det være kvinne eller mann) å bli integrert i det norske samfunnet som helhet.

  Av egen erfaring vet jeg at det er lettere å komme i snakk med og ta kontakt med personer man ‘ser’ og som man kan relatere til:) Heldekkende burka virker for meg som et hinder, som et tegn på at personen vil skjermes fra omverden og ikke vil bli tatt kontakt med.. det er synd=/ for det er helt sikkert en herlige og spennende personer innenfor

 53. bibi says:

  Jeg tror at du kan ha et poeng der fra det stedet du ser det. Fra mitt sted synes jeg ikke det har vært noe lettere å ta kontakt med vestlig-kledde mennesker enn med burka-bærere.

  Man sitter f.eks gjerne i trikken med de ganske mange velkjente ansiktene som tar trikken sammen med deg på morgenkvisten, men hvor lett har det vært for deg å ta kontakt med disse?

 54. Burkamann says:

  Bibi, det e rikke så mange som svindler staten i Norge og de fleste som forsøker blir tatt. Jeg har bodd i Pakistan. Det er en vesentlig forskjell i moral og korrupsjon er svært utbredt. Dette gjelder de aller fleste muslimske land i svært stor grad. Korrupsjon er ikke et muslimsk fenomen, men i Norge er nok situasjonen ganske forskjellig.

  Norge er bygget over mange hundre år, ikke bare de siste 10-20-30 årene (hvor en liten håndfull gjestearbeidere gjorde drittjobbene de første årene). Å si at “vi bygget Norge” når man har stått for en liten brøkdel av verdiskapningen er interessant. Man kan si at man har “bidratt til å bygge”. Det er noe helt annet.

  Det er mange muslimer i Norge som frykter Islam. Mange kom hit for å få et liv i fred. Burkha er ett av en rekke undertrykkende verktøy for religiøse fanatikere, slik jeg ser det. Jeg kan nevne mange flere som Islam spiller på for å få “grepet” også her. Sier du ja til en av disse verktøyene kommer det neste også raskt på plass. Vi ønsker ikke Islam i Norge. At noen er muslimer er noe helt annet. Muslim blir du født til enten du vil eller ikke. Konverterer du er du i praksis død hvis du nekter å gå tilbake til Islam. Dette vet du sikkert.

 55. Lars says:

  Vi bor i Norge! Og her har man lov til å kle seg slik man ønsker! Det er en del av friheten vi har i dette landet. Jeg ser ikke noe stor forskjell mellom Iran og Norge dersom det blir en slik forbud i dette landet. Disse kvinnene ønsker selv å gå slik. Du finner ikke mange kvinner som sier at de blir tvunget til å gå med det. Dette er Norge, ikke Afghanistan. Her er det ingen som blir tvunget til å gå med noe som helst!

 56. Lars says:

  og en ting til, ingen i Norge skal tvinge noen til å IKKE gå med noe heller! Dette er imot norske verdier!!!

 57. Nordmannen says:

  Se på den tredje øverste kommentaren folkens, dette handler ikke om å frihet, tro eller noen annen sympatisk og offerolle svada angående muslimer(for en gang skyld):

  Niqab- og burkabruk bør fortest mulig forbys fordi det ikke er noe som hører til offentligheten,tvert imot.

  For de som måtte lure:

  Offentlig:Som gjelder alle, hele samfunnet

  Offentlighet:Publikum; åpenhet

  Dette gjelder å ha en standard på forskudd for en gang skyld!

 58. bibi says:

  Vel du reagerer på forskellen av noen få tilføyde ord i din setning. Være det drittjobber eller ikke, de har vært med på å bygge det opp fra den stund de kom, på lik linje med mange andre som bodde her fra før av. Man kan ikke bo et sted i verden og stå for å ha bygget et helt motsatt part, man er gjerne en del av der man bor!
  Du reagerer fordi du føler det som din rett er blitt likestillt med mitt, og at jeg ikke skulle ha grunnlag for det. Men der tar du dessverre feil.

  Om man skriver at man har vært med og bidratt eller vært med på å bygge går ut på det samme. Det gjør ikke vesentlig forskjell, saken er at sånn er det!!

  Forrsten så må jeg si at det har vært interessant og til dels morsomt å debattere med deg.
  Det fins ikke mange svindlere i norge sier du….
  Mange kom for å slippe islam….
  islam prøver å få grepet her….(muligens det er det jeg forsøker her også)
  etc.
  Hm…..begynner å lukte noe sterkt….tror det er islamofobi

 59. nadia says:

  Hei jeg synes egentlig at burka bør være forbud å gå med. man kan jo rane en bank, kidnappe et barn og ikke bli tatt fordi helle ansiktet er dekket til.er selv halvt amerikaner og halvt somaler og mener og har hørt fra muslimske folk at det i koranen står at burka ikke må brukes det er noen man kan velge selv. det er ikke sli at vis man ikke bruke så er man ikke muslim. synes det er skummelt jeg at det går folk man ikke ser ansiktet til i nabo laget og nede i byen. det er jo så mye rart som skjer i verden og da er det greit at man blir gjenkjent vis man skulle gjøre noe ulovlig da er vi alle trygge

  • Anonym says:

   Sett i lys at enkelte folk skulle gå med finlandshette, hadde ikke vært så koselig for hvermannsen det heller.

  • sara says:

   ja det er sant at niqa ikke må brukes og det står ikke i koranen om at kvinne må bruk niqab… men det er også frihet og kvinne bestemmer selv om hun skal bruk den eller ikke det er ingen som kunne si at det må var forbudt… det er noe som de tror på derfor de bruk niqab…

  • JayK says:

   Wow.. så en person skal bare ikke ha på seg det som er en “del” av dem fordi miss nadia er redd for å ha sin barn kidnappet? Amazing hmm

 60. Laila says:

  Det som forundrer meg, og det gjelder uansett religion – enten det er islam eller kristendom eller en avart av disse: Er det virkelig noen som tror at Gud gidder å bry seg om hva du har på deg?? I så fall er det ikke rart at verden ser ut som den gjør! En god og dugelig gud burde bry seg om hva menneskene GJØR, ikke hva de har på seg!

  Sleng på dere hva dere vil. Men en kvinne i burka er og blir veldig synlig i bybildet som nettopp en kvinne i burka. Hun har ingen særtrekk – godt mulig det er det som er hensikten. Men det som slår meg er at det må da være pokker så upraktisk å gå rundt i en heldekkende sekk?? Hvordan får dere båret med dere fem bæreposer? Hva med barna – hvordan bærer dere barna deres? Jeg har aldri sett en kvinne i burka trille barnevogn heller – da må hun jo strekke armene fram sånn at mer enn hendene synes. Nei, jeg kan ikke skjønne annet enn at det er upraktisk. Og det var jo nettopp derfor kvinner begynte å bruke bukser – det er varmere, enklere når man skal bevege seg rundt, kort sagt – mer praktisk.

  • JayK says:

   Hvis du ikke tror på Gud betyr det at det gir deg rett til å forvandle andres syn om det? Nei tror ikke det nei.

 61. haspevik says:

  I just like to say:
  ” When in Norway, Do as the Norwegians”, “When in a Muslim Country, do as the muslims” If you do not like this, go home where you will live the life you you are defending so strongly.

 62. Svensken says:

  Førbud hijab og burka eller kast dem ut av landet

 63. openminded says:

  Jeg har vokst opp i en “helnorsk” familie der kristendom sto sentralt. Jeg har fått mitt ansikt skrubbet når jeg prøvde sminke i tennårene, og alle kvinnene i vår kirke går med skjørt til nedenfor anklene, skjorter/gensre som når til handleddene og har langt hår som de dekker med tørkle, men min bestemor var fremdeles familiens overhode. Altså kravet om hvordan kvinnene i familien skulle kle seg hadde ingenting med deres stilling i familien å si. Det finnes ennå kristene samfunn som undertrykker kvinner, men det vil ikke si at alle gjør det.

  Som voksen har jeg reist mye, studert religion, kultur og språk jeg har venner fra mange kulturer, religioner og land. En ting jeg har lært er at det finnes gode og vonde mennesker/gruperinger over alt, og jeg dømmer ikke mennesker ut ifra hvordan de ser ut eller kler seg.

  • Forby det! says:

   Fin historie, jeg dømmer ingen jeg heller. Det finnes sikkert mange som liker å gå nakne som er flotte mennesker også.

   Men noen standarder må vi ha, og den syntes jeg bør gå med å være kliss naken offentlig og helt dekket.

 64. Gunnar F says:

  Under enhver burka så er det seg en mulig terrorist, forby dritten i hele Europa og kast dem i fengsel hvis de ikke etterkommer våre regler. De som ikke liker å bo i et normalt samfunn kan pelle seg ut av landene og dit de hører hjemme.

  • JayK says:

   Der ser vi en viking da.. stå på mister perfect. Kanskje sånne som deg er grunnen til at det er fortsatt folk som dør i Palestina fordi så mye jævla hat du har i deg for andre som er annerledes enn deg. Kom deg inni en debatt på media så får vi se om du tåler å svare tilbake.

   • Gunnar F says:

    Og her kom idioten inn i debatten……………. det er slike idioter som deg som ødelegger vårt land.

   • Moloko Vellocet says:

    Jeg gir faen i Palestina. Folka der kan alle krepere for alt jeg bryr meg, helvetes Hamas-rottene. Jeg støtter Israel fullt og helt mot de jævla muslimene, verdens søppel, og det ville være bedre om israelerne utryddet dem alle som en. Verden har nok muslimer, mer enn nok.

 65. 10hi says:

  en mann? hvem vet?

 66. Erzumana says:

  Hei,la folk bruke klær hvilke de vil,det er ingen som bestemer normann hva de skal ha på seg!Se deg i spale,dere normenn går med bukser så at vi ser spreken deres,damer går nesten uten bh pupene er helt ute der ikke heler pent!Kan ikke ha på seg normalt klær!Når er sommer kvinner går nesten ingen klær på seg så kommer de i morgen jeg blitt voldtatt,det er ikke noe rart når du har ingen klær på seg.Dere vil vise dere til gutter,når gutten reggere så sier dere nei men da er det ikke så enkel å respekter nei for noen normen.La folk leve hvordan de vil så lenge de ikke lager noen problemer,vis de lager problemer kast dem ut av landet enkel og greit!Det kan gjele for meg og vis jeg lager problemer så send meg tilbake dar jeg kommer fra!

 67. aasaa says:

  Hvis en kvinne går med burka eller ikke spiller ingen rolle for oss andre rundt disse menneskene. Det er personligeten som tells. og dette lærer man på barneskolen!
  de er mennesker med følelser, de er synelige. Den eneste forskjellen på oss som ikke går med det og de som går med det, er at de har en mye sterkere tro. Og tro, det er vakkert om man tror sterkt. Det er en herlig følelse uansett hva man tror på. Og om man velger å gå med burka pga religionen, så er det en stor nok grunn til å gjøre det.
  Realiteten er at folk ser ned på dem, og det er akkurat derfor de sier at de er ingen! og det er dems problem. De kvinnene som velger dette, er sterke nok til å gå med det uansett hva andre mener om det. De er sterke nok til å gi faen i andres stygge blikk og drittsleng. Man skal være stolt over sin egen kropp, ja for all del, men man skal også være stolt over sin religion hvis man har en!
  Hva skjedde med: folk er forskjellige, det er det som er vakkert i livet.. (Eller var, helt til folk begynte å blande seg inn i om man tror på jesus eller Allah.)

 68. aasaa says:

  Gunnar F, kanskje du er den som bør pelle deg ut av hele jorda siden du ik klarer å takle at folk er forskjellige? Da passer du desverre verken inn i norge eller andre steder. Men du glir selvfølgelig rett inn i helvete 😉

 69. aasaa says:

  Gunnar F, (igjen hehe)
  Hvis foreldrene dine aldri fikk lært deg en ting, så skal jeg være menneskelig å gjøre det.. FOLK ER FORSKJELLIGE, OG HVIS DU IKKE TAKLER DET, SÅ ER DET DU SOM har havna feil her.

  • Gunnar F says:

   Nei jeg har ingen planer om å flytte, Norge er og skal forbli Norge med våre regler og lover pg de muslimene som ikke liker seg her får pelle seg tilbake til et jalla-land, for det er der de/dere hører hjemme.

 70. islam is best says:

  dere må kunne skille mellom kultur og religion. Det å kutte noens arm eller såre andre ligger ikke i religionen. islam betyr fred. ikke dømm islam ved folket fordi da løper du virkelig fra sialm men heller dømm islam fra religionen. Dere er bare så skeptiske med islam hele tiden fordi dere vet at islam er sannheten men dere tåler ikke å ha sannheten rett i ansiktet. Les hva islam går utpå og da vil du virkelig skjønne at den er den riktige religionen:)
  takk for meg.

  • Gaute says:

   Kommentar til at islam betyr fred: Tror jeg leste et sted i Koranen en oppmuntring om å føre krig mot ikke-troende. Videre får man jomfruer i himmelen dersom man dør i hellig krig. Selv om ikke alle muslimer legger så mye vekt i dette, tror jeg disse læresetningene har en del å si for terroristvirksomhet. Dersom du synes jeg tar feil, tar jeg gjerne imot motargumenter.

 71. effjusikay says:

  Slik de fleste religioner er bygd opp i dag, er de kvinneundertrykkende. Selvfølgelig er det en kvinne under burkaen, men hva betyr det at hun er under en sladd? Om du leser et blad og et ansikt er sladdet, så er det like fullt et menneske under sladden, men du ser ikke hvem det er.
  Kvinnefrigjøring består ikke i å gjemme seg under en sladd, men å vise hvem kvinnen er, være stolt av den hun er og sterk nok til å være seg selv. I en burka er kvinnen kun seg selv for seg selv, skjult for omverdenen uten mulighet til å kunne være annet enn det teltet hun går rundt og tusler i, fordi religionen har bestemt dette.
  Noen muslimer påstår at sharialoven ikke gjelder for alle muslimer, det er kun de ekstreme som driver med dette og at det ikke står i koranen, men jeg må undre meg – hvis det er slik, hvorfor får sharia da fortsette å eksistere til skam for islam? Vi forsøker å bekjempe nazismen. Hvorfor forsøker vi ikke å bekjempe sharia på samme måte? Fordi muslimene mener det er en del av islam? Og med den, også den skammelige kvinneundertrykkende burkaen.
  Samme hvilken dame som finnes under…
  Beklager, men dette innlegget ble faktisk kvinneundertrykkende i mine øyne.

 72. aasaa says:

  er du klar over hvor mange kvinner som VELGER å gå med det? Hvordan kan det da være kvinneundertrykkende om de VIL fordi det er dems religion. Det er som om folk vil ta det fra dem fordi det tilhører islam. At folk ikke vil de skal gå med det for at de skal miste troen.. Men som dere kanksje har fått med dere, så gir ikke muslimer opp religionen så lett. så lykke til sier jeg bare, til dere egoister der ute

 73. arøll says:

  snus er som flickans lilla, smakar gött men loktar illa
  mine 2 cents til denne farsen

 74. realist says:

  Burka, og Nigab- er et personlig valg, jeg er muslim og ingen fra min familie bruker Burka. Jeg er helt enig at Burka er ikke noe moderne og har ingen ting å gjøre med norske kultur. Men men hvert enkelt individ har rett til å bestemme å kle seg å gå med den klær som føler seg bra. En liker punk stil, hip hip, en liker gå naken , og en liker gå med Hijab. Det er etter smak og behag, kultur tro hva som helst…Ingen har rett til å tvinge andre å tenke, kle seg og spise som dem ..VI LEVER I NORGRE, alle vet om sine rettigheter og ingen kan tvinge ..jeg er helt enig at det finnes enkelte jenter som tvinges å kle seg i Nigab, men det blir feil å generalisere ut fra en enkel tilfelle…Jeg er Mot Tvang – det er ikke noe forskjell mellom Saudi Arabia eller Iran som tvinger jenter å gå med Hijab uten deres valg og Hvis vi i Norge tvinger folk å gå uten Hijab. så det er også tvang.. Hva er forskjell —??? Jeg sier mange hatefulle og fordomsfulle mot Muslimer generelt…Det skjer masse dumt i Midtøsten og andre land, nekter ikke det…Men det skjer overalt ….Det er ikke religion årsaken til kvinne undertrykkelse eller mishandling –Kina er ikke et muslimsk land- Flere land i Afrika, Kongo, Sør – Amerika..til og med i Norge før 1976 ..var det lov å slå barna sine ..det er også veldig vanlig å se ..Dra der du kommer fra…I Norge gjør vi ikke sånn….Dersom kvinner reiser i Saudi Arabia eller Iran må ha Hijab ..Da må muslimer norske loven her i Norge….haha..Kjære deg ..du sammenligner Iran og Norge..hahah Iran og Saudi er ikke demokratisk land….Så jeg får inntrykk at du sympatiserer og har like sinn med Iranske regimet ..hahah….Norge er en aktiv medlem av FN og andre menneske rettigheter org..I blant lærer Kina for å vise respekt på menneskerettigheter og minoritets rettigheter –Hvorfor er Norge verden best å bo??? Ikke fordi vi har et sosialt system ….fordi vi her respekter folk fra ulike kulturer ..fordi vi synes alle mennesker er like verdt ..det er noe verdier som vi skal ta vare på det …ikke jage bort folk på gata som gå med Hijab …Det er feil å stemple folk som undertrykte mennesker fordi de gå med Hijab..Det er feil å dømme folk ut fra vårt kultur …Vi må dessuten ikke glemme historie …..Les tyske litteratur før andre verdenskrig …Hva syntes folk om Jødiske kultur ..Jøder ble fremstilt som dårlig integrert i samfunnet ..som late folk som ikke gidder å jobbe..mye mye negative oppmerksomhet …..

 75. Ali says:

  Til mine muslimske brødre og søstre:
  Jeg kommer fra Iran og missliker sterkt religionen Islam(Har ingenting imot muslimer)
  Grunnen til det er at siden Islam ble tvinget til oss for vel 1400 år siden, så har det bare gått nedover med Iran og Iranere.
  Når man tenker på at Iran eller den gamle Persia var faktisk grunnleggeren av menneskerettigheter og demokrati i verden og nå 2500 år senere ligger vi på bunn når det gjelder disse ting som vi oppfant, så har vi Iranere meget god grunn til å misslike denne religionen.
  Dere kan si så mye fin om Islam og dens fredlige hensikter, men alt vi har sett var krig, elendighet, tortur, henrettelse og tvang.
  Engang i tiden var våre kvinner høyt verdtsatt og respektert. Vi hadde tom. de første kvinnelige generaler og hær kommandater.

  Men nå, nå blir våre kvinner fengslet, torturert, voldtatt og steinet ihjel.
  Jeg respekterer alle slags folk uannsett religion og tilhørighet, men vi Iranere passer dessverre ikke religionen Islam og de som kjenner noen Iranere har sikkert lagt merke til det.
  Vi kommer til å kjempe mot de mullaene som styrer landet vårt til den dagen vi får vår demokrati og frihet tilbake.

 76. aasaa says:

  Kjære deg ali, har du lest koranen? Står det noe sted at drap, tvang og elendighet er å være muslim? Islam betyr fred, og det er ikke for morro’s skyld. Det er en grunn til det. Om noen folk har overdrevet og tvunget til dere, så er det de som har misforstått, Men koranen, islam og allah sier ingenting om å drepe uskyldige, tvinge, slå osv..
  Det forteller hva som er haram og halal, hva som er viktig i livet, at dette er en test, konsekvenser kommer i neste liv… Islam har absolutt ingenting med det der å gjøre. Og hvordan kan du mislike En religion men ikke muslimer når det er muslimer som har gjort det der mot dere men ikke religionen?
  Tror du har misforstått litt lille deg 😉

  • Ali says:

   Kjære aasaa, Ja jeg har lest Koranen og jeg vet hva jeg snakker om.
   Religion er noen som tilhører 2000 eller 1400 år siden. Tror ikke noen trenger en bok som er blitt skrevet ut for 1400 år siden for å kjønne hva som er riktig og hva som er galt, tror de fleste vet jo det allerede.
   Ja jeg har ingenting imot muslimer fordi jeg mener de følger blindt etter disse skriftene men de aller fleste er jo selvfølgelig ikke onde mennesker, faktisk de aller fleste har engang ikke lest koranen og følger kun fotsporet til sine forfedre.
   Jeg anbefaller deg å lese litt historie bøker ang. den gamle persia så kjønner du kanskje hva jeg snakker om.

 77. jabadabadu says:

  Eneste jeg ikke kan fatte å begripe er , hvorfor er alle disse her i landet vårt , det er mitt fødeland å Norge er for nordmenn. Dere klager jo hele tiden dere som kommer hit , kan dere ikke reise hjem til deres eget land da ???, men da svarer dere er for mye uroligheter å div ….. ja det er iallefall ikke vårs skyld dere har jo ikke gjort annet enn å krige i mange hundre år når skal dere bli ferdige å enige ikke minst i deres eget fødeland, i tillegg så kommer dere hit skal ha ditt å datt alt skal snus på hode for oss som hører til her , Reis hjem igjen så slipper vi all denne diskusjonen her . Syntes jeg ser jeg reiser ned i deres hjemland å ber om Kirke å skole som bare mine barn kan gå på , anntaglig så hadde jeg vel blitt steinet i hjel …..for kristendomen er jo urenslig ifølge dere , å i tillegg så forventer dere at vi skal akkseptere deres relgionen. ta med dere burkan å å reis hjem til deres fødeland.

 78. coca says:

  Ali ….Jeg háper du fár oppleve din dróm om demokrati og frihet i Iran.

  • Ali says:

   Tusen takk coca, jeg vet at vi kommer til å oppleve det i ganske nær fremtid.

   • krøll says:

    Enig med coca, ønsker våre persiske brødre og søstre alt vel i denne drøm.

    Never be a tyrant
    Never live under tyranny

   • Ivar says:

    Friheten kommer til Iran, det er jeg sikker på. Bare synd at den kommer så altfor sent. At revolusjonen i -79 ble kuppet av en middelaldersk presteklikk er en forferdelig tragedie, for da hadde Iran alle forutsetninger for å ta skrittet helt inn i moderniteten. Hvis vesten klarer å holde fingrene fra fatet, og ikke blander seg inn, kommer iranerne før eller siden til å frigjøre seg selv. Det har de gjort før, og vil gjøre igjen. Persia har dessuten en nesten uovertruffen kulturell og intellektuell tradisjon, som ikke har latt seg knekke etter 30 års teokrati. Prestestyret kommer til å råtne på rot, eller bli kastet i en revolusjon innen mange år har gått. Med mindre det blir styrket av noen (USA/vesten) som innbiller seg at man kan bombe andre til frihet, eller vil ha satt inn den “rette” marionetten når anledningen byr seg, da..

 79. Therese says:

  Jeg trur ikke Nordmenn har lov til aa gaa rundt uten burka i muslimske land? Hvorfor skal Norge tillate burka naar vi ikke for lov til aa kle oss slik VI vil i DERES land? Jeg syns Islam er greit saa lenge det ikke gaar mot fanatisme…den stakkars gutten som maa faa armen knust pga stjeling er bekyrimgsfullt…fikk rett og slett vondt av aa se den forsvarslose barnet…

 80. AndersAnd says:

  islam ER fanatisme. Der gives ikke rom for annet, og innad i islam er der retninger som er fientlige til andre retninger. Hvorfor er 70% af alle flykninger Muslimer?. De klarer ikke og holde fred “bland sine egne”, så hvorfor tror noen at det skal bli godt her som mot setningene er enda større en de de flykter fra?

  Og avise det faktum at land med sharia lover bryter med det meste af det vi kaller menneske rettigheder, forteller klart at noe er galt med islam. Det er ikke måte på så fredelig og barmhjærtlig Islam er, men det vi ser er det stik motsatte. Hvor dum tror muslimer at befolkningen i Europa er ?

  Hvordan skal man bortforklare det faktum at terrorister i Allas navn, er vår tids største plage og trussel mod nettop fred ? Er det en anden koran disse følger?

 81. Heidi says:

  Probelmet er at man ikke kan skille mellom kvinner som gjør det av egen overbevisning og kvinner som gjør det pga frykt for represalier fra far, brødre eller ektemann om man IKKE gjør det. Den førstenevnte gruppen må SELVSAGT få gjøre hva de vil, mener jeg, mens den sistnevnte gruppen nok frykter en slik lov og konsekvenser av den…Vil de oppleve og bli stengt inne 24/7?

  Og når vi nå snakker om likestilling. Er det ikke like kvinneundertrykkene at vår gutter/menn lærer at kvinner skal være bittesmå, ha langt hår, store pupper og trutmunn og alltid se sexy og lystne ut?

  Er det ikke mer kvinneundertrykkende at kvinner skal kunne gå bikinimodell tre uker etter fødsel, eller at man på død og liv bør ha kroppslige mål som er uoppnåelig om man ikke er blant den promillen som er født slik?

  Jeg har mange gang tenkt at det var en smart kvinne som oppfant burka….Hvor deilig må det ikke være og slippe tenke på strekkmerker, hengepupper, kunne slippe ut magen når man magesmerter, ikke få panikk fordi man glemte og bruke høvelen før man dro på stranda osv osv..Kunne jo fortsatt i det uendelige…Men faktum er at mens noen muslimske kvinner dekker til seg for sin Gud, andre for andre menn, så gjør vi kvinner her i vesten andre ting for å bli sett på som “god” eller “Perfekt” kvinne….Enten det er livsfarlige dietter, ekstrem trening og unødvendige operasjoner…Man SIER det er for å føle seg vel selv, men det er til syvende og sit for å følge et ideal skapt av,- MENN…..Og dumme (???) som kvinner er så går vi fem på, og tror vi gjør det for oss selv? Kanskje var det en SNILL mann som oppfant burka, nettopp for at kvinnene i hans liv skulle gå rundt og SLIPPE og sammenligne seg med et “ideal” hele tiden?

  • Ivar says:

   Du har så absolutt et poeng m.h.t. skjønnhetsidealenes undertrykkende natur. Jeg mener likevel at det er en vesensforskjell mellom undertrykkelse man blir direkte påtvunget, og undertrykkelse der ens egen medvirkning i den er en forutsetning for dens eksistens. Som skjønnhetstyranniet. Det fungerer ikke hvis du ikke selv er høyst delaktig i å la deg tyrannisere av det. Bare prøv å ignorere det, og du vil sannsynligvis oppleve at en større andel av oppmerksomheten fra det motsatte kjønn kommer fra MENN som ikke bryr seg om slikt fjas. Det er faktisk ganske mange av oss, og vi er stort sett atskillig triveligere, mer intelligente og bedre fedre (i all beskjedenhet, selvfølgelig 🙂

 82. Heidi, dette handler ikke KUN om Isla, eller KUN omg kvinner. says:

  Nå skal Anti-rasistisk av en eller annen grunn blande seg inn, selv om dette ikke har noe med hverken rase eller rasisme å gjøre.

  På en særdeles usaklig og demagogisk måte i beste provoserende SOS – rasisme stil:

  Antirasistisk Senter anser følgende praksiser for å være «kvinneundertrykkende», og mener at også disse må forbys dersom man skal følge forbudslinjen til enkelte i Aps intergreringsutvalg:
  Silikonbryster
  Kirurgiske inngrep gjort av skjønnhetsmessige årsaker
  Playboy, Penthouse osv.
  Missekonkurranser
  Reklamer med lettkledde kvinner
  Strippeklubber
  Sminke
  Slankekurer
  Høye hæler
  Hjemmeværende kvinner
  Tradisjonen med at kvinner tar ektemannens etternavn
  Tradisjonen med at barn stort sett får fars etternavn
  Tradisjonen med at far leder datter til alter
  Begrepet nordmann

  Anti – rasistisk senter sammen med SOS rasisme og de Rødgrønne har skapt mer splid og rasisme en Vigrid og andre gupper noensinne klarer.

  Dessuten har de uansett ikke noe i denne debatten å gjøre, det er vel mangel på hendelser og PR, men hva annet er å forvente av søstergruppene til Tjen Folket.

  Dessuten handler dette vel så mye om at Niqab- og burkabruk bør fortest mulig forbys fordi det ikke er noe som hører til offentligheten,tvert imot.

  For de som måtte lure:

  Offentlig:Som gjelder alle, hele samfunnet

  Offentlighet:Publikum; åpenhet

 83. Arild says:

  Jeg må bare spørre en sak?
  Islamene kommer til Norge for ASYL?

  Vel, da må jeg bare si en ting, vi lever i 2010 snart inn i 2011, og da får alle som er her, og kommer hit følge NORGE, ikke islamenes dyriske koran.
  Det henger ikke på greip. Burka og hijab, er noe undertrykkende plagg, og har ikke noe med religion.
  Forby hele dritten i det offentlige rom.VIS ANSIKT og deres vakre kropp, men det er vel en grunn som gjør det slik, at disse mennene ikke vil vise frem sin kone som vi i Europa gjør.
  De er bare redd for at disse damene forlater dem, og det er jo bare bra !!
  De kommer hit av en årsak, fa allt i hue og ræva. Missbruk av mine skattepenger / våre skattepenger.
  Ha en fin dag UTEN burka !!!

 84. Sapp says:

  Under en burka kan også en mannlig terrorist gjemme seg. Hvorfor skal man gjemme disse kvinnene, er et tonn (dvs mange) av de som er så pene å se på.

 85. Hanna 25 says:

  Hei til dere som ønsker å forby Burka.

  Jeg har kun et spørsmål og det er: Hvorfor tror dere at integreringen blir LETTERE etter et evt forbud mot Burka?
  Dette er så som å tro på julenissen!

  Kvinner som bærer en Burka er like sterkt troende som en nonne eller en munk. Så dersom vi skal forby Burka, så har vi ikke noe annet valg enn å forby nonnedrakter også.

 86. Sapp says:

  “Kvinner som bærer en Burka er like sterkt troende som en nonne eller en munk. Så dersom vi skal forby Burka, så har vi ikke noe annet valg enn å forby nonnedrakter også.”

  —————————————————————————————————————————-

  Nonner og munker gifter seg ikke med det motsatte kjønn, men de gifter seg med Guden/profeten sin. Og de bor i kloster.

  Kanskje man skal samle alle som vil gå med disse plaggene på ett sted, som i et kloster.

 87. Sapp says:

  OOOOG, du “gravatarmysteryman”, hvorfor skiver du flere innlegg i forskjellige navn? har du et personlighetsproblem??? da bør du logge ut fra brukerprofilen din som identifiserer deg som “gravatarmysteryman”

  Det er foresten bare å bevege musepekeren over “tomt bilde” så ser man brukerprofilen til de som er logget på.

  på forhånd takk

 88. øystein berg says:

  Også sin mann.

 89. øystein berg says:

  er du sikker på at det er en dame?

 90. Hanna 25 says:

  TIL SAPP:
  Hva har det med saken å gjøre at de ikke gifter seg med en av det motsatte kjønn? (da snakker jeg om nonner og munker)
  Det jeg snakker om er at dere som er imot burka og niqab, burde være imot all slags religiøst plagg da.

  Vi ser jo indere gå i gater med sine nasjonalplagg, og en rød prikk i pannen. Nonner har jeg sett i Oslo. Poenget er hvorfor er fokuset nettopp på Niqap og Burka? Dette skader ingen. Det er et plagg, og det finnes andre ting vi kan fokusere på i verden i dag! Hva med sultkatastrofen i Afrika? Vi snakker om et religøst symbol, ikke verdens undergang.
  La folk uttrykke seg om de er nonner eller muslimske kvinner. Eller froby begge deler!

  • Tjavel says:

   Nonner og munker velger helt klart dette selv, de tvinges ikke til det. Endel muslimske kvinner velger også dette selv, men mange blir tvunget…
   At noen har en prikk i panna, turban eller hijab som bare dekker håret er helt greit, men heldekkende plagg som skjuler personen totalt, er noe annet…

 91. svein says:

  Jeg synes alle muslimske kvinder skal gå med burka så man slipper for kvalme og opkastfornemmelser når man kommer hjem til Lillemor

 92. nydelig religion says:

  Hijab, burka, niqab, Islam, religion? har lest mye rare kommentarer fra dere. det er deres menning om det. men jeg vil si til dere at Islam er rette. Det er Islam som har kommet med frihet, demokrati, kvinners rettigheter osv. dere sier noe som dere ikke har kunnskap om. Gå les om Islam, finn riktige kilder om islam. les om den nydeligste personen gjennom historien, profeten Muhammed. Og så kom å si din menning om islam og hijab. de fleste av dere hører ordet islam, tenker med en gang om terror. men det er ikke det. de terroristene som har ødelagt ordet islam, sier at de gjør det islam sier, men de gjør ikke det. de vil bare ødelegge ordet islam eller de har forstått vår religion feil. så vær så snill kjære venn å ikke si noe stygt om islam eller, si noe om islam du ikke er sikker på. Det finnes en dømmedag, og dere vil bli straffet for det dere har gjort. Så kjære venn gå lett etter retten, finn veien til hva som er rett. og jeg lover dere vis dere virkelig vil ha retten, så kommer dere til å finne beviset på hva som er rett og hva som er sann og at gud er den ene guden ingen andre enn han.

  • Tjavel says:

   Tja, det er lett å bli fordømmende, når egenerklærte muslimer begår fryktelige handlinger, og av all verdens muslimer, så er det kanskje 5 stykker som tør å ta avstand fra disse handlingene offentlig…
   Så, muslimer… vil dere at vi skal endre syn på dere, så ta ansvar for det selv, og vis avsky for terrorhandlinger i allahs navn…

 93. Hanna 25 says:

  Denne diskusjonen begynner å bli gammel, faktisk så er den litt 2001 hvis dere skjønner hva jeg mener.

  Jeg er for alle religioner, og jeg er for ateister. Jeg er for YTRINGSFRIHET og for NORGE som jeg elsker, landet som står for YTRINGSFRIHET!

  Og dere som vil forby Burka, dere har dobbeltmoral så det holder. Det er dere som
  trenger å bli integrert på nytt! Dere må på nytt lære om ytringsfrihet, religionsfrihet og ikke minst respekt for andre.

  Jeg ble alltid lært at man skal se på seg selv før man dømmer andre, derfor synes jeg dere burde gjøre det samme!

 94. Brit says:

  Burka må forbys (ikke Hijab o.l) av en eneste grunn – man skjuler sin identitet.
  Hvis burka er tillatt vil man jo vekke mindre oppsikt i det, enn i finnlandshetter hvis man vil f.eks. robbe en bank.

 95. Arslan says:

  Muslimer vil kjempe til siste pust hvis forbudet mot burka blir vedtatt. Blodbad. Dere vantro fortjener uansett ikke å få leve….

  • Tjavel says:

   Nettopp slike holdninger som du viser Arslan, bør andre muslimer gå ut offentlig å ta avstand fra…

  • modern eslam says:

   Arslan : speak for yourself…DET ER VI SOM HAR FLYTTET HIT…VIL DU TVINGE NORDMENN TIL Å GODTA BURKA? Vi hadde nok krig p.g.a religion. nei vi vil ikke kjempe for noe som burka.Er du ikke trøtt av å snakke om krig??? vi bor i norge som er ikke våres land vi må tilpasse oss her ellers flytte tilbake…ikke snakk for alle muslimer .

   • Tjavel says:

    Tommel opp til Modern eslam.. Utsagn om at menneskegrupper ikke burde få leve fordi dem har en annen religion, hudfarge, legning ect, er en uting, uansett hvilken religion man gjemmer det bak… Religion dreper ikke, mennesker dreper.
    Takk for at du tar avstand fra slike holdninger 🙂

  • Ali says:

   Hva faen gjør du i Norge da??? du kan like gjerne reise til Iran og hjelpe mullaene med å drepe folk der, de trenger sikkert mye hjelp siden mange Iranere er faktisk blitt vantro etter å ha sett den sanne ansiktet til Islam.

   • Tjavel says:

    Samme til deg Ali, godt at noen tar avstand fra slike utsagn. Leste innlegget ditt ovenfor og syns du hadde mye fornuftig å si.
    Og jeg håper, for både muslimers og individuelle menneskers del at flere muslimer står frem og viser at de ikke støtter opp om grusomhet og terror utført i Allahs navn. Mange gode mennesker fra typisk muslimske land, men vi ser dem ikke bak alt det vestlige hatet som fundamentalistene prediker.

   • persian says:

    Ali har rett hvis det er så vanskelig for dere, kan reise til Iran der dere blir tvunget til å dekke seg,
    Herregud det er ikke så vanskelig.
    jeg alltid har sagt religion og politikk passer ikke sammen, religion er det noe mellom deg og din gud.
    tror ikke på dommedagen man kan si til gud jeg har drept mange mennesker men jeg har brukt burka hele live da

   • sitti says:

    Er 100% enig med ali.en som han burde flytte vekk fra norge . han er farlig for mennesker.

  • Gunnar F says:

   Vel dere får nå prøve, men vi er klare til å bekjempe dere muslimer så det er ikke noe problem.

 96. Bajas says:

  Under en burka i Pakistan finnes………Osama bin Laden

 97. Sapp says:

  ok, poenget er at man skal vite hvem man har rundt seg, en burka har ikke personlighet mener jeg.

  Men et eksempel er for 3 år siden var jeg ute og reiste, det var driiitvarmt, sola steika… jeg gikk på torget der alene.. og det føltes som om jeg var i et annet land, men det var bare på Grønland, I Oslo. det var ingenting som tydet på at det var noe integrering i noe som helst der. eneste jeg så som var Norsk, var butikknavnene. Da kan man jo spørre seg hvordan integreringspolitikken fungerer(?).

  Hvorfor ikke smake på Norsk mat som medisterkaker, julesylte på lefse med sennep på, julepølse, svinekoteletter, skinkestek osv… deter go sykt godt.

  Bli med på gammeldans, vårånna på en gård, hesje på sensommeren, kanefart, gå på ski osv.

  Norge er så mye mere enn potet liksom. jeg mener at man er integret om man har følt disse tingene, og vet noe om de.

 98. Henrik says:

  “Derfor forholder jeg meg nøytral her.”

  Du er ikke det, du tar stilling med din “nøytralitet”.

  “Diskutere” om det er kvinneundertrykkende ?

  Denne kvinneuniformeringen er avledet av tankene til en mann, til menn, om kvinner.
  Har blitt brukt og brukes i stor skala som middel til å usynliggjøre kvinner i førmoderne samfunn med svært liten eller ingen grad av likestilling. Men når dette trykkes opp i fjeset ditt så synes du det plutselig er……vanskelig.

  Hvis du synes dette er vanskelig å ta stilling til er du desverre langt ute på en kulturrelativistisk glattbane og veien hjem synes i ditt tilfelle å være svært lang.

 99. dude says:

  for det første burde alle som lever i dag vite att religion bare er piss preik. en bok skrevet av en person eller personer med god fantasi. og når du bruker burka eller niqub er det let og begå krimminelle handlinger uten å bli tatt fordi ingen vet hvem det er. hvem som helst kan jo sette på seg en burka og begå en krimminell handling.

 100. Roland says:

  Det står ingen steder i koranen at kvinner skal “heldekke” seg!

  Når kvinner som foretrekker burka/niqab skal vise seg i det offentlige rom bør de kunne igjenkjennes. Eller er det som med endel andre ytterliggående elementer. De må skjule sin identitet grunnet forsjellige obskure og/eller mere eller mindre ulovligheter.

  NEI TIL DEKKING AV ANSIKTET I DET OFFENTLIGE ROM! Og det gjelder alle!!!

 101. Anonymous says:

  Just wanted to say that people should be allowed to wear whatever they want in their spare time.

  Uniformed workers should not wear anything other than their uniform though.

  We should tolerate each other and find common ground to coexist in, even though I hate religion (I view it as a mental handicap), I wont be turned by it to hate the believer in religion.

 102. marriedgirl89 says:

  jeg dekker på meg med skjerf på hodet, ikke burqa. men det er ikke min mann som har sagt, det er noe jeg har valgt selv. det finnes vel jenter som har begynt å kle av seg, så tidlig som 15-16 åringer eller mindre tom. og det er greit for dere at dem debuterer med sex i en alder av 13-14 år??
  jeg vet islam, siden jeg er en muslim og leser den hellige quranen og VET hvem som har rettigheter og hvem som ikke har rettigheter i islam. kvinner har MER rettighetr enn menn. kvinner kan jobbe mens mannen igså jobber. mannnens inntekt skal gå til forsørgelse av barn,og kone. mens kvinnen selv bestemmer om hun vil hjelpe til med huset eller ikke. hvis hun ikke vil, kan aldri mannen si at jeg vil ha penger av deg for å forsørge oss. han har mye mindre rettigeheter.
  hvis alle hadde brukt niqaab,hvis du har sminket seg, ellr sjerf på hode og over brystene hvis dem ikk hadde sminket seg, hvis alle hadde brukt det, hadde ikke noen menn blitt så kåte av å se unge jenter gå med bukser som ser ut som truser, og topper som dekker kun brystene, det hadde vært mindre voldtekt, mindre sex med flere 100 stykker, og mer respekt i øynene for hverandre.

  det jeg vil komme fram til, er at alle som vil bruke det bruker, dem har rett til det.
  er det burqa forbud vil jeg ha forbud mot slike klær, som gjør at min mann blir kåt og går til andre jenter og er utro(ett eksempel på dagens liv)

  biter vi dere når vi dekkr oss? ellr vil dere rett å slett ha flere jneter dere kan glane på`?? skjønner ikke poenget en gang med en slik slags forbud. på hvilken måte skader dette dere.?? og hvis dere tenker på forbud fordi folk blir tvunget til det, det er IKKE TVANG i islam. hvis en jente blir tvunget kan hun si det til politiet eller en imam. det er ikke islams feil hvis noen par folk tvunger sine døtre til dette.

  hvis vi ikke skader, biter eller skyter dere i øyne når vi har på burqa eller niqaab så please, la oss bruke den. den betyr så meget mye for meg. folk respekterer meg, ingen ser på meg med sulte øyne. og dette er alltid en glede for meg.

 103. dude says:

  jeg driter i hvem som har mest retigheter jeg bare sier det blir veldig lett og begå krimminelle handlinger hvis alle kan dekke til hvem dom er.
  eller tror du det blir lett å finne “gjerningsmannen”. siden det er lovlig og mange går sånn så betyr det at de ikke skiller seg ut og at de ikke ser mistenklige ut blant folket.

 104. realist says:

  Dude….. Når du driter hvem som har mest rettigheter ..så andre også driter hva du sier…Hvis alle dekker ???? Hvor mange bruker Nigab i Norge ??? DU sier hvis alle ????….men jeg må bare forklare deg ..utfra det du skrev viser at du er en 13 åring eller kanskje mental sett …har lite erfaring og lite kunnskap ..jeg kan ikke lære deg alt her ..les litt fordype deg for du åpner kjeften ..Hvor mange gjerningsmannen kjenner du som har misbrukt ???? tror jeg nok du lider av en sykdom som kalles Paranoid ..søk på google om Paranoid og så får du svaret…. Homofili er ikke forbudt i Norge som det er i tredje verden..Så har alle jentene blitt Lesbisk eller gutter .. homo ??? religiøse fundamentsliter viser ingen respekt på individer personlig valg og akkurat som deg bruker dette argument..Hvis vi tillater Homofili, alle blir homo ..og ingen kommer til å føde Barn..og mangel på arbeidskraft ødelegger samfunnet ….hahha det er en latterlig tanke … det er farlig at du sier at du ikke viser respekt på menneskerettigheter og folk som har annerledes tanke og har kommet fra en annen kultur ..du skaper avstand mellom deg og andre ..da må du ikke forvente respekt fra motparten …

 105. dude says:

  for guds skyld og jeg mener ikke gud det er bare noe jeg skriver så du ikke tar det så bokstavelig. jeg sier ikke noe om homofili eller lesbiske de kan da få like dom dom vil.
  det jeg prøver og si er at det er veldig lett og misbruke burka og niqab til og gjøre krimminelle handlinger. hvordan hvet du at ingen har misbrukt det?
  bare sier at det er en god mulighet for krimminelle og untnytte dette ikke noe mer.

  • Alfred says:

   Hvis jeg går i Mexico citys slum, da har jeg stor sjanse for at noe fælt skal skje. Det samme gjelder for kvinner. Desto mer lettkledde de går, desto større sjanse er det for noe fælt skal skje med dem. Dette er helt logisk. At det finnes syke menn der ute er vel ingen nyhet.

 106. Skye says:

  Jeg leste lengre oppe at noen mener at vi norske kvinner (eller jeg vil no si det gjelder kvinner generelt over hele verden som IKKE går i et heldekkende telt) er horer, og ber om å bli voldtatt..
  PELL! dere hjem til hjemlandet deres hvis det er så fantastisk!
  det er INGEN som ber om å bli voldtatt!
  men selvfølgelig, om man er fornøyd med kroppen sin, og utseende sitt, så vil man gjerne vise seg frem!!!
  og om deres mannfolk ikke klarer å holde seg i tøylene når de ser en kvinne UTEN burka, men med vanlige klær, så er det DE det er noe galt med!!!

  Bare sånn at du vet det: man kan bli voldtatt om man er gutt/jente, kvinne/mann, om man går med kort skjørt/langt skjørt, jeans/joggebukse… you name it! det er ikke OFFERET! sin feil at de blir voldtatt! det er personen som utfører voldtekten det er noe galt med, og om dere ikke forstår det, så vet ikke jeg altså!
  selvfølgelig kan det spille en viss rolle om man er lettkledd, men jeg mener no man bør kunne kontrollere seg uansett!
  Det er ingen som vil bli voldtatt!

  når jeg treffer på noen i heldekkende telt, så vet jeg ikke hvem eller hva som skjuler seg under, og det syns jeg virker truende!

  jeg kjenner mange med utendlandsk opprinnelse, og mange med forskjellige religioner.. og hva de tror på er helt opp til de.. men når man kommer inn i et land, så må man tilpasse seg!
  vi normenn må jo tilpasse oss andre land vi også, så da mener jeg at dere som dekker dere med telt bør tilpasse DERE! og ja, norge er et fritt land.. men alikevel, det finnes grenser!

 107. Hmm says:

  Jeg har mest lyst å forby all religion! Tenk hvor mye krig/galskap/ondskap/drap etc som har blitt begått og begås i Guds navn! Jeg har ikke så mye mot bruk av hijab, men er imot heldekkende hodeplagg. Vårt samfunn er basert på at en skal kunne legitimere seg og åpent stå for sine handlinger:
  Hvordan skal vi vite at dere ikke sniker på trikken?
  Skal dere kunne kjøre forbi fotobokser ikledd Burka?
  Når dere skal ta bilsertifikat, hvordan skal dere legitimere dere?
  Hvordan skal ldere legitimere dere ved en eksamen på skolen?
  Noen vil også tillate hijab som en del av politiets uniform, det er jeg helt imot.
  Hvordan ville dere følt hvis dere ble møtt av politi med jødiske hodekalotter, eller nazistiske symboler i uniformen?

 108. Alfred says:

  Jeg syns folk skal begynne å tørre å si det åpenbare. Islam er en forbanna drittreligion. Alle land som har Islam som majoritetsreligion er helt for jevlige. Irak, Iran, Palestina, Sudan rekken går og går.

  Arabere har jeg lite problemer med å ta inn til Norge og bli integrert, men muslimske arabere, de har ingenting her å gjøre.

  Man sier jo at Hizbollah er forferdelige greier og det egentlig ikke har mye med Islam å gjøre, men de gjører nettopp å følge Koranen.

 109. Ano says:

  Religion har ikke noe å si i et samfunn med flerkulturelle så lenge man kan godta at andre kan ha en annen vei til samme gud. Ikke frarøve noens tro eller ytringsfrihet ved å bruke religiøse tekster som ble skrevet for en helt annen tid.

  Samfunnet må tilpasse seg det flerkulturelle, men dette må skje fra alle kanter.

  Når det kommer til å forby et religiøst klesplagg, er jeg strekt imot dette. Når det kommer til jobbsammenheng er det noe helt annet. Som for eksempel i politiet som følger Norges lover skal ikke bære andre plagg enn uniformen som er tilregnet politijobben. Et religiøst plagg i tillegg til politiuniformen vil gi ut feil signaler som sier at du støtter èn spesiell tenkemåte.

  • Alfred says:

   SÅ lenge mennesket tror på Gud, er det meger begrenset hvor mye fred vi kan få. La oss se på de fredeligste landene, det er jo land som Norge som er ateistisk som bare det. Kristne i Norge er generelt sett bare folk som tror “litt” på Gud, men ikke som praktiserer religion i det hele tatt og bryr seg lite om det.

 110. boalber says:

  Nei det finnes ikke en dame men en muslim.
  Når i helvet skal vi tenke på oss selv og gå tilbake til den mentaliteten vi hadde på 40 tallet. Skal vi la de dyrene styre vårt land eller skal vi bestemme selv og kaste de faen så fort ut.
  La de styre sine apekatt land og la den menneskelige verden styre sin

 111. Ano says:

  En annen ting med religion generelt, så er det ikke dette som skaper krig. Det er grådighet, maktmisbruk og penger. De som har lært å tilpasse seg dagens samfunn, forstår menneskerettigheter og følger en viss moralsk standard er ikke årsaken til dette.

  Religiøse ledere har mulighet til å missbruke sin stilling på det værse, siden de kan bruke en høyere makt for å rettferdiggjøre hva enn de måtte ønske.

 112. jabadabadu says:

  Ennå en gang Kom dere ut av hjemmlandet mitt , jeg har ikke innvitert dere hit å ønsker ikke å ha dere her eller . Dere er for altoppslukende å tar dere godt til rette , reis hjem til fødelandet deres å odne opp der slik att dere kan bo , men er vel best her hvor dere får døtta alt opp i henda å i tillegg så kaller dere opp osss for urenslige å gud vet ikke hva , så jeg har bare en ting å si dere er ikke ønsket her ta med dere relgionen å burkan å stikk.

 113. walid says:

  ja til hjabn nooo til burka

 114. lei av dette says:

  Hei
  Jeg er veldig lei av hele denne saken her i Norge. Når vi reiser til deres land så må vi rette oss til deres kultur, når de da velger å komme til Norge så får dem rette seg til Norsk kultur. Norge tålererer alt for mye av dette her, spesielt staten! Dem er redde for å bli sett på som rasister, men det er Norge tverdt imot. Nordmenn er bare bittre fordi utlendinger får så sykt mange mer fordeler enn vi som har vert skattebetalere hele livet, så her er min mening:
  flytter du til norge så vend deg til våres kultur, dette gjerder ikke bare burka saken men alle slike saker om at det skal være likestilling mellom utlendinger blah blah blah….har vi seriøst ikke noe bedre å tenke på her i landet, noe annet å burke skattepengene våres på? hva med å begynne å ta vare på de folka som allerede befinner seg i norge, bruk pengene på å få norge til å se ut som en av verdens beste land å bo i og en av verdens rikseste land.

 115. Lars says:

  “Det at ikke mange kvinner sier at de blir tvunget til å gå med burka, skyldes eventuelt at en far/ektemann vil reagere sterkt på et slikt utsagn.”

  Som om denne faren eller broren noen gang skjønner at det er deres datter eller søster som kommer med den utsagnen, når de først går med niqab :S Og folk har alltid muligheten til å komme med slike utsagn og forbli anonyme. Så slik tullprat kan du bare spare oss alle for.

  La folk gå med det de vil. Pass på deres egne saker. Dersom en kvinne blir tvunget til å gå med noe som helst (noe som bare er ting folk selv har funnet på) så har dem muligheten til å ta en tur innom krisesenteret. Slike problemstillinger løses ikke ved å gjøre hele klesplagget eller stilen forbudt.

 116. Muslim says:

  Jeg er en 23 år gammel muslimsk gutt som har bodd i Norge de siste årene. Jeg ser stadig kommentarer som ikke henger på grep, hvordan kan dere mene at kvinner som er ikledd burka er undertrykt? Hvorfor skal dette være forbudt? Så lenge det ikke går utover andre så kan man vell gå hvordan man selv ønsker. Har du noen gang snakket med en i Burka og virkelig fått vite hva hun føler? Det skulle da ha blitt forbudt med kors kjede også, eller andre religiøse tegn. La muslimene få leve som de vill, og lev livet ditt du også! Vi bør da klare å leve sammen under denne jord uten å måtte skape forbud mot plagg uansett formål!

  • lei av dette says:

   en av grunnene til at folk er imot dette er jo fordi du ikke kan se hvem som befinner seg under kledningen. skal jeg ta det til høye grenser så kan jeg sammenligne det med en ski maske, noe som ofte kriminelle bruker. så her er vi vandt til at folk har på seg slik når dem skal skule seg….
   folk flest er redd for ting dem ikke har kjennskap til. slik er verden.
   noe jeg ofte har lurt på er hvorfor er det så mange forskjellige religioner når alle egentlig tror på det samme – Gud – noe å ha tro i, noe for at folk skal kunne tro på bedre tider. den konsepten kan jeg forstå at man vil ha tro i noe bedre, men ikke at alle skal ha en så stor forskjell på det. (her utløste jeg vel en bombe tenker jeg meg…)

 117. eirik says:

  tankeeksperiment: en fiktiv religion der kvinner går med håndjern i offentlige rom. Det ville vel vært kvinner som sa de følte seg nakne uten håndjernene eller at håndjernene symboliserer at de er gift og ikke tilgjengelige for oppmerksomhet fra andre menn.
  Greit? Nei.

 118. Hanna 25 says:

  Enig med det MUSLIM sier. Igjen må jeg si se på dere selv før dere dømmer andre. Jeg respekterer alle, og jeg feirer Jul og Id hvis jeg blir bedt på feiringen. Ikke vær redd for det dere ikke kjenner til.
  Jeg blir nokså lei meg av kommentarene jeg har lest, (noen av dem smarte, men de er det få av) for det finnes så mye hat der ute.

  Respekter andre, og “elsk din neste som deg selv”. Håper noen av dere “hatere” der ute kan følge denne regelen.

  Og til noen av dere som har skrevet at det ikke burde finnes religioner, les litt mer om religioner. De er utrolig flotte, alle som en. Alle har noe du ihvertfall kan lære av.

  Og jeg mener fortsatt, at dette er en tullete diskusjon, for dersom man skal avskaffe et så betydningsfullt plagg som burka, må man gjøre det samme med nonne drakter og alle andre religiøse symboler, og ikke minst!!!!! BUNADEN!!!

  La oss alle stemme for ingen ytringsfrihet.!

  • lei av dette says:

   seriøst hanna, bunaden er ikke det samme. den var litt over streken, bunaden dekker ikke hele fjeset.
   å ja mange religioner er fine, om jeg noen gang skulle blitt religiøs hadde jeg valgt hinduisme- indere er noen av de mest fredelige menneskesalget jeg noen gang har kommet borti.

 119. Thorbass says:

  Hvorfor kan ikke jeg gå med nasiuniform hvis burka skal være lov?
  HVEM skal få bestemme det? Det bør ansvarlige i regjeringen som skal ta vare på våre grunnleggende holdninger og rettigheter gjøre, ikke nasistene eller muslimene. Burka er symbolsk, og brukes som ett verktøy innen islam. Brainwash, dominans og tyrrani kalles dette “på norsk”!!

  God jul og god bedring!

 120. bård jensen says:

  Burka er en grei måte for en etnisk norsk kriminell til å skjule sin identitet når han har begått et ran eller annen kriminalitet.
  Hvordan kan vi se at det er en kvinne som skjuler seg under alt tøyet?

 121. Elgen says:

  Halloooooo stopp litt! Dette har å gjøre med åpenhet, tillitt, trygghet, sikkerhet, forståelse, kommunikasjon og kropsspråk å gjøre. Kommunikasjon mellom mennesker er vanskelig nok om man ikke skal skjule ansiktet sitt og fjerne den kanskje viktigste delen av kroppsspråket. Burka etc blir farlig nær finnlandshette, Kuklux-hette osv. Når man henvender seg til betjening på bensinstasjoner og butikker banker osv osv bør det være en SELVFØLGE at man MÅ vise sitt ansikt.

  Skal man ha burka på bildene på førerkort og bankkort etc??????

 122. Mia says:

  Det er noe som heter å “vise ansikt” – forbinder man burka og islam med det, så kan man jo si at islam forsøker å skjule sitt sanne ansikt ved å dekke det til (burka) så man ikke ser det som egentlig ligger under. Flere muslimer her (ikke alle) hyler ut om at islam er fredens religion… har ennå til gode å se eller høre om et fredelig land, med likestilling og noenlunde menneskeverd der islam er statsreligion.
  Det er 47 land i verden der majoriteten av muslimer bor, hvorfor velge Norge fremfor det, når man kunne vært sammen sine muslimske søsken der, gått fritt runde i ethvert muslimsk hode-eller klesplagg man ville, og sluppet og se disse lettkledde vestlige som dere klager så mye på?!
  Joa, vi har visstnok mye mindre bråk her i norge, enn en del av de muslimske landene, folk blir ikke torturert, fengslet uten dom, eller jenter steinet til døde fordi et gjeng gutter voldtok dem. Så slutt da å være opphav til nye diskusjoner og mer bråk fordi dere ikke får viljen deres her, NEI vi har ikke halalmat i skolen, kjønnsseparerte gymtimer, eller hijab i politiet (det er en skam nok at det er innlemmet i forsvaret)!
  Dere kom til norge som flyktninger, arbeidsinnvandrere eller igjennom familiegjenforeninger og giftermål, dere kom som fremmede hit, men ter dere (nok en gang ikke alle, da jeg kjenner folk som har integrert seg bra)som om dere eide landet.
  Hadde vi kommet med de samme kravene i landene deres, så hadde vi som sagt i flere poster tidligere, sannsynligvis vært både steinet og hengt for lengst, eller i det minste fall banket opp og hivd ut av landet. Så gjør i andres land, som du ville forventet at andre skal gjøre i ditt opprinnelige land.

  Og apropo voldtekt vs burka/lettkledd eller mer tildekket:

  Hvis du leser deg tilbake i historien, den gang folk var ganske så godt tildekt her i landet og, så var det voldtekter da og, eneste forandringen var vel kanskje at menn flest hadde en annen holdning og respekt for det som ikke tilhørte dem.

  Om en voldtektsmann i dag er desperat nok og kun ser noen burkakledde damer, så er det neppe noen større sak for han å vippe opp burkaen og dra ned/opp buksa eller skjørtet under…. (det må jo tross alt være det enkleste plagget å fange en person i da man ikke har armene eller benene fritt nok til å kunne forsvare seg selv)…eneste aberet (som voldtektsmannen kanskje har tatt i betraktning) er jo at personen under kan vise seg å være en mann…

 123. ciise says:

  Kafor er alle så forbanna på Islam egentlig? Verså snill og ikje diskriminer religiøner. Alle religøner er gode. Eg har aldri sett en som har islam religionen og er så forbanna på kristendom elr jødedom. Greit man kan kritisere folk og deres kle still fordi man har ytringsfrihet, men du må vite når du hater en folk slag elr deres kle-still at halv parten av de du hater ikje bryr seg om det i det hele tatt og andre halv parten ikje vet at du hater dem i det hele tatt så la folk ha på seg ka de vil ha på seg. FRITT LAND + FREEDOM OF SPECH. Men eg blir irritert på de folk som kommer inn her og snakker dridd om religioner og eg synes faktisk at de folk er absolutt respekløs, mangler lyst punkt i deres liv. Vis folk skal ha en gode debatter og dialoger må de snakke som voksen personer og vise at de har kunnskap om det de snakker om. (WISE PEOPLE TALK BECAUSE THEY HAVE SOMETHING TO SAY, FOOLS BECAUSE THEY HAVE TO SAY SOMTHING). Eg e muslim og eg har ingenting imot andre religioner, faktisk når en sier til meg at hun/han har det og det religionen eg blir faktisk nysgjerrige om ka det går ut på fordi eg vil tilegne meg mer kunnskap. WHO THE F IM TO JUDGE EVERY LITTLE DETAIL WHEN I KNOW THAT LIFE IS TOO SHORT?

  • Tjavel says:

   Da må jeg bare gjengi hva “løva” skrev over her:

   Arslan says:
   16. November 2010 at 10:05
   Muslimer vil kjempe til siste pust hvis forbudet mot burka blir vedtatt. Blodbad. Dere vantro fortjener uansett ikke å få leve….

   Slike utsagn er i sterk grad med på å farge nordmenns syn på Islam… Og jeg ber igjen om at flere muslimer faktisk tar avstand fra slike uttalelser.
   Jeg leser at mange her forteller at Islam er en god og rettferdig religion, for at vi skal tro på det, så må dere faktisk vise oss at det er sånn..
   Så enkelt er det… men greier dere det?

 124. Astrid says:

  Jeg har virkelig ikke stor kunnskap om Islam, så jeg vil vel egentlig være forsiktig med hva jeg sier om det. Likevel er det utrolig viktig å huske at man ALDRI skal skjære alle over en kam. Man kan ikke si at muslimer er sånn og sånn, fordi de er forskjellige de også akkurat som at vi her i Norge også er forskjellige. Syns det er mange som skriver kommentarer som tyder på at de ikke deler dette synet, både de som skriver at de er muslimer og de som skriver at de ikke er det.

  Selv sliter jeg litt med fordommer som alle andre. Jeg må innrømme jeg egentlig er litt redd for burkakledde kvinner. Jeg vil ikke forby folk å ha på seg hva de vil, men det å se ansiktet til en person tror jeg hadde hjulpet veldig mye for min egen frykt i alle fall. For hvem vet egentlig hva som skjuler seg under en burka dersom man egentlig ikke kan se noe som helst av verken ansiktet eller kroppen?

  Jeg håper jeg en dag kan bli kjent med en (eller flere) muslim(er) som kan vise meg de positive sidene ved Islam og vise meg religionen fra deres side, for det må jo være en grunn til at en så stor del av verdens befolkning faktisk er muslimer. For meg virker veldig fjernt å dekke til hele kroppen min, men det betyr jo ikke at det er feil å gjøre det.

  • Moloko Vellocet says:

   Joda, 500 milliarder fluer elsker å spise dritt, så det må vel være en grunn til det. Kanskje dritt smaker godt? Kanskje Islam har positive sider?

 125. Mia says:

  Jeg har møtt mange hyggelige muslimer, og kjenner noen, (som noen sa; man kan ikke ta alle under en kam), saken er ikke om man liker muslimer eller ikke, eller om man er rasistisk eller ikke, den handler om burkaen og om hvorvidt det bør være forbud eller ikke. Dro forrige post litt lenger til andre ting, siden det går litt på det å skal ha innpass av plagg som går hakket lengre enn mange andre ting å kle seg i her i landet.

  Hvem som helst kan hjemme seg i en burka, det er heller ikke mange år siden det ble slått opp stort i aviser og på nyhetene om elektrobutikker som ble robbet for store flatskjermer, fordi de klarte å gjemme den under burkaen… og i disse terroristtider som de mener det er økende fare for angrep både her og der, så er jo burkaen nyttig for eventuelle terrorister, ingen ville vel se om de hadde et bombebelte eller lignende gjemt under, ei om det var en mann el dame.
  Med tanke på alt som blir forbudt fordi det er sikkerhetsrisiko forbundet med det, så burde jo burkaen og bli forbudt, i det minste på plasser med mye mennesker.
  Eller krympe størrelsen ned såpass at man ser konturene av at det er et menneske innunder.

 126. muslim! says:

  eneste løsningen jeg har. er å gi alle utlendinger som har jobbet betalt skatt,våre fedre som har betalt og jobbet .tatt jobbene nordmenn ikke ville ha. løsninger er NORSKE STAT BØR GI OSS TILBAKE ALLE SKATTEPENGA VI HAR BETALT,OG SEFF DEL AV FORMUEN VI HAR VÆRT MED Å BYGGE. GI OSS DE PENGENE OG DEL AV FORMUEN,OG DERE ER KVITT MEG 4EVER. LEI DETTE BONDELANDET UANSETT. ANDRE LAND BLI NEGRE PRESIDENTER I HVITE LAND. BONDELANDET HER KRANGLER OM KLESPLAGG,OG KALLER SEG FOR DEMOKRATI!? OVER TIL Å FORLATE NORGE,GI OSS PENGA VI HAR BETALT NORGE OG FORMUEN SÅ STIKKER JEG. INNTIL DA BOR JEG HER OG JEG LEVER SOM JEG VIL,DRITER I HVA GJENG BØNDER MENER. LIKER DERE IKKE OSS,SÅ FÅR DERE FLYTTE!!!!FOR VI ER HJEMMME!!!!
  HADDE ALLE VÆRT RELGIØSE VILLE VERDEN VÆRT PERFEKT…

  • Gunnar F says:

   Kom deg ut av Norge din idiot, slik dritt som deg har det kommer alt for mye av og du har ikke krav på noenting.
   Det er våre regler og lover som skal gjelde i Norge, og liker du dem ikke så flytt til helvet ut av Norge til et passende jalla land.

 127. Hanna 25 says:

  Gunnar F når du skriver det du skriver så kommer du på like lavt nivå som han som kaller seg som “muslim” her. Kan ikke si annet enn at jeg skammer meg på vegne av dere!

  • aasaa says:

   Ali, Hvis du har lest den, så fortell meg accurate hvor det står at det er lov å drepe uskyldige? Og om man vil følge koranen, hva har du imot det? Du lever I 2010, man skal akseptere alle rundt seg. Hva du og familien din har opplevd har absolute ingenting med dette å gjøre. Vi bor I Norge. Den dagen muslimer begynner å skyte folk I norge fordi man ikke er muslim, da kan du begynne å prate sånn. Tror du bare holder mye hat inni deg og lar det gå utover islam når det er dine folk der nede som hadde problemer. Jeg skjønner godt at du og din familie har mye hat I dere ang dette, men som du sa, muslimer er ikke ute etter å drepe. De er ute etter å tro det de vil tro og bli akseptert. Og beauty’en I verden er at man er forskjellige, hvorfor skal det være en negativ ting?
   PS: Har stor respekt for at du svarte på en pen måte.

   JEg skammer meg generelt over folk som ikke takler å være uenige. Dette er en tro folk har. la Folk tro akkurat som de vil og kle seg akkurat som de vil.

   Norge er vel fritt land har jeg hørt, hæ? Er det ikke det vi er så stolte over?

   Vi er like alle sammen, mennesker med følelser som går igjennom mye i livet. Som søker trøst hos hverandre når ting blir hardt, som hjelper de som trenger det.
   Hvorfor kan vi da ikke kaste fra oss fordommer og bare akseptere hverandre.
   De fleste som skriver her er voksne mennesker. Burde visst bedre.

   In the end, så spiller det ingen rolle hvem som mener hva. Det eneste som spiller rolle er god-følelsen man får.. Så let it just be that.

   Til dere andre som har så mye hat i dere mot en spesiell gruppe, dere bør sette dere ned å tenke..

   • Moloko Vellocet says:

    “De er ute etter å tro det de vil tro og bli akseptert.”

    Det er troen deres som er problemet. Det synes tilbakestående for vestlige mennesker å høre om “den mest perfekte mannen,” Mohammed, og liknende religøse utsagn som vi assosierer med fortiden, en streng, intolerant, og nådeløs fortid. Vi har for det meste vokst ut av person- og gudsdyrkelsen, for vi led i århundrer under vår egen perfekte person, Jesus, og hans spilleregler. Og nå kommer dere muslimer med deres “tro,” tro på en gud, en perfekt profet, et perfekt budskap. en perfekt lov – en perfekt verden? It’s all been done before. “Bare tro, bare tro, til himmelen det er en gyllen bro” sier salmen.

    Deres tilbakestående, naive overtro kommer ikke til å finne aksept i vesteuropa hvor menneskene feirer frihet fra religion og overtro, endelig. På andre områder, som faglig kompetanse, er det mye lettere å bli akseptert.

   • Ali says:

    Vel kjære aasaa hva jeg tror på har ingenting med mine opplevelser i Iran å gjøre, jeg har faktisk flyttet der ifra da jeg var 16 år gammel og har levd de siste 25 årene i utlandet, så jeg har ikke opplevd like mye faenskap som folk som fortsatt lever der, så bare så du vet det.
    Jeg har alltid vært inntressert i å lese, men siden i Iran var de fleste bøkene jeg var inntressert i forbudte så hadde jeg ikke mye muligheter å finne de litt mere inntresangte bøkene.
    Jeg har faktisk lest mer enn 300 bøker og da snakker jeg ikke om roman bøker.
    Jeg har studert astronomi, historie, studert mye om jordenes utvikling og tom. om dyrenes verden.
    Jeg vet hvordan universe ble skapt og utviklet seg, hvor vi mennesker kommer fra og hvordan vi er blitt det som vi er nå og tom. omtrent når det første livsformen beggynte å eksistere og utviklet seg i løpet av flere hundrede millioner av år.
    Jeg vet mye om fysikk og kjemiske lover og hvordan alt henger sammen rundt disse lovene og osv.
    Altså jeg mener ikke å sitte her å skryte av hva jeg vet eller ikke vet, poenge mitt er at når man beggynne å forske på litt andre ting enn kun religiøse bøker, så vil man finne ut av mye mer, det skal jeg love deg. Bare det med å studere astronomi og forstå hvor enormt universe er og hvor liten og ubetydelig vi er i forhold til, vil automatisk forandre meningen din om gud og religion.
    Men nok om det,du sier at det ikke står noen om å drepe uskyldige i koranen og det skal jeg være 100% enig med deg men det står en god del om krig og krigføring mot de vantroe.
    Når i en bok nevnes krig mot andre mennesker som ikke tenker på sammen måte som du gjør, så er denne boken verdigløs etter min mening, for hvis du tror på koranen og tolker den som rettferdig så må du også vite at en rettferdig religiøs bok vil alldri la deg gjøre vond mot andre.
    Du tror på gud og er redd for dine handliger og konsekvenser du kan få i det neste liv. Du tror også at gud eksistert alltid og kommer til og gjøre det idet uendelige, da har jeg følgende spørsmål til deg: hvorfor skal gud bry seg om hver enkel indeviduel som deg og meg når vi lever toppen i 100 år?
    Sammenlignet med guds eksistens så har vi en leve tid på omtrent 0/00000000000000000000000000000000000000000000001 år i forhold til ham.
    Det vil si millioner av menneske generasjon vil komme og gå før han rekker å blinke engang. Jeg vet ikke om du kjønner poenge mitt, for hvis du gjør det så blir saken litt enklere.
    Uansett så vil jeg råde deg å lese litt mer på andre bøker enn koranen og samtidig bruk sunn fornuft, det vil hjelpe deg mye videre.
    Ha en god dag…

  • Gunnar F says:

   Du får nå bare skamme deg, har bare svart en som ikke er fornøyd med å bo i Norge som han kaller et bondeland, og ingen klarer å synke på et like lavt nivå som muslimene.
   Lurer på hvorfor idioten kom til dette bondelandet da, var det kun for å snylte på oss og våre goder.

 128. 123456 says:

  Niqab- og burkabruk bør fortest mulig forbys fordi det ikke er noe som hører til offentligheten,tvert imot.

  For de som måtte lure:

  Offentlig:Som gjelder alle, hele samfunnet

  Offentlighet:Publikum; åpenhet

  Dette og alene veier opp for et forbud, uansett om det er en muslim eller jøde, slutt med det der offer sympati propagandaen deres. Det har ikke noe med det å gjøre.

 129. aasaa says:

  Ali, jeg snakker ikke om hva som er sant og hva som ikke er sant i koranen. Jeg snakker om at man skal få lov til å tro hva man enn vil. Jeg er ikke ute etter å få andre til å tro på det jeg tror, for jeg kunne egentlig ikke gitt mer faen.
  Det eneste jeg er ute etter er at folk skal akseptere.. Akseptere alle.. Jøder, lesbiske, homofile, Muslimer, Buddhister, de som ikke tror på noe som helst.. Alt mulig rart, fordi ja, vi lever i 2010, og ingen er enige, den eneste løsnbingen er å akseptere andre for de dem er. Har vært borti mange som har store problemer med det. Jeg forsvarer hver eneste person som ikke blir akseptert, enten det er en muslim eller en jøde. Men det jeg ikke forsvarer er folk som ser ned på andre uten å noengang ha snakket med personen. Og de kommer til helvete, enten det er muslimer eller ikke. Etter min mening ihvertfall.
  Og krig, ja, der dreper alle hverandre, hvorfor skal da muslimer stå å se på at de blir drept uten å ta igjen med samme mynt? I en krig så er det å synke like lavt som motstanderen den eneste sjansen man har. ENTEN DET ER MUSLIMER ELLER IKKE!

  Dere er faen meg fucked up. Jeg snakker ikke om islam nå, jeg snakker om det å være et menneske. Være fordomsfri, la folk ha sin frihet til å tenke, tro og mene….

  • Ali says:

   He he:-) ikke bli sur kompis, jeg er helt enig med deg. Jeg respekterer alle slags folk med ulike meninger og det er flott at du gjør det sammen.
   Jeg mente bare å diskutere med deg om min mening og hadde ikke til hensyn å opprøre deg.
   Vi er mennesker alle sammen tross alt bare med forskjellige meninger og som du selv sier er det bare bra at alle tenker annerledes ellers ville verden vært en kjedelig sted å bo, så jeg har lært noen nytt av deg og det er flott.
   Jeg har mange venner med forskjellige bakgrunn og religion og vi går fint sammen og nøkkelen til det er forståelse og respekt.
   Ha en god dag og kos deg…

 130. […] Damer i burka er uintegrerbare og uten identitet. De er ingen. Dét uttalte Lise Christoffersen Aps integreringstalskvinne denne uka, og talte resten av AP imot. – Hvis vi skal følge opp den enkle logikken og forbudslinjen hennes, bør man også forby silikonpupper, svarte Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter. Jeg synes dog Antibloggeren sier det bedre. Les hennes blogg her. […]

 131. […] tre blogginnleggene Under enhver burka finnes ei dame (Antibloggeren), Jeg kjenner meg ikke igjen i den norske islamdebatten (Muslimprosjektet) og Er du en pirat? […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s