Bra bøker, bra dame

Posted: 2. October 2010 by antigirl29 in Magnhild synser, superkvinner, Trykt og utrykt, VG padler

Når det gjelder eks-koner, er det bra at ikke alle er som eks-kona til Arne Treholt, som snakker ut altfor masse. Eks-kona til Karl Ove Knausgård har ikke snakka før nå, og da tar hun regien selv. Jeg har savna å høre fra henne tidligere, selv om jeg er glad hun ikke la seg ned på Kari Storækre-nivå. Men når hun først snakker, er det i en radiodokumentar hun selv har tatt initiativ til.

Det er bra saker, altså. Tonje Aursland har virkelig tenkt gjennom hvordan hun skulle kommentere det faktum at livet hennes har blitt bretta ut. Hun har vært redd for å gå i offerfella, og ære være henne for det. Nok en fornærma Knausgård-bekjent ville blitt i meste laget. Hun sier noe sånt som at det hun leser er både veldig vakkert og veldig stygt, og reflekterer over situasjonen som ufrivillig romanfigur på en bra måte.

Vel, etter å ha hørt hele dokumentaren og lest VG nett etterpå, skjønner jeg hvorfor hun ikke har snakka ut før. VG har jo greid å gjøre dama til et offer gjennom overskrifta på forsida, ved å trekke ut historia om hvordan hun ble kjent med at Knausgård hadde vært utro, gjennom bøkene. Nærmest en bisetning i dokumentaren.

Bra dame, bra bøker. (Må innrømme at jeg øyna et håp om bind 7, da Knausgård og ekskona begynte å fnise litt da hun intervjua han. Tenk om de kommer sammen igjen, da har han mer å skrive om. Men det spørs vel om det ønsket går i oppfyllelse for min del.)

Advertisements
Comments
  1. Jonas Blom says:

    Like it.

    Merkelig hvordan media har en trang til å vri på ting uansett. Hadde det brutt ut en vulkan i sentrum av Oslo hadde det ikke forundret meg om VG hadde klart å vinkle det til “krise for nigeriahorene”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s