In it for the kill?

Posted: 30. September 2010 by antigirl29 in Styresmaktene padler
Tags: , ,

Det kommer nye bevis i Torgersen-saken, tydeligvis. Fredrik Fasting Torgersen hevder fortsatt at han er uskyldig, og etter å ha sett litt på bevisene, tror jeg det er en viss sjans for at han har rett.

I lys av saker som Liland-saken,Frtiz Moen-saken og aller sist Treholt-saken kan det være betimelig å spørre seg hva det er norsk rettsvesen har drevet med de siste 20 åra. Er det sikre og  trygg systemet vi hadde så stor tro på ikke så trygt allikevel? Kunne det skjedd hvem som helst av oss at vi ble tiltalt for mord eller spionasje fordi noen ville løse saken? Er alt i ferd med å rakne?

Eller går det litt inflasjon i det? Type hvis en person klarer å bli frikjent skal jeg også klare det. Mens alle roper justismord og er sinna på hverandre?

Sikkert en kombinasjon av disse to, vil jeg tro. Uansett, en ting er sikkert, norsk rettsvesen er i ferd med å miste litt troverdighet midt i sin egen dramaturgi. Og hvis det skjer, er det ille ute med norsk demokrati og rettsforståelse.

Jeg mener, dommeren er vel ikke ei ku i et fjøs uten kontroll?

Advertisements
Comments
 1. Arn says:

  Hvis du hadde lest bevisførselen fra Fasting Torgersen saken grundig, så tror jeg neppe du hadde syntes han var særlig uskyldig. Han var nettopp sluppet ut fra tidligere voldtekstdom før han voldtok på nytt og drepte. Den første voldtekten nekter han også for. han har til og med fabrikert tilståelsesbrev fra offerets ektemann, etter dennes død!!! Fasting Torgersen anser jeg som en kynisk, løgnaktig kriminell, som lever av å spille uskyldig. At bloggere, journalister og endel advokatvenner tror på han, er for meg en gåte. Hvorfor kan man ike se på de kalde fakta i saken, ikke bare bry seg om at han går i lusekofte, stiller opp i Se&Hør og spiller uskyldig? Fasting Torgersen er en kriminell, han har voldtatt flere ganger og drept en gang. Han har utøvet vold og gjort innbrudd på gamlehjem. Han har blitt tatt i løgn flere ganger. Likevel skal man tro mer på han enn flerfoldige statlige ansatte med juridisk bakgrunn!!??? Jeg skjønner det ikke….

 2. antigirl29 says:

  Vel, det at man har voldtatt, betyr ikke at man kan drepe. En gang forbryter er ikke alltid forbryter, og det er forskjell på forbrytelser.

  Men uansett er kanskje det verste problemet hvis rettssystemet har tilpasset eller fabrikert bevis. Det er svært kritisk for tillitten til det norske rettssystemet og for sikkerheten i det norske samfunnet.

  • Arn says:

   I Fasting Torgersen-saken er det helt utelukket at rettssytemet har fabrikkert noe som helst bevis. At han har voldtatt tidligere, betyr ikke automatisk at han er morder, men det sier noe om at han ikke er helt rett i hodet sitt og det er sannsynlig at han kan være i stand til å gjøre lignende og verre ting. F.eks kan en voldtekt ende opp som drap dersom offeret motsetter seg overgriperen og lager mye bråk. Tenk litt på det, du…
   At han lyver om den første voldtekten i ettertid, viser bare at han ikke har samvittighet over for offeret og ektemannen, og at han ikke evner til å ta inn over seg det han har gjort. Mangel på empati og intelligens, kalles det.

   Når det gjelder Treholt-saken, så er det så enkelt som at Treholt har innrømt og tilstått alt som har vært forelagt av bevis tidligere. Dette gjelder også koffert- og pengebeviset. Treholt vil bare ikke kalles spion, siden han mener at han bare har gjort noe “dumt”, men ikke drevet direkte med spionasje. Han ga jo “bare” graderte dokumenter til Irak og Sovjet mot betaling, samtidig som han satt i UD…. Vel, vel. Han er altså ikke helt uskyldig, han heller.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s