Menns rettigheter FTW!

Posted: 23. September 2010 by antigirl29 in Styresmaktene padler

Audun Lysbakken lover økt pappaperm neste år. Jaggu bra noen passer på menns rettigheter, må jeg si.

Her har menn vært neglisjert i mange år med minimalt fri med lønn mens kvinner har gått hjemme og lata seg i ett år bare fordi det tilfeldigvis var de som var på sykehus i to dager. Tross alt, menn trenger all den fri de kan få. Kvalitetstid med en grinende baby med fulle bleier. Det er urettferdig nok at lønna i permisjonsperioden deres beregnes ut i fra damas lønn. Alle vet jo at menn tjener mer enn kvinner. Uten at det er noe problem, liksom.

Fyttikatta, bra vi har en likestillingsminister som er flink til å prioritere og derfor kun er opptatt av menns rettigheter. Så får vi litt balanse her.

Advertisements
Comments
  1. Intoleranse says:

    Hei, bare kommentar om faktafeil – menns lønn under permisjonstiden er beregnet ut fra deres egen inntekt, ikke morens. Derimot har ikke menn selvstendig opptjening av permisjon – så en far kan ikke ta permisjon med lønn om moren ikke har krav på permisjonspenger. Men permisjonspenger har uansett et tak på 6G, så tjener far – eller mor – over 450k i året så blir lønna tilsvarende redusert.

    Og så er tanken bak ferdekvoten ikke å gi menn mer fri, men likestille menn og kvinner i arbeidslivet så det ikke blir sett på som mer belastende å ansette en kvinne i “fruktbar alder” enn en tilsvarende mann.

  2. Erlend says:

    Men at mennenes lønn under permisjon følger kvinnenes valg av 80/100 % er noe forbanna møkk!!

    “Felles”potten økes med noen uker, men ingen av dem blir reservert far, som fortsatt da bare har sine 10 uker, men med 80 % lønn…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s