Familietragedie eller innvandrerhistorie?

Posted: 23. September 2010 by antigirl29 in Magnhild lærer

Saken om drapene på Mortensrud er dypt tragisk. Men når ble dette en innvandrerhistorie?

Jeg mener, hvor mange slike saker har vi vel ikke sett de siste årene? Og det er rett og slett veldig påfallende hvordan disse sakene er familietragedier når det er etniske nordmenn involvert, men blir innvandrerhistorier når det er personer med annen bakgrunn involvert. Akkurat som om det handler om alternative normer og/eller kulturforståelse. Er det ikke den samme historien? Er den ene verre enn den andre? Eller enklere å forklare? Kan nesten virke sånn, og det er i så fall sterkt kritikkverdig.

En annen ting som slo meg: Er dette mannshistorier? Jeg mener hvor ofte ser vi kvinner begå den slags handlinger? Er det noe hos menn som trigger dette mer enn hos damer?

Jeg bare spør.

Advertisements
Comments
 1. Fredrik says:

  Jeg tenker automatisk at det er utlendinger når jeg leser om sånne saker i media. Det gjør jeg, fordi det helt klart er ett overtall av sånne hendelser med svartskaller som gjerningsmenn. Nå hører man knapt om nordmenn som er gjerningsmenn i knivstikkinger, skyting eller ran. Svartskallene dominerer. Da skaper det selvfølgelig en holdning til svartskallene og de blir tatt under samme kam. Ingen medlidenhet fra meg. For meg betyr denne saken at det er 5 mindre svartskaller i landet vårt og takk gud for det.

  • kirsti says:

   denne personen fredrik kan ikke være en menneske, med en sånn kommentar. Vedldig synd at verden har flere og flere sånne folk som denne fredrik

 2. antigirl29 says:

  OK, Fredrik, den kommentaren er det rett før jeg sletter, men for all del. Ytringfrihet bør vel gjelde rasister også.

  Faktum er at det er IKKE overvekt av personer med minoritetsbakgrunn som utfører slike familiedrap. Hvor har du det fra?

  • Rune says:

   Slike svar sier jo mer om han enn om emnet. Så det kan like gjerne bli stående.

  • Einstein says:

   Dessverre så er det slik at ved voldsutøvelse i alle former så er våre nye landsmenn overrepresentert så det holder. Dette er ikke noe jeg påstår, men det er hva politiet, rettsvesen, vegvesen osv. sier og dokumenterer. Det nytter ikke hva antigirl29 fabler om. Dokumentasjon er det som gjelder.

   Det kan synes som de færreste vet hvordan man regner ut fordelingen av kriminalitet mellom etniske grupper. Kan være på sin plass og stille følgende spørsmål :

   Hvis 1 million etnisk norske begår 10000 voldshandlinger og hundre tusen ikke vestlige innvandrere, med eller uten statsborgerskap begår 10000 voldshandlinger.
   Hvem er da statistisk mest kriminell – etnisk norske elle ikkevestlige?

   Virker som det svikter i mattekunnskapene hos bidragsyterne her..hehe Advarsel: Spørsmåler kan virke veldig vanskelig for mange her vil jeg tro men tenk så det knaker så skal dere se at dere finner svaret ;.)

   • antigirl29 says:

    Sjekk drapsstatistikken. Eller mine kommentarer lenger ned. “Hehe”.

   • eileen says:

    det er bare trist å registrere at mennesker med så skremmende lav intelligens har lært seg å bruke internett….

    du er klar over at det er drap av en mor og 3 små barn det er snakk om.

    avstumpet er et dekkende ord

  • Til_Stig says:

   så ond, så skittent og så djevelsk sånne folk som deg.Er det slike folk som representerer norske folk ????

 3. Coolest-grand-ever :) says:

  Jeg er enig med “antigirl29”; hvor har denne stakkars “Fredrik” disse “dominerende minoritetsbakgrunn-tallene” (som han kaller svartskaller – tragisk og primitivt uttalt) fra? Her er det noen misforståelser ute og går. Spiller ingen rolle hvor de opprinnelig var født, det er jo like forferdelig tragisk og trist uansett!!

 4. Sara says:

  Man ser jo tydeligvis at Fredrik ikke følger med i media. Det har vært mange saker i de siste årene hvor norske menn har drept sin familie fordi kona har krevd separasjon eller skilsmisse. Vi vet jo ikke bakgrunnen for denne grusomme hendelsen, men skal ikke forundre meg om det skjedde fordi hun ville skille seg. Det er faktisk menn som tenker at hvis de ikke kan få den kvinnen de elsker, så skal ingen få henne, og det er ikke bare innvandrer! For noen måneder siden var det jo masse styr om dette på vg. Mange norske menn som hadde drept hele familien sin pga separasjon.

  Du kan ikke bare komme med slike utalelser uten å ha det minste peiling.

 5. Arild says:

  Bra artikkel Antigirl29, gode kommentarer på en gedigen familietragdie bortsett fra “fredrik” som er for lavmål å regne. Stusser over den fotografiske vinklingen…straffeportretter,- slik ser vi ikke når nordmenn utfører samme udåd,- da anonymisers de for å spare belastningen for gjenlevende slektninger.

 6. yoyoyos says:

  Arild da leser du lite nyheter. Det har vært tvert om de siste 10 årene. Utlendinger (ja de ikke etnisk norske) har vært sladdet, mens nordmenn som begår udåd vises fram med bilde og fult navn.

  Og ja, det har vært en helt klar overrepresentasjon fra ikke vestlige i slike type saker (for å ikke snakke om annen kriminell virksomhet) opp gjennom årene. Å si noe annet vil være å stikke hodet i sanden.

 7. Turid says:

  Når noen gjør noe sånt tror jeg det er snakk om en dyp og alvorlig depresjon. Det kan ramme hvem som helst. Har ikke noe med etnisitet å gjøre.

 8. Azad Kurdistan says:

  Vil bare informere dere om at det er veldig stor sannsynnlighet for at den (ikke)islamske republikken Iran er innblandet i dette. Iran har gjennom mange år drept politisk aktive Kurdere, og Iranere generelt. Fire av av Irans største anti-revolusjons (det vil si, anti-islamske republikk) ledere (Qazi Muhammed, Dr. Qassemlou, Dr. Sharafkandi og Abdul-Malik Rigi) ble hengt, torturert og korsfestet.

  Ikke tro på løgnene fra media, og familiefaren er en martyr – det er veldig leit å se at nordmenn kan tro på noe sånt, spesielt etter at han sammen med sin familie og venner kjempet i 20 år i de Kurdiske fjell i Midt-Østen.

  Iran er den ansvarlige.

 9. yoyoyos says:

  Den var til Azad.

 10. yoyoyos says:

  “En ny en” er et utrykk lånt fra engelsk. “One born every minute”.

 11. be says:

  Fleste nordmenn er så politiske korekte at de blir rett og slett naive.

  Kjente ting:

  Man er rasist om man hinter om at rase kan ha en faktor i saker som dette. Er det urimelig av Fredrik å dra en konklusjon som det når 1/3 av de som sitter inne i Norge er innvandrere? For hvor mange prosent innvandrere har vi i Norge egentlig?

  Her kommer alltid svaret fra disse menneskene: feil i integreringa…
  Dette er noe dere ikke skjønner hva betyr. Dette er noe dere bare har lest og kjøpt helt.

  Så sier en ting her nå. Norge, nordmenn, og vår kultur har INGETING med dette å gjøre. Han har selv begått denne handlingen. Og ansvaret er helt hans. Om Norge og vår integrering gjør mennsker så gale, ville ikke et normalt menneske tenkt: “Jøss nå var det like før jeg drepte kona, og de tre barna mine, kanskje jeg burde flytte”.

  Og hvorfor dreper de sin egen familie? Om det var feil med ALT VI GIR, så hadde vi sett innvandrere gå løs på helt tilfeldige i desperasjon.

  Jeg har vært innvandrer selv. Jeg vet hva som foregår i et hodet på en som flytter fra sitt hjem, fra sin identitet og kultur. Jeg har bodd i arabiske land, vestlige land. Sosialistiske lang, og land som er mer av det motsatte. Jeg har lest Bibelen, Koranen, studert Jødedommen. Og jeg har innsett en ting. Nordmenn kan ikke bli mer naive. Meg selv inkludert.

  Poenget mitt er ikke at vi alle skal være enige om hva som er grunnen til ting som dette. Men nå må vi slutte tro at integrering har årsak i ting som dette. Og at uansett hvor politisk korrekt du må være så må du innse at folk fra midtøsten lever i en voldelig kultur, er aggresive. Og det gjelder alle. Beduiner, Jøder, Muslimer, Kurdere osv. Jeg vet fordi jeg har bodd i de landa i mange år.

  Jeg vet at nordmenn er i MANGE tilfeller ikke mye bedre, og enda værre i mange ting.
  Men gi meg et godt svar på hvorfor så mange innvandrere er i fengsel. Et objektivt svar, og ikke et som prøver bortforklare. Fordi det å komme med et bedre svar enn “integrering” er det vi trenger for å løse de problemene vi har. Våkn opp 😉

  • antigirl29 says:

   Ord som svartskalle er per definisjon rasistiske, ja. Hvis du syns det er greit, er jo det en annen sak. Det er også rimelig rasistisk å si at alle som ikke kommer fra Midtøsten er aggresive.

   Og som sagt over:

   Når det gjelder alle drap utført i 2009, hadde 3 av 27 gjerningsmenn tidligere utenlandsk bakgrunn: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/kripos/Vedlegg_608.pdf

   Vis meg noen tall før du driter deg ut mer.

   • yoyoyos says:

    For det første er statistikker som denne veldig politisk korrekte. Dvs at annen generasjons innvandrere regnes som nordmenn. For det andre så sier du 3 av 27 har utenlands bakgrunn. Det er nesten 30 % det. Mitt spørsmål er da; Har vi 30% innbyggere av utenlands bakgrunn i Norge?

    Jovisst er de overrepresentert.

   • antigirl29 says:

    Statistikker er politisk korrekte? Nei, tall er tall, men tolkningen av dem er noen ganger politisk ladet. Vi er imidlertid uenig om begrepsbruk. Skjønner at det er litt vanskelig med tall og fred og politikk og sånn, vennen.

 12. Jørgen says:

  Husk at han var en mann med mektige onde fiender! La nå i det minste politiet etterforske saken (håper de gjør det) før det blir kallt en familietragedie.

 13. yoyoyos says:

  Det skulle stå utenlandsk! 😉

 14. Sara says:

  Du Azad… ikke gi ETT helt land skylda på at ÈN mann gjorde en ondskapsfull gjerning. Det er ikke Iran sin sin skyld at denne idiotiske mannen gjorde det han gjorde.

 15. Iris says:

  Rasisme og sexisme er to sider av samme sak. Det kommer fra religion+en liten biologisk komponent. Og menn blir forurenset av denne ideologien. Ironisk nok av mødre. Siden kristendom er noe mindre radikalt enn islam så ser en færre slike handlinger av etniske normen(folketallet tatt i betraktning).
  Ettersom det er kvinner som oppdrar menn for det meste, og lovverket gir mest ansvar på mødere er det litt usikkert hvem en skal skylde på. Tror ikke spesielt mye på individualitet.

  Komplisert situasjon og hele systemet bør nok forandres hvis en skal bukt med dette. Vi kan begynne med a brenne bibelen og koranen samt se nærmere på lovverket.

 16. Nowhere Man says:

  @ Magnhild:
  “En annen ting som slo meg: Er dette mannshistorier? Jeg mener hvor ofte ser vi kvinner begå
  den slags handlinger? Er det noe hos menn som trigger dette mer enn hos damer?

  Jeg bare spør”.

  Magnhild, du spør ikke. Du insinuerer. (insinuere=antyde, beskylde på en fordekt måte).

 17. potetrepublikken.norge! says:

  yoyoy må v’re skada i huet. 3 av 27 er 30%??? ta deg en tur til legevakta.
  jeg lar politiet løse denne saken. at utlendinger er mer brutale og dreper osv, er som antigirl sier bare tull. etniske nordmenn topper konedrap familiedrap ,og der er tragisk,men sant. selvmord topper nordmenn,og medikamentbruk topper nordmenn,heroinmisbruk topper nordmenn,norge er verdens beste land i!?jah det hevder mange nordmenn,så hvorfor topper nordmenn disse negative handlingene???
  her leser jeg om folk som ,har blitt hjernevasket av media.fordommer før politiet har etterforsket saken.og til dere ,som skriver rasistisk,håper jeg dere går å legger dere over nsb linjen……

  • yoyoyos says:

   @potet Sorry var visst litt snar i avtrekkern. !!%, da vennen. Noe som fortsatt er en overrepresentasjon. Legevakten for en blunder av en hoderegning? Ta deg et norskkurs da du helt forstår hva legevakten brukes til (forklarer hvorfor jeg bare ser utlendinger på venterommet i min bydel), og i tillegg kunne rettskrivningen din hatt seg en finpuss.

   • yoyoyos says:

    @ yoyos Haha Muphry’s law in action… Det skulle stå “du helt sikkert ikke forstår hva legevakten brukes til “.

   • SKA says:

    “Sorry var visst litt snar i avtrekkern. !!%, da vennen. Noe som fortsatt er en overrepresentasjon. Legevakten for en blunder av en hoderegning? Ta deg et norskkurs da du helt forstår hva legevakten brukes til (forklarer hvorfor jeg bare ser utlendinger på venterommet i min bydel), og i tillegg kunne rettskrivningen din hatt seg en finpuss.”

    Når man ikke har annet å komme med enn rettskriving som argument i en debatt, da kan man rett og slett holde kjeft. Diskusjoner som degenererer fordi en av partene begynner å pirke på språket, er noe av det verste jeg ser. Synes du det hadde gjort seg om deltakerene i en fjernsynsdebatt begynte å kommentere og kritisere dialektene til hverandre

    Vis at du er mann nok til å ta opp debatten, selv med noen som ikke skriver 100% korrekt rettskrivning. Hold deg til saken fremfor å komme med useriøse utsagn som “ta deg et norskkurs”.

   • antigirl29 says:

    Ehm, det er 11 prosent innbyggere med minoritetsbakgrunn i Norge. Dvs utenlandsfødte eller med utenlandsfødte foreldre.

 18. yoyoyos says:

  @antigirl Føler med deg om du synes tall, fred, politikk og sånn er vanskelig. Men det er bare å lese litt mer, og ta innover seg at verden ikke er så svart hvit og enkel som statistikken forteller deg, vennen.

 19. SKA says:

  Ja, her kommer Stutum frem i godtfolket igjen ser jeg. VG hadde i sommer en massiv dekning av foreldre som drepte sine barn, men det ser dessverre ut som at hukommelsen svikter hos enkelte til fordel for ymse følerier med fremmedhat og en liten dose av den sedvanlige islamfobien.

  Frisk opp hukommelsen her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/

  Og dere som tyr til primitive uttrykk som “svartskalle” kan ta en tur inn på denne linken og se på skjebner til blendahvite etniske norske barn som har blitt drept av like blendahvite norske foreldre. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10007426

  (Digresjon: Hvor blir det av debatten om alkoholforbruk og tilgjengelighet..)

 20. Einstein says:

  Så var det denne hersens matten igjen, noe hverken antigirl29 og flere av de andre debattantene behersker særlig godt…hehe

  Antigirls statistikk sier av 27 drap hadde 3 av drapsmennene utenlandsk bakgrunn.
  Selvfølgelig helt feil (igjen). Men det er mange kolonner og tosifrede tall så skjønner forvirringen hehe…

  Det er slik, ifølge dokumentasjonen har 3 gjerningsmenn tidligere utenlandsk bakgrunn + 2 med utenlandsk bakgrunn. Det blir hvor mange gjerningsmenn tro??? 3+2= ?
  Hvis man kan tro at 3+2=5 så har vi totalt 5 drapsmenn av utenlandsk herkomst. I tillegg har vi mørketallene fra 3 generasjons innvandrere som kun har hatt norsk statsborgerskap, men driter i det og svinger kniven likevel. Hvor mange utlendinger blir det da tro totalt sett 15-20? Who knows?

  Siden vi holder oss til det vi vet her, så har vi 27 drap i 2009 med 5 utenlandske gjerningsmenn og 22 “norske” gjerningsmenn.

  Da kan vi ta neste mentale akrobatiske øvelse for antigirl.
  Hvor mange etnisk norske har vi her i landet og hvor mange utlendinger?

  Når tallene ligger på borden kan morderfaktoren regnes ut etter mal av mitt forrige innlegg.

  Neste gang skal jeg ta opp mindre alvorlige ting som voldtekt og andre voldsforbrytelser, svindel osv. da skal vi også se på de statistiske facts som vi etnisk norske kjenner på kroppen hver eneste dag.

  Sayonara.

  • antigirl29 says:

   ok, nå begynner det å bli mange gærninger her inne, noe som jo var forventet med en slik debatt. Jeg regnet ikke med utenlansk bakgrunn, fordi det betyr folk som ikke har opphold i Norge. Tidligere utenlandsk bakgrunn var det derfor jeg refererte til. Vi har 11 prosent personer med minoritetsbakgrunn i Norge, 22 prosent i Oslo. Jeg vet ikke helt hva du mener med utlendinger, så der får du regne selv.

   Vet ikke hvor mange generasjoner du trenger før du kan regne folk som nordmenn, jeg? Du har vel visse standarder, kanskje?

 21. yoyoyos says:

  @Ska Du er faen meg ikke sann.

  Leste du innlegget jeg svarte på? “Du må være skadet. Ta deg en tur til legevakta.” Ja sånn snakker debattantene på tvn(i hodet ditt det da sikkert).

 22. yoyoyos says:

  Venter spent på svar fra antigirl til Einstein.

  • Fakta says:

   Er denne yoyoyos ekte ? Tviler litt på det, slik argumentasjon er det nok ingen som er med sine fulle fem som bedriver. Kanskje det er en sånn bloggmuldvarp om skal tenne på diskusjoner, noe annet er det jo ikke mulig at det er. Dette må jo være tull !

 23. Einstein says:

  Hmmm…hvor kan antigirl ha hentet den intelligente konklusjonen sin – at utlendinger som ikke har norsk statsborgerskap ikke har opphold i Norge. Her må UDI komme på banen for det tror jeg ikke de er klar over.. 🙂
  Forøvrig så er å karakterisere mennesker som har andre meninger enn en selv for gærninger, første steget ut av demokratiet. Sikkert ikke så mange som ønsker det.

  Nå begynner dette å bli spennede for tallene som har kjedet oss med en stund vil nå konkludere med hvem som er mest mordere av utlendinger og e

 24. Du spør: “Er dette mannshistorier? Jeg mener hvor ofte ser vi kvinner begå den slags handlinger? Er det noe hos menn som trigger dette mer enn hos damer?”

  Personlighetsforstyrrelser er relativt likt fordelt mellom kvinner og menn, men mannlige psykopater er oftere fysiske, mens kvinnelige ødelegger folk psykisk med psykisk terror. Kanskje det også har sammenheng med fysisk styrke. Eller kanskje mannlige psykopater rett og slett er dummere enn kvinner. Jeg vet ikke.

 25. Einstein says:

  Beklager pc’n ble smittet av anigirl og startet med usammenhengende tullprat…hehe

  For å fortsette der jeg slapp – vi har nå tall på bordet som sier 11% utlendinger og 89% nordmenn. Mordraten er henholdsvis 5 og 22

  Oppdraget for antigirl blir da å regne ut hvem som er mest morderisk av etnisk norske og utlendinger.
  Dette er krevende prosenregning og kan medføre hodepine.

  Hva sier kalkisen antigirl? 🙂

 26. Ketil says:

  Det slo også meg da jeg leste nyheten, at familien kan ha blitt likvidert på grunn av sin motstand mot regimet i Iran. Vi får bare vente og se hva politiet avdekker i saken. Tragisk er det, enten det er konspirasjon eller familietragedie.

 27. Einstein says:

  Tror kalkisen til antigirl exploderte da resultatet ikke ble som forventet hehehe

  Det kommer neppe noe svar siden det vil bevise at antigirl ikke aner hva hun/han snakker om. Men ungdommen lærer helt sikkert alt om innvandringsspørsmålet etter som tiden går.

  Får håpe bremsen settes på og reversen legges inn før Norge ender opp som en bananrepublikk.

  • yoyoyos says:

   Det kan være et sjokk for enhver når kulissene raser sammen og man tar innover seg virkeligheten.

   Men jeg er ganske sikker på at antigirl bare holder for ørene og roper bla bla bla.

 28. Einstein says:

  Riktig det yoyoyos, virkeligheten kan være mer dramatisk enn fantasiverdenen som mange luller seg inn i.
  Dessverre for dem det gjelder blir de innhentet hardt og brutalt før eller senere. Det er også beklagelig at noe av dem som ikke vil se virkeligheten i øynene sitter i posisjoner der de kan gjøre ubotelig skade, (ref.politikere)
  Ettertiden vil vise hvem som er rasister og realister, eller er i kategorien “hva skjedde” 😦

  Antigirl klager sin nød på tvitter over alle de fæle rasistene som motsier antigirl i bloggen hehehe 😀
  “Hjelp. Hele det rasistiske Norge koser seg på bloggen min. Insektsmiddel anyone?”

  Sannheten er vond – men tr

  • yoyoyos says:

   Ser ut som hun har forlatt denne tråden til fordel for Entourage. Dette er en møkkablogg uansett. Håper ikke jeg har gitt henne eller han (barten fikk meg til å lure) altfor mange kroner i form av oppdatering på denne siden.

 29. Einstein says:

  Riktig det yoyoyos, virkeligheten kan være mer dramatisk enn fantasiverdenen som mange luller seg inn i.
  Dessverre for dem det gjelder blir de innhentet hardt og brutalt før eller senere. Det er også beklagelig at noe av dem som ikke vil se virkeligheten i øynene, sitter i posisjoner der de kan gjøre ubotelig skade, (ref.politikere)
  Ettertiden vil vise hvem som er rasister, realister, eller kommer i kategorien “hva skjedde” 😦

  Antigirl klager sin nød på tvitter over alle de fæle rasistene som motsier antigirl i bloggen hehehe 😀
  “Hjelp. Hele det rasistiske Norge koser seg på bloggen min. Insektsmiddel anyone?”

  Sannheten er vond – men trygt og godt å kunne stemple alle som ikke svelger tullpratet til antigirl som rasister.

  Peace & Love 🙂

  • yoyoyos says:

   @Einstein

   Ser ut som hun har forlatt denne tråden til fordel for Entourage. Dette er en møkkablogg uansett. Håper ikke jeg har gitt henne eller han (barten fikk meg til å lure) altfor mange kroner i form av oppdatering på denne siden.

   • yoyoyos says:

    Ah, du postet to ganger ja. Trodde det var jeg som svarte på feil plass først. 😀

    Peace ja.

    *stakk*

 30. Arbeider fra grasrota says:

  Slike ting må vi desverre bare venne oss til. Den tid jeg hadde muslimske naboer så ble problemene i familien løst av familie faren på den harde måten. Og muslimske damer skriker ikke som Norske, de bare gråter stillle. En familie fars autoritet kann ikke på ingen måte diskuteres ifølge islam. For å ungå slike tragiske ting så bør vi prøve å skape et bra liv for våre nye landsmenn. Og ikke minst vise dem og deres religion respekt.

  • Coolest-grand-ever :)) says:

   Så utrolig mange og sykelige “bønner-fra-bygda-innlegg” som har kommet inn her utover ettermiddagen og kvelden. LOL. Og disse liksom-rasistene som også har bidratt. Utrolig mosomt og lese innleggene fra disse nisse-nordmenn, som de fleste av dere tydeligvis er :))) Synes utgangspunktet, som nesten vanlig er, var bra. Alle her inne er vel enige om at integreringen startet alt for sent, ingen politikere har vel skjønt den store tragedie-strømmingen av “ikke-etniske-nordmenn” som har ankommet vårt rike land siden midten av 80-tallet. Hvem vil vel ikke komme seg ut av helvetesgården og prøve og leve fredelig og ha et håp på en fremtid for seg selv og eventuelle andre familiemedlemmer? Veldig mange får det ikke til pga nettopp holdningen til mange av oss. Så ikke skyld på alle tragediene de kommer fra, når noe så tragisk e.l. skjer, selv om noen faktisk er traumatisk skadet når de ankommer. For det gjelder også ekstremt mange etniske nordmenn. Start heller med og melde oss ut av Schengen. Støtt minoriteten som faktisk allerede er her og som prøver og skape seg et liv og en fremtid. Og vi må slutte og synes synd på oss selv her i Skandinavia.

 31. Geir says:

  Statestikken forteller oss at det var 27 drap i Norge i 2009. Av disse 27 drapene ble to utført av av utenlandske menn ( forøvrig en Kineser og Polakk) 23 av drapene er utført av norske menn ( her forteller statestikken oss av det er 3 av mennene som tidligere ikke var norske statsborgere). Uansett så er altså flertallet av drapsmenn Norske.

  For å komme seg rundt dette gjør Einstein og Yoyoyo det klart at det her er snakk om store mørketall siden det nok er snakk om både 2 og 3 generasjons innvanderere ( hva nå en det er). For disse to er det nemelig helt klart at du aldri kan bli norsk, for uavhengig av norsk statsborgerskap, er man alltid en et eller annet generasjon innvandrer. På denne måten er det også mulig å hevde at at “innvandrere” er kulturelt og “rasemesiig” disponert for vold og ikke minst drap.

  Det er ogås underholdene å se at Einstein og Yoyoyo konsekvent holder seg til et språk som skal gjøre dem uangripelige. De kommer ikke med belegg for sine påstander, men utfordrer derimot andre til å finne ut at de har rett. Dette er nok ikke latskap, derimot er det en grei måte å unngå kritikk. Alle som kritiserer dem har ikke forstått hva de vil fram til, og kan dermed latterliggjøres. Så jeg venter i spenning på at Einstein og Yoyoyo legger fram regnestykkene sine.

  Einstein og Yoyoyo får ta seg en tur ut av gutterommet og treffe mennekser utenfor nettet. Men de må huske å passe seg for svenskene som er den aller største gruppa innvandere i Norge i dag. Og de er faktisk ute etter jobbene deres

 32. Nowhere Man says:

  Har sympati med deg jeg, Magnhild/antigirl29. It´s hard to be a blogger-girl, – krever litt life experience, knowledge, factual knowledge, yes, even wisdom, – and as we see here, some math savvi, as well. Better to sit with your not so critical friends around a café´s table, don´t you think?

  And for your education: Don´t you know that women kill their children, as well. But it will not appear in the newspapers or TV-news. Neither will it do in Norwegian courtrooms. Hope you didn´t fell off your chair now, – you should have known already.

  Now, – check up “insinuation” in yoyr vocabulary. That will be your lesson for tomorrows class. OK?

 33. odd says:

  Oioioi. Tenke seg til klarer å lese norsk, men ikke skrive. er det meninga at man skal bli imponert over at du klarer å skrive på engelsk Nowhere Man. E

 34. Einstein says:

  Jeg er mest imponert over forfallet i mattekunnskapene, kanskje ikke så underlig siden regjeringen gjerne pøser ut milliarder til korrupte regimer og diktatorer, mens forfallet i skole og infrastruktur er skammelig.

  Men nok om det – Geir, du må være broren til antigirl for du kan heller ikke regne…blant annet. 😀

  SSB opplyser følgende pr.1.12010

  http://www.ssb.no/emner/02/01/10/innvbef/tab-2010-04-29-07.html

  Pr oppgitt dato er vi ca 4.8 mill innbyggere i Norge. Hvis vi da røfflig anslår etniske nordmenn til å være rundt 4 mill, da kan vi si at innvandrere i en eller annen form utgjør 800k. Enig? Flott. 😀

  Geir påstår følgende, jeg siterer:

  “Statestikken forteller oss at det var 27 drap i Norge i 2009. Av disse 27 drapene ble to utført av av utenlandske menn ( forøvrig en Kineser og Polakk) 23 av drapene er utført av norske menn ( her forteller statestikken oss av det er 3 av mennene som tidligere ikke var norske statsborgere). Uansett så er altså flertallet av drapsmenn Norske”

  Ok, ikke så lite imponerende. Trodde nivået på debattantene her lå på grunnskolenivå, men skjønner at her må vi helt ned på SFO nivå for å kommunisere…hehe

  Pr 1.1.2010 var det 52125 polakker og 7326 kinesere i Norge, man må kunne anta at tallet var omtrent det samme 31.12.2009. 😀

  Hvis vi sier at alle disse blodtørstige menneskene av to nasjonaliteter, tilsammen kverket en person hver – kan vi sammenligne med 4 millioner nordmenn som kverket 25 stykker i en avsindig blodrus.

  Statistisk sett – hvem er mest blodtørstig?

  1. Kineserne?
  2. Polakkene?
  3 Nordmennene?

  Vanskelig regnestykke men gjør et forsøk da Geir…hehehe 😀

  Trist å må fortelle deg dette, men du aner ikke heller hva du snakker om.

  • Analytikeren :P says:

   Vel, selv om du har rett i grunnleggende tallene, så ser det ikke til at du har noen statistikk bakgrunn, MEN det er en annen diskusjon.

   Det jeg vil vite er om du faktisk har satt deg ned og analysert litt i dybden, eller har du bare tatt og regnet ut de fremhevede tallene fra SSB. Som jeg ser er du veldig nøye med at folk har kalkulert riktig, så da antar jeg også at alle dine forutsetninger er lagt til grunn…. F.eks. at alle utlendinger uten norsk statsborgerskap også inkluderer svensker, dansker, islendinger og finner. Denne gruppen utgjør f.eks. 16% av de utenlandske statsborgerne. Dvs. av de 3 drapene du refererer til, er 0,5 (av 3) drap gjort av mennesker fra denne delen av verden. Siden vi ser bare på de tre drapene er denne andelen regnet ut i % av den utenlandske gruppen. Hvis vi i tillegg tar med briter og tyskere, vil denne andelen av drap bli enda større.

   I slike diskusjoner blir utlendinger direkte tilknyttet til “mørke” eller “mørkere” enn nordisk utseende. det er derfor jeg vil fremheve dette. Statistikk handler om å bryte ned de overordnede tallene, så her diskuterer du litt for generelt på basis av statistikk. Hvis dette hadde vært en oppgave, så hadde du ikke gjort det så bra gitt.

   MEN, til ditt forsvar så er fortsatt andelen litt høyere, selv om de absolutte tallene ikke skiller så mye ifra hverandre. Som sagt, man må alltid se bak tallene, og samtidig være litt mer konkret i diskusjonen. Uansett, kan man ikke bare anta ting, så hvis vi skal diskutere trender i historien, ja, da trenger vi også disse tallene. Dette er et for omfattende tema å diskutere på basis av noen artikler og en av statistikkene fra et år hos SSB.

   Det er hvertfall skremmende å se at du er så nedlatende overfor andre. Du virker som du er verdens smarteste, men jeg tviler sterkt på det. Men som jeg ser på de svar du har gitt før, så er det bare å vente på at dette innlegget også er helt på viddene. Du har vel et nedlatende spørsmål som svar, og ikke et grundig forklart svar tilbake.

   Fred på jord 😀

 35. antigirl29 says:

  OK, Einstein, jeg skjønner at du ikke har annet å komme med enn prosentregning og uthenging. Det er jo i seg selv en falitterklæring, men jøss, imponert over at du velger å bruke mer tid enn meg på denne bloggen som du attpåtil syns er så dårlig.

  3 av 27 er 11 prosent, noe som tilsvarer prosentandelen nordmenn med minoritetsbakgrunn. Jeg velger å se vekk fra utenlandske statsborgere, men ja, det er jo en lang diskusjon som jeg ikke gidder å ta med deg. Det ville i så fall vært snakk om 18 prosent, så jeg mener fortsatt ikke overrepresentasjonen er overveldende. Mitt opprinnelige poeng var, som kjent for noen, at dette handler om en individuell tragedie, IKKE en innvandringssak.

  Og eh, ja, når man snakker om så få personer på ett år, så blir det selvfølgelig slik at en nasjonalitet utgjør en stor andel. Hvis du hadde hatt noe som helst peiling på statistikk, hadde du skjønt at en slik utregning er totalt misvisende.

  Du kan rakke ned på meg alt du kan av mangel på egne argumenter, men faktum er at jeg har mistet all respekt for deg og ikke gidder diskutere med deg. Lykke til med å nettknulle yoyoyos. HEHEHE

 36. Geir says:

  Så var det dette med Fanden og biblen. Det er mulig du liker tall Einstein, men det er tydelig at du ikke lærer så mye av dem. Du får kose deg med raseteoriene og smileysen dine.

 37. Einstein says:

  Jeg har stor forståelse for dine synspunkter antigirl. Når man får servert tall som er udiskuterbare holder det liksom ikke lenger å synse og slenge ut av seg lettvinte påstander. Da er det enklest å stikke…. 😀

  Har ikke sagt at bloggen er dårlig – det er igjen en av dine vidløftige påstander. Jeg finner stor underholdning i å blottlegge slike som deg og Geir som åpenbart ikke vil holde dere til facts, men liker å slenge møkk mot alt det norske.

  Takk for god underholdning – det skal du og Geir ha…hehehe 😀

  PS. hvordan får du 3 av 27 til å bli 11%? Bare lurer…hehe 😀

 38. Einstein says:

  Geir: Jeg føler meg rimelig overbevist om at hvis mine tall og påstander er feil, ville dere imøtegått dem i stedet for å produsere flere negative hypoteser om min person. Hvis dere evner da…hehe

  Ha en riktig god natt og ikke glem matpakka når dere tasser i SFO’en i morgen. 😀

 39. Geir says:

  Foresten Einstein, jeg glemte å spørre: Du sier retorisk “Hvis vi sier at alle disse blodtørstige menneskene av to nasjonaliteter, tilsammen kverket en person hver – kan vi sammenligne med 4 millioner nordmenn som kverket 25 stykker i en avsindig blodrus.

  Statistisk sett – hvem er mest blodtørstig?

  1. Kineserne?
  2. Polakkene?
  3 Nordmennene? ”

  Kunne du tenkte deg å legge fram det statistiske materialet som du må sitte på som viser at Kinesere dreper minst en person i året hvert år i Norge? Jeg mener det er vel ikke slik at du generaliserer ut fra en enkelthendelse, et drap i 2009, og lagt dette til grunn for å hevde at kinesere dreper minst en person i Norge årlig ? Det ville vel i så fall være ganske dårlig bruk av tallmateriale ville det ikke?

 40. Nowhere Man says:

  @ Odd:

  Og det var ditt input (bidrag?) til diskusjonen, Odd. Ikke mye du tilfører da, – men det var jo på norsk da, – og det teller vel en del,- eller kanskje mest? Så du tror det var for å imponere? LOL. Kan du prøve finne andre forklaringer?

  @ Magnhild:

  you lack responsiveness – important for a blogger-girl, mind you!

 41. Einstein says:

  Selvfølgelig kan jeg ikke det. Aner ikke om kineserne dreper null, 1 eller 50 pr år i x antall år bakover. Det er heller ikke tema – antigirl og du refererer til et konkret år – altså 2009. Hvor har jeg gitt uttrykk for at kineserne dreper en person hvert år? Vennligst oppgi det i neste innlegg.

  Det er det 2009 jeg svarer for nå, er det andre år du ønsker å debattere så er jeg åpen for det.
  Da er det ikke sikkert kineserne er de som dreper mest – poenget er at totalt sett og etnisk sett så er utlendinger som dreper flest, begår mest alvorlig kriminalitet osv.

  Det kan jeg dokumentere – kan du dokumentere at det ikke er slik. Tror ikke det. 😀

  • Analytikeren :P says:

   Så dokumenter det…. Ikke bar si det. Jeg kan også si at jeg er gud, og at jeg kan dokumentere det. What the hell! Måten du legger frem på er ganske usaklig. Skjerpings, Einstein 😉

 42. Einstein says:

  Glemte i forrige innlegg å presisere (igjen)… Når man skal se hvem som er mest kriminelle kan man ikke si at 100 fra grønland, bosatt i Norge drepte 100 personer, men etnisk norske drepte 200 personer, altså dreper nordmenn mest. Nordmenn er ca. 4 millioner.

  Det er en enkel sak som dette, dere ikke skjønner. Det er helt korrekt bruk av tallmateriale, uansett hva dere måtte mene.

 43. Anonym says:

  Uansett internasjonale statistikker s[ er dette en familje som er d;d i alt for tidlig en alder og p[ en ganske tragisk m[te Slike saker m[ behandles individuellt uansett hvor man kommer fra og uansett hva man tror p[. Teoretisk sett er det ikke sikkert at gjerningsmannen er funnet.
  Innen krim har drap funnet sted og gjerningsfolk har f[tt det til [ se ut som selvmord.
  Uansett fortid s[ skal det veldig mye til f;r noen velger [ rydde ut hele familjen sin.

 44. Anne says:

  Det er jo soleklart hva som er problemet i denne saken og liknene saker. Pappa`n har värt geriljasoldat i 10 år, og familien kommer til Norge uten noen som helst psykiatrisk hjelp. Det er vell ingen normenn som hadde klart seg ute i samfunnet uten hjelp etter å ha opplevd sikkert mange grusomme hendelser rundt seg.

  Det er under all kritikk å dra innvandrere inn i landet fra ulike grusomme forhold, når staten ikke kan tilby hjelp. Man hjelper ikke ved å gi dem ett sted å bo, og litt lommepenger. Om det er det staten tror, har NORGE ett stort problem……………

 45. Anne says:

  Det er den norske innvandringspolitikken som er det store problemet i Norge. Jeg er helt for å ta imot innvandrere inn i landet, MEN… vi kan ikke fortsette å se på innvandrer som bare kriminelle uten å se videre på grunnen til att de fleste kriminelle handlinger blir gjordt av innvandrere. Dem fleste innvandrere som kommer til Norge har opplevd så mye grusomme ting, att vi kan ikke i våre villeste fantasier forestille oss hvor mye grusomt dem har opplevd og sett. Om ikke Norge kan tilby i mange tilfeller psykiatrisk hjelp, så må vi slutte å ta inn flere innvandrere.

 46. Guro. says:

  Det er værken det ene eller det andre.. Det er rett og slett MORD, DRAP.. og selvmord.. Syns vi skal slutte å lage andre “fine” ord for drap..

 47. Kjell says:

  Smakløst!

  Her er det flere som har mistet livet på en grotesk måte, og alt dere diskuterer er innvandrerpolitikk?

  Sier igjen: Smakløst!

 48. Snehvit says:

  Man kan spekulere hit og dit, men noe klart svar på hvorfor dette skjer finner man nok aldri. At det er en “manneting” er vanskelig å si.. Føler egentlig bare at media gjør dette til underholdning, gir oss detaljer om hvordan de stakkars barna ble drept. Er det egentlig relevant? Nei.. UAnsett handler dette om tegn i tiden.. Bibelen forteller om at i de siste tider skal det unaturlige bli naturlig. Vi ser en trend, hvor dette skjer jevnere og jevnere, menn som utsletter sine familier. Det er så unaturlig og motstridende at verre blir det ikke… Er ikke meningen av vi skal forstå det.. Samtidig dreper vi tusenvis av barn i aborter hvert år…som nasjonen Norge.. Ja, men det skal vi bare sitte og hvile trygt på, for disse personene som aldri får eksistere er tause ofre, enkelt å skuffe bort..Folk som ikke klarer “ha seg” uten å unngå uønsket graviditet, lav intelligens.. Så da bare dreper de barna, patetisk og feigt. Søk Jesus og bli renset fra vondskap… LA oss håpe denne familien hviler trygt i Guds hender…

 49. mj says:

  Det må vare egoisme som ligger bak for å utføre disse grussome handlingene og ikke om man er svartskalle,blek,religion eller herkomst.
  Hvis man har tenkt å begå selvmord hvorfor skal man ta med seg resten av sin egen familje.? Det må vae egoisme.
  De som tenker sånn som Fredrik må ta en tur hos psykologen synes jeg.
  jeg mener det fordi til og med dyr kan vise medfølelse.
  Og en ting må jeg sie.Det du sier eller skriver kan avsløre hvor smar eller dum man er.

 50. Anna says:

  Hei, man maa forstaa at dere er ogsaa flere etniske nordmenn som drepper kjaerester, barn, som dere har sett i avisene, og tallene oeker. Saa det er dumt aa si at fordi mann er ”ikke etnisk norsk” gjoer mann sanne voldige tingene. Vold i Norge oeker, og det er samfunn som er problematisk noen ganger.

 51. KAH says:

  Svært sjelden kvinner gjør som dette. Men det skjer. Siste tilfelet jeg vet var i Tyskland for noen dager, kansje en uke eller to siden. Hun sprengte leiligheten med sitt barn og og exmann. For så å ta med seg sinne våpen bort til et sykehus å ta med så mange som mulig før hun selv ble drept av politiet.
  Jeg trur derimot at “trigeren” og motivene er litt forskjelig mellom kvinner og menn. Og sist men ikke minst trur jeg ikke det er forskjel på om innvandrere eller etniske nordmenn gjør sånt.

  • antigirl29 says:

   Takk, KAH, vi trengte litt foruft her.

   Jeg lurer nemlig også på dette: Hva er motivene bak slike handlinger? Hvorfor er det en overvekt av menn som begår dem? Hva trigger det hos menn? Og selvfølgelig ogås: Hva trigger slike handlinger hos kvinner? Er det forskjell?

   Jeg hadde på en måte håpet vi kunne ha litt åpen debatt rundt dette i stedet for å bruke energi på folk som ikke kan regne prosenter. Og nei, jeg har ingen mening her. Jeg bare konstaterer fakta og vil gjerne vite noe om årsakssammenhenger.

 52. Alexander says:

  Både Irak og afghanistan krigen er verre enn dette det ser ut som den er fjern fra nordmenne verdebsbilde i det helt tatt.Indirekte krigen er årsaken til den psykiske lidelse isin tur har løst det grusomme.Kulturelt sjokk med den feminiset staten allre er hjernevaska av ble aldri godtatt av de fleste flyninger fra Irak og Iran.Det er ikke bare bosette dem så glemmer deres historier.

 53. Morten T says:

  Er ikke hudfargen som er problemet.. men religion! Alle som tror på Allah eller Gud er dumme mennesker med lav IQ. Han drepte hele familien fordi han innbiller seg at han tar dem med til et bedre sted. Største er dem som tror på Islam. De tror så sterkt på dette at det er galskap…!

 54. villemej says:

  Det som slår meg først og fremst med denne debatten er hvor umoden debattstarter oppfører seg.
  Antigirl visste jo at hun startet en debatt med mye følelser involvert, men likvel tar hun ikke ansvar for det hun har startet. Blant annet vil hun ikke snakke med en debatant fordi han “bare” kommer med tallmaterialet og driver med uthenging og det vil ikke antigirl være med på.

  Når hun, som også media gjorde, plukker opp en sak med et så sterk og omfattende følelsesbilde hos befolkningen, hva tror hun at hun kan forvente? Media hadde ikke plukka opp denne saken og gjort det til hva den er, om vi som forbrukere ikke ville lese om det, og ikke minst ha meninger om det. Antigirl hadde mest trolig ikke laget sin lille antiblogg om tema om hun ikke visste at dette var noe som brydde folk.

  Istedenfor å starte en seriøs diskusjon med de heller far-out innleggene om at dette er Iran sin skyld, eller svare seriøst på spørsmål om hvor hun har sine talldata fra (som og for meg virker noe søkte), så kommer hun stort sett ikke med bedre svar enn de hun selv beskylder for å være useriøse. Stort sett copy-paste ser det ut til, med stadig gjengivelse av de 3 av 25 drapsmenn med utenlandsbakgrunn, men da selvsagt ikke med beregna di som ikke har opphold i Norge … det burde ringt en bjelle for de fleste allerede her.

  Diskusjonen om hvordan dette framstilles i media, om invadrerpolitikken, om syn og meninger folk har, den er jeg gjerne med på, da jeg selv trenger å utvide min horisont. Men akkurat denne debatten, som antigirl skryter på seg at hun ville starte, den utvider ingenting.

  Skal man antiblogge om seriøse ting, får man ta det seriøst. Ellers så får du heller holde deg rosablogging, hvor du mer sannsynligvis hører hjemme.

  • Einstein says:

   Villemej: Du har helt rett. Første bud hvis man skal slå om seg med linker til statistikk er at man skjønner statistikk, andre bud er å bruke dem korrekt, tredje bud er å innse og innrømme det hvis man ikke skjønner. 😀
   Jeg henger ikke ut noen. Jeg forteller hva offisiell statistikk forteller – er det uthenging så er det greit for meg.

   Antigirl feiler dessverre på alle punkter og bør finne seg noe annet å blogge om, der intellektet strekker til.
   Er sikker på at en blogg om plastikkboksene på Nille vil være mer i antigirls gate…. 😀

 55. Morten T says:

  Klart dem har lav IQ når dem tror en eventyr bok er virkelighet? Noen kaller det Gud, noen sier Allah. Jeg sier Eventyr. Islam lever jo på 500 bak i tid. Du kan jo ikke bli særlig smart av det.

  Helt utrolig at vi mennesker lever i 2010 og tror på det tullet der.

  • Analytikeren :P says:

   Men det der er jo en helt annen diskusjon. Litt av en avsporing!

  • evi says:

   ”Helt utrolig at vi mennesker lever i 2010 og tror på det tullet der”

   du tror ikke på Islam engang. du er selv en som lever i hullet sitt og vil ikke vite hvorfor er Islam verdens raskeste og største religion.

 56. Jooz says:

  FYI det er langt flere slike tilfeller med kvinner som dreper familien sin enn menn, bare skjekk saa og si alle USA’s familietragedie saker. Kristne modre som dreper alle barna sine paa de mest brutale maater.

 57. Anonym says:

  Drapene var på MORTENSRUD, ikke MANGLERUD!! Spiller ingen rolle annet enn at rett skal være rett!!!

 58. Hallooo?? says:

  Statistikk?
  Kjære dere, jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har finlest alle innleggene her. Delvis fordi så mye er rent, useriøst tøv, dels fordi noen har det med å vri og vrenge på tall som de egentlig ikke skjønner selv, men legger fram fordi det gir dem en (vrang-)forestilling om seriøsitet og belegg for sine påstander. Til begge sider; jeg har møtt utrolig mange mennesker både gjennom jobb og privat – gjennom et forholdsvis langt liv. Svært mange av disse kommer fra andre kanter av verden. Jeg har også kjent en del kurdere i mitt liv. Også noen som har oppgitt at de har en fortid som geriljasoldater. En rask gjennomgang av hukommelsen her og nå gir et resultat på 3 (feilmarginen er realtivt stor, da tallet utelukkende er basert på hukommelse) – av disse er to dømt for drap her i Norge. Det betyr altså at av de 3 tidligere geriljasoldatene fra Kurdistan som jeg personlig kjenner, så er 66,66% dømt for drap her i Norge. Betyr dette automatisk at 66,66% av alle kurdere er drapsmenn? NEI! Betyr det at alle med fortid som soldater, gerilja-/FN- eller alle typer soldater er farlige for sine familier? NEI!
  Det er veldig mange forklaringsmodeller som kan legges til grunn her, og avanserte konspirasjonsteorier à la Azad Kurdistan er vel de minst troverdige, selv for de som vet at Iran er et sykt, paranoid regime.

  Det jeg vil fram til her, om noen ikke skulle fått det med seg, er: tenk folkens, undersøk, bli kjent med folk, les, spør, undres, vær grundige!! Og ikke minst – vær etterrettelige i deres bruk av “fakta”. Noen her vil være oppegående nok til å skjønne hvorfor jeg setter fakta i anførselstegn. Og til deg antigirl; du har en god holdning, fortsett og underbygg denne med FAKTA (uten anførselstegn) og ikke med føleri. Og en ting til; vær grundig også i henvisningen – dette skjedde på Mortensrud, ikke Manglerud. Mortensrud ligger langt sør i Oslo og er befolket med en – i forhold til resten av Oslo – ekstremt stor andel mennesker med opprinnelse andre steder enn Europa. Jeg har bodd her i 6 år, og har aldri bodd et roligere og finere sted.

  • Analytikeren :P says:

   Må si meg enig der. Kunne ikke ha sagt det bedre.

  • Einstein says:

   Til hallooo:
   Sitat: “Jeg har også kjent en del kurdere i mitt liv. Også noen som har oppgitt at de har en fortid som geriljasoldater. En rask gjennomgang av hukommelsen her og nå gir et resultat på 3 (feilmarginen er realtivt stor, da tallet utelukkende er basert på hukommelse) – av disse er to dømt for drap her i Norge. Det betyr altså at av de 3 tidligere geriljasoldatene fra Kurdistan som jeg personlig kjenner, så er 66,66% dømt for drap her i Norge. Betyr dette automatisk at 66,66% av alle kurdere er drapsmenn? NEI! Betyr det at alle med fortid som soldater, gerilja-/FN- eller alle typer soldater er farlige for sine familier? NEI!”

   Statistisk betyr det

  • Herregud jeg har aldri vært ute for en større idiot enn deg! Så selvhøytidelig og pretensiøs burde det være forbudt å være…..!! ÆSJ, du er sikkert stygg også!

 59. Antropolog says:

  Æres drap og Slike handlinger er aktuell bland Kurdere, det kommer fra deres manndominerende kultur. Og det er ikke noen nyt bland kurdere som bor i Skandinavsk land heller, [Advarsel til de som har kontakt med Kurdiske menn ]
  til [Arbeider fra grasrota ]
  Mannen var medlem av en kommunist parti (komole) og han var ikke Muslim!
  til [Azad Kurdistan ]
  Om det er en terror handling og Iransk myndighet stå bak..!! Er dummeste kommentar.

 60. Dette er en useriøs og tragisk diskusjon, men provoserende fordi det er så liten kunnskap som blir formidlet her!
  Det er bare å ta en titt på hvor mange innvandrere som sitter i fengsel i forhold til etnisk norske nordmenn så vil man fort forstå hvem det er som står for kriminalitet i dette landet. Det er naivt å ikke se at vold og kriminalitet er vokst med innvandringen til Norge.
  Det er et tankekors at innvandrere må kurses i at man ikke kan voldta norske jenter.
  Det er et tankekors at det er flere innvandrer i fengsel enn nordmenn.
  Det er et tankekors at politiet gikk ut med informasjon om voldtektsmenn for ett år side ca. alle voldtektene som var gjort det siste året var av utlendinger 80% av voldtektene var utøvd mot norske kvinner.
  Det er et tankekors at homofile ikke kan gå sammen på Grønnland uten å bli slått ned.
  Det er et tankekors at hvis man tar opp disse emnene ansees man å være rasist!
  Jeg er verken rasist eller innehar fremmedfrykt, jeg har kun meninger som jeg vil kunne snakke om fritt uten å bli stemplet! Hva faen skjedde med at nordmenn har ytringsfrihet

 61. Einstein says:

  Til hallooo:
  [quote]Jeg har også kjent en del kurdere i mitt liv. Også noen som har oppgitt at de har en fortid som geriljasoldater. En rask gjennomgang av hukommelsen her og nå gir et resultat på 3 (feilmarginen er realtivt stor, da tallet utelukkende er basert på hukommelse) – av disse er to dømt for drap her i Norge. Det betyr altså at av de 3 tidligere geriljasoldatene fra Kurdistan som jeg personlig kjenner, så er 66,66% dømt for drap her i Norge. Betyr dette automatisk at 66,66% av alle kurdere er drapsmenn? NEI! Betyr det at alle med fortid som soldater, gerilja-/FN- eller alle typer soldater er farlige for sine familier? NEI![/quote]

  Statistisk betyr det det at 66.66 av alle kurdere du kjenner er drapsmenn. 😀

 62. Einstein says:

  Til hallooo:
  [quote]Jeg har også kjent en del kurdere i mitt liv. Også noen som har oppgitt at de har en fortid som geriljasoldater. En rask gjennomgang av hukommelsen her og nå gir et resultat på 3 (feilmarginen er realtivt stor, da tallet utelukkende er basert på hukommelse) – av disse er to dømt for drap her i Norge. Det betyr altså at av de 3 tidligere geriljasoldatene fra Kurdistan som jeg personlig kjenner, så er 66,66% dømt for drap her i Norge. Betyr dette automatisk at 66,66% av alle kurdere er drapsmenn? NEI! Betyr det at alle med fortid som soldater, gerilja-/FN- eller alle typer soldater er farlige for sine familier? NEI![/quote]

  Statistisk betyr det det at 66.66 av alle kurdiske geriljasoldater du kjenner er drapsmenn her i Norge. 😀 En god grunn til å sette på bremsen i innvandringspolitikken.

 63. kkkis says:

  Antigirl, du driter deg ut. Statistikken fra Kripos viser helt klart at utlendinger (menn) er kraftig overrepresentert i drapsstatistikken i forhold til etniske nordmenn. F. eks i 2007 og 2008 sto de for om lag halvparten av drapene i Norge. I 2006 ble det begått 20 drap av nordmenn, mens 12 ble gjort av menn med en annen etnisitet. Her sjekk det ut selv!!!

  https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/kripos/Vedlegg_608.pdf

  Fengslene i Norge er fylt til randen med kriminelle utlendinger, dette vet jeg da jeg kjenner flere som jobber innenfor fengselsvesenet. I Norge skal det ikke være slik at om lag halvparten av de som sitter inne er av en annen etnisitet enn den norske! Skammelig! Selvfølgelig finnes det mange hyggelige innvandrere/utlendinger, kjenner flere jeg gjennom skole/jobber, men dessverre en altfor stor del av de som bedriver kriminalitet. Det er et ubestridelig faktum, selv om du ønsker å tro noe annet.

 64. Silje says:

  Kjære “Vi kan ikke alle være naive”. Det virker som du har et litt naivt forhold til ytryngdfriheten. Retten til ytring beskytter deg ikke mot å bli motsagt eller verbalt angrepet for dine meninger. Derimot hvis du opplever trusler om vold eller vold så beskytter loven deg.
  Det er sikkert kjipt å bli motsagt, og til tider kalt stygge ting, men det betyr ikke at din rett til ytring blir hemmet. Det du opplever er at andre benytter sin rett til å ytre seg til å fortelle deg på mer eller mindre velformulerte måter at de er uenig med deg.

 65. Mmk says:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10004899

  Hvor mange utenlandske finner dere? Fant 2 ved et kjapt overblikk.

  Dette er familietragedier uansett hvilken etnisitet de har.
  Og det er ikke mer vanlig i andre kulturer jeg kjenner til å drepe hele familien sin og seg selv.

  Mye rart som foregår i andre kulturer, men jeg tror ikke dette er noe fenomen man finnner mer vanlig her eller der. Og uansett er det små barn som er født i Norge og som ikke har gjort noen noe galt. Man eier ikke empati om man ikke skjønner det, rasist, fremmedhater eller hva som helst.

  Syns forresten det var et bra blogginnlegg du har! 🙂

 66. lalali says:

  Einstein, du mener vel at 66,66 prosent av kurderne halooo kjenner er drapsmenn. 3 personer er vel et vell lite utvalg til å snakke om “statistisk sett” Etter hva jeg husker så er det vel slilk at alt under 1000 personer ikke bør bli sett på som statistisk representativt

  • Einstein says:

   Til Lalali:

   Ja det er for tynt til å være statistisk holdbart, men det var tallmaterialet vår venn hadde for hånden. 🙂
   Nei jeg mener ikke at 66.66% av alle kurderne halooo kjenner er drapsmenn.

 67. Hallooo?? says:

  Til Einstein:

  Jeg har møtt mange kurdere – fra Iran, Irak, Syria og Tyrkia. Hvor mange vet jeg ikke, men et anslag kan være omkring 30-40 personer. Jeg er ikke istand til å se på en person om han/hun er kurder, selv om jeg skulle kjenne opprinnelseslandet deres. Som tidligere nevnt har 3 av dem opplyst at de har vært geriljasoldater. Og to av disse er altså dømt for drap i Norge. Historiene til de to, både før Norge og i Norge, er ekstremt forskjellige og har ingen felles referansepunkter, det jeg kjenner til. Det eneste de har til felles er altså, såvidt jeg vet, at de er menn, kommer fra kurdisk område i Iran og har vært utsatt for fengsling, tortur og forfølgelse i Iran. Og de har altså vært geriljasoldater i mange år. Statistisk sett, utifra de jeg har møtt – blir dermed prosentandelen drapsmenn blant disse 5-6,66% – alt etter om man legger 30 eller 40 personer totalt til grunn.

  Poenget med dette er igjen å vise at man kan få statistikk til å vise hva som helst, det kommer bare an på hva man vil ha fram.

  Når det gjelder din påstand om at dette er nok til å vise at vi bør begrense innvandringen, så vil jeg igjen be deg (og de fleste andre debattantene her) om å være mer nøyaktige i begrepsbruken og benytte mer fakta. Vi har praktisk talt ikke innvandring til Norge, vi innførte en innvandringsstopp i 1976, og den gjelder fortsatt. De som kommer som innvandrere nå, er fra EU-land. Noen kommer hit som ektefeller til norske borgere. Det er det vi har av innvandrere. De øvrige som kommer, kommer som kvoteflyktninger og asylsøkere. De er IKKE innvandrere. Jeg er av den mening at de som har reelt behov for beskyttelse, selvfølgelig skal få opphold her. Men jeg har også sett at de som er i den situasjonen ofte har gjennomgått svære traumer og ofte har grusomme opplevelser de må leve med. Jeg mener at disse automatisk bør igjennom en slags “avkoding” dvs. omfattende psykiatrisk behandling med en gang de kommer, uavhengig av om de der og da viser symptomer på psykiske traumer, eller ikke. Vi har sett nok eksempler på at tidligere traumer innhenter folk før eller siden. Bare et bittelite antall blir drapsmenn, men veldig, veldig mange sliter og blir f. eks. arbeidsuføre. Disse kunne hatt en helt annen livskvalitet ved adekvat behandling. En annen ting er hva du og jeg kan gjøre ved å erstatte fiendtlighet med vennlighet, likegyldighet med interesse, fordømmelse med toleranse osv. Til syvende og sist er det mye opp til oss hvilket samfunn vi vil ha.

 68. Blabla says:

  Men likevel har du ingen problemer med å bruke begreper som statistisk sett. Burde ikke du, som er så opptatt av riktig bruk av begreper og tall ha vært den førtste til å unngå en slik tabbe.

  Jeg mener, du har gjentatt det samme innlegget tre ganger for å få det riktig, så jeg regner med at det ikke var en tabbe fra din side å bruke begrepet “statistisk sett” .

  Jeg mistenger, Einstein, at dette ikke var en problemstilling du brydde deg videre om når du skrev innlegget. Jeg tror til å med at jeg kan våge å si at tanken ikke streifet deg i det hele tall. Dette handler ikke om tall, regning eller statestikk for din del gjør det vel?Det handler tydeligvis om å kunne dupere andre.

 69. Khadija says:

  Vel..Jeg tror noe av grunnen til at det som oftest er innvandrere må være at dette først og fremst er folk som har opplevd mye tragisk i livet sitt, hatt en tøff barndom. Mange av de har opplevd krig, drap og vold. Det er da ingen sjokk om slike folk ikke er helst stabilie :S..Noen ganger så må det ikke mye til før de sier “klikk” og personene gjør noe den tidligere hadde mareritt om..

 70. Einstein says:

  Det beste tiltaket som kan gjøres for å hjelpe innvandrere, asylsøkere etc. er å begrense strømmen hit til Norge. Det bør være elementær kunnskap for dem som gidder å følg med.

  Slik det har vært hittil, med en strøm av mennesker over Norges grense – i hovedsak for å søke lykken, slik kan vi ikke ha det. Begrunnes med følgende:

  I fjor var det vel ny rekord av asylsøkere til landet, mener det var rundt 17000 mennesker. Noen få til så ville en stadion som Ullevoll vært smekk full.
  Alle disse menneskene skal ha botilbud, lommepenger, behandling av sine 17000 søknader etc. Man behøver ikke å være spesielt oppvakt for å skjønne at Norge ikke har menneskelige ressurser, botilbud etc. til å følge opp alt dette.
  Når brorparten av disse “hjelpetrengende” benytter alle tilgjengelige metoder for å skjule sin identitet for dem som skal vurdere deres søknader blir behandlingen ekstra tidkrevende og ressurskrevende.
  Skjule sin identitet kan gjøres på flere måter, de mest brukte er å fjerne sine fingeravtrykk midlertidig, spise identitetspapirene eller skylle dem ned i første og beste toalett på fly eller etter ankomst, ikke snakke noe kjent språk osv. Kun oppfinnsomheten setter grenser.
  Resultatet av dette blir at omtrent ingen blir integrert, slik som de gode hensikter er i all dumsnillismen. Kriminaliteten fyker rett i været, flere titusener av mennesker uten papirer og opphold skjuler seg rundt om i landet. hva bedriver de tiden med tro?

  Vi kan ikke hjelpe og bør ikke hjelpe dem som kommer hit kun for for å søke lykken. Synd og si det men selv med oljeinntekten og disponeringen av den så vil vi bli satt sjakkmatt selv, på grunn av lykkejegrene som suger ut alt for mye ressurser. ¨

  Dette merkes for den enkelte som høyere skatt, kamuflert som diverse skatter og avgifter, boligskatt osv. Noen som har lagt merke til det?
  Vi har et helsevesen og eldreomsorg som selv pakistan ville skamme seg over. Infrastruktur generelt forfaller, for man har ikke råd til å vedlikeholde vei, skoler osv. i det uendelige. Noen som har lagt merke til det?

  Alt har en sammenheng. Ikke sett svake grupper opp mot hverandre sa du – man må det av og til ellers så kommer man ingen vei. Skal man ta vare på landets egne innbyggere, ivareta skolegangen til de som skal betale skatt de neste 40 år, gi eldre og pleietrengende en verdig omsorg eller skal man fortsette å lesse pengene ut av landet til korrupte diktaturer, uhjelp som ikke virker og flom av grunnløse asylsøker.

  JA – de som VIRKELIG trenger hjelp skal få det, de som helst vil komme hit for å stikke sugerøret i honningkrukken kan dra dit de kommer fra og forsøke å bygge noe i eget land.
  Vi som bor i Norge, betaler skatt, har bygd opp landet – skal, vil og må ikke ha dårlig samvittighet for at noen har det dårligere enn andre. De som har det verre enn oss må faktisk bidra selv til å komme seg på beina.
  Her kan man hjelpe ved å skolere dem i sitt eget land og hjelpe til med å bygge deres egen infrastruktur.
  Dra dem inn til Norge ender opp i en ting i løpet av to tre tiår – Norge blir gruset til det ugjenkjennelige. Er det virkelig noen som ønsker det slik?
  Svar: ja, de som applaudere den uvettige innvandring og asylsøker-strømmen gjør det, trolig med bakgrunn i liten forståelse for utviklingen på sikt.

  Capiche?

  • Nemesis says:

   Einstein du er virkelig sint, og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Du bor sikkert i en kritthvitt distrikt uten noe som helst kontakt med de du omtaler så nedlatende her. Men det hører til i historien at folk vandrer fra der det er nød til der det er overflod, så enkelt er det. “Lykkejakt” er noe alle driver med selv om ordet har blitt kidnappet og tilsølt av Frp i sin iver til å skremme sånne som deg. Problemet for ikke-hvite innvandrere er at de har kommet til et kontinent som sliter med selvoppfattelse og som ikke er vante til å leve i hop med andre som ikke helt likner dem.

   De vil da, for å føle trygghet selv, tvinge disse nye menneskene til å oppføre akkurat som de selv gjør, noe som er umulig og forårsaker en bekreftende og forsterkende sirkel som begge grupper finner ubekvem og forstyrrende. Så kommer Frp og sette ord på hva mange i majoriteten føler og pang så har du denne stuerengjorte retorikken Einstein presterer. Det er bare en polemikk som deler mennesker og som ikke er til noe til nytte i det hele tatt, siden det er hverken inspirerende eller oppfordrende til bedring.

 71. hvabra says:

  En test

 72. 19vidar75 says:

  Kanskje ett tankekors å vite at ikke alle nordmenn har levd like krevende liv som mange av innvandrerne….

  Einstein sier: “Vi som bor i Norge, betaler skatt, har bygd opp landet – skal, vil og må ikke ha dårlig samvittighet for at noen har det dårligere enn andre”

  Mja, mjo, så lenge vi ikker den som har forårsaket at andre har det dårligere, gjennom vår hamstring av deres resurser etc., så er jeg forsåvidt enig med deg. Men derifra til å si at vi ikke skal ha OMSORG, gjerne ubegrunnet, for andre er en helt annen ting. Ofte skammer jeg meg over, som Nordmann, over nordmenns litt nedlatende og overfladiske levesett med enkle løsninger og forklaringer på hvorfor alle andre er så mye mer elendige enn oss.

  Jeg sier ikke “Gi så det svir”, men “GI SÅ DET VARMER”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s