Utrygg eller ulovlig? Valget er manges

Posted: 22. September 2010 by antigirl29 in Gråblogg, Styresmaktene padler
Tags:

VG forteller i dag om Maria Amelie, som lever ulovlig i Norge. Jeg syns historien illustrerer noen poenger som norske styresmakter glemmer:

 • Personer som Maria Amelie blir stilt overfor umulige valg. Hun kan enten leve et svært utrygt liv i Kaukasus eller et litt mer trygt, men ulovlig liv i Norge. Ingen av valgene appellerer veldig mye, men å være i Norge, gir størst mulighet for å leve overhode.
 • Maria Amelie forsøker ikke å leve et luksusliv i Norge. Hun forsøker å overleve.
 • At Maria Amelie er papirløs, betyr i utgangspunktet at hun ikke har rett til helsetjenester. Med alt det fører med seg.
 • Maria Amelie har ingen unik historie. Det er mange, mange som er som henne.
 • Flere ganger i uken, sender UDI ut mail hvor de skryter av hvor mange færre asylsøkere de har tatt i mot og hvor mange de har kastet ut. Det er folk som Maria Amelie som blir kastet ut. Folk som ikke har noen alternativer. Folk som kunne bidratt med mye positivt i Norge – om de fikk lov.

Seriøst, folkens. Mener dere virkelig at Norge driver en liberal innvandringspolitikk? Ta en prat med UDI.

Advertisements
Comments
 1. Pia says:

  Det er den samme gamle historien, de som burde bli sent ut blir her, og de som burde
  få bli her blir sent ut. Hun kom hit som barn med sine foreldre, det var vel ikke hun som bestemte seg for å flykte. Hun har overlevd her i åtte år som vaskehjelp og hva vet jeg, hun har vel ikke motatt et øre fra den norske staten. Hun er utdannet, intelligent og arbeidsvillig, men hun skal ut. UDI er rene byråkrater som istendfor hjerne og hjerte har paragrafer og lover. Jeg blir så sint.

 2. Mogadonen says:

  Det er et faktum at når vi får bli kjent med folk og om deres liv, så får vi sympati med dem og ønsker at de skal få bli i landet. I dette tilfellet snakker vi om ei dame som ikke kommer til å koste det norske samfunnet stort. Det er vel heller slik at hun kommer til å bidra til samfunnet, og basert på hennes engasjement og stå-på-egenskaper, så kommer hun vel til å bidra langt mer enn gjennomsnittsnordmannen.

  Det som er ute av kontroll her i landet er ikke bare antallet mennesker som ønsker å komme hit, men hvordan disse behandles. Elendige pedagogiske forhold for folk som skal lære norsk, der man putter analfabeter sammen med universitetsutdannede og legger seg på laveste nivå, vi snakker om lange saksbehandlingstider som gjør at de minste barna som lærer norsk ikke snakker sitt egentlige morsmål og som vil bli fremmede i det landet de sendes tilbake til. UDI er en maskin med dårlig dømmekraft. Det har de bevist mange ganger. Dog skal det sies at alle er sinte på dem. Noen mener de er for greie og andre for strenge. Det jeg har sett, og jeg har førstehånds kunnskap om dette, er at de ikke bruker skjønn på en adekvat måte. Vi mottok en gang et brev som var gjennomsyret i sin språkbruk, at de rett og slett ikke trodde på oss. Dette er 8 år siden, men det vi gav av opplysninger var 100% sant og ikke noe tøys. Nå er dette bak oss, men fortsatt blir jeg forbannet over avslaget vi fikk da. Ikke fordi de sa nei med et fornuftig argument, men fordi de var nedlatende i sin språkbruk og satte tvil om våre forklaringer.

  Vårt lovverk er basert på normer og regler. Normer og regler vil hele tiden vil være i bevegelse, og dette er noe som åpner for skjønn. Det er altså lov å bruke hue.
  Å sende ut Maria etter alle disse årene blir derfor feil. På den annen side så må det ikke bli sånn at dersom du gjemmer deg lenge nok så får du bli i landet. Her var det foreldrene som la stein til byrden og ikke henne. Så, jeg ønsker Maria lykke til og håper at UDI bruker kunnskapen vi mener de skal inneha og legger tilrette slik at hun kan begynne å skatte og betale for seg.

 3. Steinar says:

  Paradoksene er mange, ref. Mulla Krekar, Taliban torturister, flykaprerer mm er garantert opphold på evig tid. Kommer de fra land med dødsstraff, vil de aldri bli utvist og er evige forbrukere av velferdstjenster.
  Hvorfor aksepteres de at de med opphold på humanitært grunnlag og asyl kan reise til sitt hjemland på lange ferier uten at det får konsekvenser for oppholdstillatelsene?

  Hvorfor skal de ha full tilgang på velferdsgodene med det samme oppholdet er gitt?

  Hvorfor stilles det ikke krav til dem?

 4. antigirl29 says:

  Men hvilke krav mener dere skal stilles? At de har god utdanning og kan gjøre en god jobb? Ofte er det de som trenger det minst.

  • Du tar nok feil. For en totalitær stat eller en terrorist, er det klart at det er de som er godt nok utdannet til å si noe fornuftig som er de første til å få en kule gjennom skallen. Analfabeter er sjeldent noe mål for systematisk utryddelse.

   Historien er fulle av eksempler. Tenk bare på hva Stalin gjorde i de baltiske landene, eller hva Pol Pot gjorde i Cambodia

   • Geir says:

    Vel, viss du først skal velge folkegrupper som blir forfulgt så vil du fort finne mange analfabeter der. Urfolk over hele verden opplever forfølgelse, og du skal ikke lenger enn til Frankrike for å finne en umenskelig behnadling av Sigøynere.

 5. JILL WHITE FANEBUST says:

  Hun er en ærlig sjel som ikke ligger landet til byrde må selvsagt ut fra Norge.
  Slike som henne vil ikke Stoltenberg og han displer ha her i landet.De samler
  på terrorister og kriminelle.Flere som finner veien hit bedre er det.

  JILL

 6. maria amelie says:

  Takk for deres kommentarer. Det er viktig også å presisere at jeg ville aldri klart meg uten vennene mine og norske folket som har hjulpet meg til å overleve, og som behandlet meg i motsetning til systemet, som et menneske. Denne boken er like mye min historie, som historie om hverdagshelter som tok meg på alvor og trodde på at jeg kunne dø hvis jeg ble sendt ut av landet.

 7. Robotman says:

  Nå har jeg vært gift i mange år med en kvinne som trengte stempel i passet årlig over en lang periode, deretter gikk vi “kanossagang” for å få Norsk pass. Etter utallige besøk hos UDI var det ikke vanskelig å skille ut de som burde få bli og de som burde sendes hjem.
  La de som klarte å komme seg opp og inn til UDI før klokken 11 om formiddagen få bli. Det var to forskjellige verdener å komme til UDI på morgenen og ettermiddagen. På ettermiddagen kom alt “søplet” som trengte i køen og brukte barna for å bane seg vei i kø og ellers i systemet. Jeg har stor sympati med de som klarer å holde ut en slik jobb.
  Dette ble selvfølgelig svært generaliserende men for de som ikke tror meg, ta en tur og se selv.
  Maria Amelie: Fikk jeg bestemme skule du fått opphold på timen. Du har over tid vist vilje til å yte noe for det norske samfunnet, fått utdannelse til tross for at alt lå til rette for at det ikke skulle være mulig. Du har ikke krevd å få goder som andre ikke får, du har sørget for at andre har hjulpet deg å få betalt dine regninger så ikke du lager noe problem for andre. Skulle ønsket jeg kunne hjulpet deg jeg også.

 8. antigirl29 says:

  Seriøst, Robotman, du mener man skal skille ved om folk kommer seg opp om morgenen og kaller noen folk for søppel?

  Vil vi virkelig ha et skille mellom verdige og uverdige innbyggere? Minner mye om rasisme, spør du meg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s