Ting som skjer når prostitusjon forbys

Posted: 13. September 2010 by antigirl29 in Styresmaktene padler

I dag skriver VG om tenåringsjenter som selger sex.

Det er selvfølgelig veldig bra at man tar tak i dette problemet, særlig hvis det er snakk om menneskehandel. Men hva gjør man egentlig? Går rundt og ser om man ser noen som ser litt unge ut på gata?

Det norske myndigheter liker å tro, er at man kommer alle problemer til livs ved å forby ting. Derfor har vi altså forbudt kjøp av sex. Men hjelper det? Tvilsomt. I stedet skjer følgende:

 • Prositusjon blir mer likestilt med menneskehandel. Begge deler er ulovlig, derfor kan man like gjerne drive med det ene som det andre. Jeg tror det fører til mer menneskehandel.
 • De prosituerte blir per definisjon involvert i ulovlig virksomhet. Selv om de ikke blir kriminaliserte selv (ennå i hvert fall), blir de tvunget til å drive mer i det skjulte for å få kunder. Det gjør dem mer utsatt for vold og overgrep. Jeg tror også det fører til mer menneskehandel.
 • Som følge av den samme ulovliggjøringen, blir det vanskeligere for de prostituerte å oppsøke politiet ved vold og overgrep. Politiet mister oversikten, de prostituerte mister tryggheten. Det gavner ingen andre enn overgriperne.

Husk at den gjennomsnittlige horekunde ikke er spesielt grei. Og den gjennomsnittlige bakmann er generelt ugrei. Det finnes utrolig mange onde mennesker der ute, og det hjelper ikke å forby dem.

Advertisements
Comments
 1. Jens says:

  Prostitusjon bør være lov, og det bør være lov å kjøpe seksuelle tjenteser. Derimot bør menneskehandel være ulovlig, og det er det, men politiet er mest opptatt med å prøve å ta horekunder med buksa nede. Politiet er for evneveike til å ta bakmennene for menneskehandel. Det ville heller ikke være så vanskelig å få utvist alle tiggerne og disse tenåringsjentene fra Norge. Vi vet at rumenerne er offer for menneskehandel.

  Et feiltrinn var også å kriminalisere kjøperne av sex og ikke selgerne. Hvis et forbud skulle ha noe for seg, så burde begge deler være forbudt. Meningen er vel at kvinnen skal vitne mot mannen som kjøper sex? Hadde salg av sex vært forbudt, så hadde det vært meget lettvindt å få horene vekk fra gata.

 2. antigirl29 says:

  Hvorfor skal vi utvise tiggerne?

  Jeg er veldig mot å kriminalisere de prostituerte. Det vil føre til enda mer skjult virksomhet med det det fører med seg av vold, utnytting og overgrep. Ikke tro at prostituerte begynner å jobbe på Rema bare fordi prostitusjon blir forbudt.

  Edit: Jeg er selvfølgelig enig i at menneskehandel bør være ulovlig.

 3. Bjarne says:

  Gjennomsnittskunden er ikke grei, sier du? Hva baserer du det utsagnet på? Har du intervjuet en menge kunder, eller finnes det undersøkelser som forteller noe om hva slags mennesker kundene er? Eller tenker du at “de er ikke greie fordi de kjøper sex”?

  Jeg tror at gjennomsnittskunden er ganske grei. De er sånn tålig renvaskede, de gjør opp for seg som avtalt, og de får det de betaler for. Jeg tror at de fleste kundene føler seg underlegne og er nervøse når de kjøper sex, og at det ofte er den prostituerte som “har makta”.

  Ta en tur til Amsterdam og se hvem det er som kjøpe sex av jentene i vinduene der. Det er helt vanlige, ofte unge, menn, og de som jobber ser ut til å være fornøyd, for det var kun ekstremt unntaksvis at politiet var involvert. De gangene politiet var der, var det stort sett for å se til at den lovlige handelen gikk greit for seg, slik at både prostituerte, kunder og turister kunne føle seg trygge…

 4. antigirl29 says:

  Bort sett fra at jeg ikke syns det er så greit å kjøpe sex sånn generelt, så kjenner jeg folk som jobber på pro-senteret. De forteller om prostituerte som jevnlig utsettes for overgrep som vold og voldtekt. Og om hvordan dette har blitt verre etter at lovforbudet kom. Nei, jeg har ikke systematisk snakket med horekunder, takk og lov.
  Men for all del, keep on living the illusion. Du er jo sikkert grei, du.

 5. jkl says:

  Det er ikke bare i Amsterdam det er slik, horene som arbeider i bordellene Tyskland betaler skatt, er sykeforsikret og er en naturlig del av samfunnet. Det er vel en mye bedre løsning enn hva vi har her i Norge. Her blir ikke bare sexkunder straffet, men horene har ingen beskyttelese hverken mot horekunder eller mot halliker. Hvorfor alle i Norge er imot bordeller forstår jeg ikke, sex kan ikke forbys ved lov, og derfor er det vel bedre man har et system hvor man har mer kontroll enn hva man har i dag.

 6. Cecilie says:

  Synes prostitusjon burde vært lovlig. Hva med alle de som prostituerer seg for å ta vare på ungen? Ikke alltid lett å få seg jobb ute på markedet og hvis man bare vet om prostitusjon så er det ihvertfall ikke lett. Og hva med de guttene/jentene som kansje ikke har det så lett med å få seg noe? Skal de gå rundt og være frustrerte og deppa når de da KAN gå å kjøpe seg noe? Det er jo ganske tabu å kjøpe sex og selge sex. Vet også om ei i Norge som har det som jobb. Hun betaler skatt av det hun får inn og politiet lar henne og kundene hennes være i fred. Vet dere hvorfor hun har det som “jobb”? Fordi hun elsker sex og skulle gjerne hatt det til alle døgnets tider! Når du først er så nymf. Hvorfor ikke tjene litt penger på det? Jeg synes ihvertfall at det er mer skamfullt å ligge med mange gutter enn å faktisk ta betalt. Nå har jeg ALDRI tatt betalt for det heller da. Så skal kansje ikke si for mye:)

 7. antigirl29 says:

  Eh, jeg vil gjerne understreke at jeg er mot forbud, men ikke fordi at jenter skal ha rett til å prostituere seg så de kan ta vare på barna sine eller fordi at menn skal få seg noe. Tross alt. Prostitusjon er ikke et gode for noen. Det er naivt å tro noe annet.

 8. antigirl29 says:

  Hvis vi først skal innbille oss at prostituerte liker det, hva syns dere om denne bloggen: luder.smartlog.dk ?

  Jeg tror ingen liker å være prostituerte. For noen er det kanskje det minst verste av flere onder, eller de innbiller seg at de liker det, men det er også det.

 9. jonny says:

  appropo ugreie kunder: hun jeg kjenner som jobber på pro senteret mente at de fleste kundene var fulle folk på vei hjem fra byen (noe som også forklarer hvorfor horene opererer i carl johan) selvfølgelig er ikke alle greie, men tror horekunder ikke er noe verre enn folk flest. tipper mer det er din egen motstand mot prostitusjon som får deg til å trekke den konklusjonen.

 10. antigirl29 says:

  Hvis du ser det som din største oppgave å forsvare horekundene her, Johnny, så go ahead.
  Nå må jeg innrømme at jeg lurer på hvem du kjenner på prosenteret. Vaskedama?

 11. Liv says:

  Trist å lese alle disse forskjellige meningene som kommer frem her. Hva voksne mennesker bruker tiden sin til er av mindre interesse, men at unge piker selger seg selv synes jeg er veldig trist. De vil aldri noen gang finne den gode gamle kjærligheten som inneholder både lidenskap og kjærllighet uten grenser. Fortiden vil ligge der som et en vond ting. Vet om så mange vonde skjebner p g a disse dumhetene. At en voksen mann kan misbruke disse ungdommene er grotesk. Vel så betaler de for seg og får sitt nummer, men om det finnes noe bak “pappen” der så må de føle vond smak i munnen.
  Jeg håper samvittigheten siger opp og kveler dem.

  • antigirl29 says:

   Enig med deg, Liv, det er trist. Men man må ta tak i realitetene i stedet for å fordømme de prostituerte eller gjennomføre lovforbud som i realiteten rammer dem.

   Fordømme horekunder, derimot, det kan man gjøre så mye man vil.

 12. jonny says:

  hun jeg kjenner er en lege som jobber som frivillg ved prosenteret, men vi kan godt kalle henne en vaskekone for å få dette til å passe til ditt verdensbilde. jeg prøver ikke å forsvare horekundene,syntes bare du stigmatiserte vel mye i ditt innlegg.

 13. antigirl29 says:

  Her er noen tall fra Prosenterets årsrapport:
  – 75 prosent av utegående prostituerte oppgir at de bruker rusmidler hver dag
  – Halvparten av de prostituerte oppgir at de ønsker å slutte. Et stort flertall oppgir økonomi og mangel på andre jobbmuligheter som årsak til at de prostituerer seg
  – Halvparten av de prostituerte kvalifiserer sin psykiske helse som middels dårlig eller dårlig, 70 prosent mener de trenger psykisk helsehjelp, 68 prosent oppgir fysiske helseplager
  – 85 prosent av utegående og 59 prosent av innegående prostituerte er ikke fornøyde med egen livssituasjon
  – Svært mange oppgir at de er utrygge som følge av prostitusjonsforbudet

 14. Lord-S says:

  Det burde være en horehus i en avside liggende sted der folk kan kjøpe og selge lovlig men utenom det,sånn som foregår i Oslo’s gater det er bare kvalmt..jeg skjønner ikke hvorfor politiet tar taki dette problemet,de er mer opptatt av nabo krangler enn dette.Jeg synes dette burde slutte,jeg liker muslimske land bedre,ihvertfall der ser man ikke neger damer og øst europeere i hver gate,dette skaper så dårlig energi og forstyrrelse men nei da..la det gå det er ikke vårt problem oldning vil man komme langt med,ye right..

 15. En fyr says:

  Du har rett i at forbudet mot sexkjøp ikke har virket. Det er egentlig bare logikk. For horekundene er forholdsvis mange. Horene er forholdsvis få. Så går myndighetene etter kundene. Det blir som å kjempe mot vindmøller, helt håpløst.

  Hadde man hatt lovparagrafer som gav politi rett til å gripe inn overfor horene, hadde effektiviteten vært langt større. Men du vet, når landet styres av sånne folk som nå, går alt den veien høna sparker.

 16. Roy says:

  Vil bare nevne at det også finnes menn/gutter som prostituerer seg. Det finnes også kvinnelige kunder. Dette ble tatt opp i en diskusjon der en representant fra kvinngruppa Ottar uttalte at disse mannfolka som solgte seg bare var noen kåtinger som faktisk også tok seg betalt. “Offeret” er alltid en kvinne ser det ut til. Når det er sagt: menneskehandel er en barbarisk handling, og alle bakmenn må straffes hardt. Når det gjelder prostitusjon bør det enten opprettes lovlige bordeller, eller så bør både kjøp og salg forbys. Synes faktisk vi bør innføre samme system som i Tyskland, der man har et system hvor de prostituerte blir sett på som en legal yrkesgruppe som må betale skatt.

  • Cecilie says:

   Altså hvorfor skal det være forbudt da? Kjøp og salg? Bestemmer vi ikke over vårt eget liv? Ta bakmennene ikke de som faktisk er der ute og gjør det!

 17. Alle som synes sexkjøpsloven er et missfoster av en lov kan melde seg på alle kjøper en hore dagen: http://www.facebook.com/event.php?eid=136806773010504

 18. Trine says:

  Jeg er for forbudet jeg. Jeg har flere år jobbet som frivillig i bymisjonen, jeg har snakket med mange horer, og selv de horene som sier at de gjør det av fri vilje er det umulig å tro på, når du ser på hvordan resten av livet deres er (psykiske lidelser, økonomiske og sosiale problemer). Å ikke ha et forbud er som å si at man ikke skal ha fartsgrenser fordi noen bryter dem.

  Og horekunder, uansett hvordan de er ellers i livet, er forkastelige vesner som rettferdiggjør misbruk av en annen person gjennom å kaste noen hundrelapper etter offeret.

 19. antigirl29 says:

  Jeg er enig med at de færreste prostituerte er ulykkelige, noe som jeg også har limt inn tall på over. Men jeg er uenig i at det hjelper å kriminalisere det hele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s