Shabby fredag: Norges verste interiørblogg del 1

Posted: 3. September 2010 by antigirl29 in antimagnhild, Magnhild hater, shabby fredag


Å skulle kåre Norges verste interiørblogg er som å skulle kåre den verste kakerlakken på det halvshabby restplasshotellet du bor på i en sliten charterby i Hellas. Problemet er at det er så mange av dem, alle er like ekle, man ser ikke forskjell på dem – og verst av alt: Man vil helst ikke se på dem. Men jeg prøver å ta et oppgjør med dette nye skadedyret før det sprer seg.

Jeg kunne begynt hvor som helst, siden tilfanget er enormt. Tines kreative hjørne http://www.tineskreativehjorne.com/ skilte seg likevel raskt ut som et godt utgangspunkt, siden den har alt. Og da mener jeg alt jeg hater ved en interiørblogg. Hva hater jeg ved en interiørblogg? Jo, alt. Fy faen.

Ok. La oss starte med konseptet. Vi er altså i det kreative hjørnet. Nærmere bestemt i Tine sitt. Hun er trolig verdens hyggeligste dame (og det mener jeg), som selger shabby chic og antikk til andre kvinner. Hun er rett og slett en spreder. Hun selger interiør til andre kvinner – som skriver om det. Det skulle vært straffbart!!

Det som gjør at denne bloggen er så lett og deilig å hate, er alt det hvite. Hallo! Det finnes andre farger enn hvitt, det finnes møbler som fortjener å få være brune, slik som de blir lagd! Jeg merker at alle interiørbloggere har et svært rasistisk forhold til brune møbler. Hallo! Antikviteter skal ikke være hvite! De er ikke lagd slik. De er annerledes enn de hvite møblene.

Og ting trenger ikke å ha skrift på seg! Verken veggen eller skuffa – og de tingene du plasserer bak kaffekoppen din på et kosekosebilde, trenger ikke å være en bokstav. Det beste er faktisk at den tingen ikke er det, faktisk. Malplasserte bokstaver rundt omkring i et hus er jo verste sort. Som dere skjønner; stilen har alt jeg hater. Shabby chic herfra til helvetet, bokstaver i hvert et kreativt hjørne, skrift av verste font på enhver ting, hvitt hvitt hvitt, engler – og scrapbooking. Finnes det noe verre i hele verden enn scrapbooking og dets like? Svaret er NEI, NEI og ATTER NEI. Jesus Christ.

Det er mye å sette fingeren på (jeg kjenner et sterk behov for å gå ut og ta en tidlig fredagspils), men her må jeg bare begrense meg. Avsnitt av denne typen gir sikkert A på interiørblogginstituttet, men fyller  Magnhild med indre smerte.

Etter å ha sendt prinsene på skolen,
nyter jeg husets ro sammen med en stor kopp cafe latté.
Og skinner solen i tillegg,
sitter jeg ute på den nye platten og nyter
fuglekvitter og bekkebrus.


Henrik Wergeland er død. Ikke prøv å skriv som han (sorry, Henrik). Og der døde jeg også. Ny blogg neste fredag. Gru dere!
Advertisements
Comments
 1. Tine says:

  Nei, så kult.
  Jeg sitter her og ler så jeg griner!!!!
  Kjempebra skrevet.
  Du har truffet spikeren på hodet!
  Lykke til videre
  Hilsen Tine
  (PS! kunne bare ønske du spurte, før du lånte mine bilder)

 2. paradhyssas says:

  Jeg kjenner jeg er overveldet, må jeg virkelig innom alle bloggene for og kunne avgi stemme? Jeg vil gi alle to usett. Etter de tre første på listen er jeg blendet og litt kvalm. Er dette en sykdom som kom med blogging eller har folk hatt denne manien i skjul? Og hva faen er greien med bokstavene??

  Og det amerikanske flagget, vil vi virkelig ha det printet på sengetøyet vårt?

 3. paradhyssas says:

  “En snartur innom for å ønske dere GOD helg!
  I dag skal jeg forsøke å finne gulv, fliser, lister og div…..( på nett vel og merke)

  Mye fint å velge i !

  Farge
  Form
  Tekstur
  Kvalitet
  Varmt/ Kaldt
  &
  Fasong

  Fin Fredag til alle!”

  Er det et slags interiørbloggerdikt?

  (Sorry Anette, jeg gadd ikke spørre)

 4. antigirl29 says:

  Jeg vet, jeg vet. Det er litt kjipt å måtte gjennom dem, derfor kan du sjekke innom her hver fredag, for da presenterer jeg en av dem. Og tenk på hvilken prosess jeg har vært gjennom for å komme fram til disse, sier jeg bare. Kommentarene kommer i et kapittel for seg 🙂

  Beklager, men jeg stjeler bilder rått. Sånn er jeg bare. Men noen ganger sier jeg fra hvem jeg stjeler fra. F eks i dette tilfellet. Consider yourself lucky, Tine.

 5. Anonymous says:

  Så bra du skriver om oss 🙂 skaffer oss flere lesere 🙂

  • paradhyssas says:

   Nå er ikke dette min sak, men det føles sånn så jeg tar meg friheten. Tro meg, det er ikke lystlesning dette Anonymous. Hvorfor sier du ikke hvem du er? Vi har jo sett bloggen din uansett. Og når sant skal sies så burde du vel stå opp for bloggen din?
   Men forklar meg, hvorfor bokstaver? Jeg har tenkt på det i hele dag.

 6. Anonymous says:

  Kan ikke du betale 1000,- for å slippe å ha bordet da, så kan hun gi det bort?

  Staaakar deg forresten, som har MÅTTET lese sikkert flere hundre blogger for å komme fram til de øverste ti “værste” på listen. Men bra for de som er på listen din, som nå kommer til å få mange flere lesere etter at du reklamerer for dem.

  Skulle ønske du ikke likte meg litt også…

  Bare synd du tjener penger på at vi som ikke er enige med deg er innom og leser dritten din også.

  Fy søren som jeg hater hateblogger!!

 7. antigirl29 says:

  Ja, det er jo ikke så lett å ikke like deg når jeg ikke vet hvem du er. Send meg gjerne et tips, så kan jeg godt føre deg på liste.

  Jeg har forøvrig ikke noe uttrykt mål om at dere skal få færre lesere, folk må lese hva de vil, men jeg vil gjerne si en mening om disse bloggene, som jeg mener har fått alt for mye positiv oppmerksomhet alt for lenge uten at kvaliteten er deretter. Interiørblogger er ikke bra om de kun kopierer andre blogger og ensidig kjører på en stil hele tiden. Hvis jeg leser interiørblader, f eks, er det for å NY inspirasjon. Nå blir jeg heller uinspirert.

  Og bare så det er sagt en gang for alle: Jeg tjener NULL penger på denne bloggen. Jeg skriver for å dele mine tanker med andre og kommunisere med andre, ikke for å tjene penger på folk som er interesserte. Det siste overlater jeg til dere talentløse interiørbloggere.

  Forøvrig: Hvis ingen kan svare på paradhyssas spørsmål, mangler dere vel litt innsikt i det dere skriver om?

 8. paradhyssa says:

  I dag gikk min stemme til VillaCreme. Mest fordi hun liker så godt Louis Vuitton som er noe av det styggeste og minst kreative designet jeg vet om. (Hun skal ha kred for å ikke velge den hvite varianten med logotrykk i glade farger). Og litt på grunn av navnet.

 9. Susanne says:

  Ser jeg ligger på listen din over de ti verste..Og det tar jeg jo kjempepositivt når min lille blogg har havna med så mange virkelig store interiørblogger…Men men stakkar deg som bruker så mye av tida di på ting du ikke liker…Kan ikke ha stort å syssle med i hverdagen din du da.. Men nå har jeg ikke tenkt å bruke mer tid på ting jeg ikke liker så dette var vel kanskje første og siste gang jeg titter innom deg..Nå skal jeg bruke tiden min mer fornuftig og blogge om ting jeg liker…SHABBY TING og HVITE MØBLER…Men forstår jo godt at du ikke liker hvitt så grå som du er på innsiden..
  Ønsker deg alikevel en fin dag.
  Mvh Susanne

 10. antigirl29 says:

  Hei Fairy Dust-Susanne.

  Ja, det er faktisk ikke verst å bli lagt merke til i den jungelen der, ass. Keep ut the bad work! Madonnaer, fattigmanssølv, fil de fer og kirkestaker er ting jeg ikke begjærer, men jøss, mer enn nok av dem som gjør det, ser det ut til.

  ❤ Magnhild

 11. Mirthful says:

  Haha. Ja, det ER forferdelig mye hvitt. Også i hus med småbarn; er disse menneskene spesielt glad i å gjøre rent? Bokstavene har jeg litt mer forståelse for, typoman som jeg er, men det virker lite gjennomtenkt mye av tiden, og alle disse “inspirerende” sitatene er litt kvalmende, egentlig.

  Siden vi nettopp har flyttet har jeg surfet en del på interiørblogger i det siste, og i øyeblikket er mitt hovedhatsobjekt senterjustert tekst. Det er jo helt uleselig. Hvorfor har de fått det for seg at dette er en god idé?

 12. Amalie Eple says:

  Hei.

  Jeg er verken interiørblogger eller bitter (slik som deg, Magnhild), men jeg har en ting jeg vil si. Jeg har mye mer respekt for de som blogger om ting de liker, enn de som blogger om ting de hater.

  Det er iallefall siste gang jeg er inne på denne tragiske bloggen. Takk for linkene til interiørbloggene over, gøy med nytt lesestoff! 🙂

  • antigirl29 says:

   Hei, takk for interessant analyse av mitt indre sjeleliv. Forsåvidt ingen vits i å svare deg, siden du aldri mer skal besøke denne tragiske bloggen, men bra jeg kunne lede deg ut i interiørblogghelvetet. Håper du råtner der. Og nevnte jeg at jeg hater smileys?

   Koz Mag

 13. Rita says:

  Nydelige bilder. Så flink du er.

 14. Gurimall says:

  🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s